2. Spartacus & The Works

2K 109 14
                                    

V předminulé kapitole jsem vám dávala tipy, jaké knížky si můžete přečíst o Freddiem, dneska budeme probírat, co rád četl on. Nezabere to moc času, protože Freddie zrovna moc velký čtenář nebyl. Během jednoho interview z roku 1985 dokonce přímo řekl, že knížky jsou pro něj ztráta času, protože on prostě potřebuje pořád něco dělat a nevydrží se celý den jen tak válet v posteli.

"I can't relax in bed all day and just do nothing. I think it's a waste of time. I hardly read books. I think that is a waste of time. People are going to kill me for this." - Freddie Mercury

*off-topic poznámka: Konkrétně se jednalo o rozhovor s podtitulem The Bigger The Better. Vidím to tak jenom já, nebo vám ten název taky přijde extrémně teplej? Čím větší, tím lepší... No, ať se to vezme z jakéhokoliv pohledu, Freddieho a jeho ehm... zájmy, vystihuje naprosto dokonale.

No, tyto úvahy zatím nechme stranou a vraťme se zpět ke čtení. Ale pokud čekáte, že si tady od Freddieho oblíbeného hobby (viz video nahoře) nějak pomůžeme, jste na velkém omylu. Podle Petera Freestona, který ho poznal v roce 1979 a staral se o něj téměř nepřetržitě až do jeho smrti (1991) Freddie za celou tu dobu doopravdy přečetl pouze 2 knížky. Ale musíme mu přiznat, že tyhle dvě konkrétní knížky za ztrátu času rozhodně nepovažoval, naopak si je pročítal velmi, velmi pozorně, hezky od začátku až do konce.

Freddieho TOP knížka #1:
The Spartacus Guide

Freddieho TOP knížka #1: The Spartacus Guide

Ups! Tento obrázek porušuje naše pokyny k obsahu. Před publikováním ho, prosím, buď odstraň, nebo nahraď jiným.

... a.k.a. mezinárodní příručka pro gaye se seznamem a adresami všech na světě existujících gay podniků. V dnešní době stačí zapnout internet a vše potřebné na vás vyskočí i s recenzemi, ale tenkrát za Freddieho se tahle příručka dala považovat za takovou gay bibli, povinnou četbu pro každého jinak orientovaného kluky.

Podle Petera si Freddie brával tuhle knížku všude s sebou, především během turné. Nezáleželo na tom, v jakém městě Queen zrovna koncertovali, Spartacus vždycky dokázal poradit, kam si vyrazit na párty za povolnými chlapy.

A co bylo Freddieho TOP knížkou #2?
The Spartacus Guide- extra vydání speciálně pro Ameriku

... Takže asi tak, jediná síla, která ho dokázala přivézt ke čtení, byla chuť jít si někam zapařit a/nebo zasexovat. (Co jsem hledala ten obrázek, vypadá to, že Spartacus vychází ještě doteď, takže jestli někdo máte zájem, Freddie approves!) :'D

●●●

A když už řešíme gay bary, přidám sem ještě jednu věc, která mě dneska pobavila. Freddie se v průběhu osmdesátek občas nechával vidět v tričkách/tílkách s nápisem THE WORKS. Mysleli byste si, že to nějak souvisí se stejnojmenným albem od Queen?

Nope, The Works byl jeden newyorský gay klub, kde Freddie patřil k věrným návštěvníkům, a tohle byla jejich reklamní trička

Ups! Tento obrázek porušuje naše pokyny k obsahu. Před publikováním ho, prosím, buď odstraň, nebo nahraď jiným.


Nope, The Works byl jeden newyorský gay klub, kde Freddie patřil k věrným návštěvníkům, a tohle byla jejich reklamní trička.

Podle Wikipedie s názvem The Works pro album přišel Roger (Proč má ty nejteplejší nápady vždycky Roger?), ale můžeme předpokládat, že Freddiemu se tenhle titul z pochopitelných důvodů hned zalíbil

Ups! Tento obrázek porušuje naše pokyny k obsahu. Před publikováním ho, prosím, buď odstraň, nebo nahraď jiným.

Podle Wikipedie s názvem The Works pro album přišel Roger (Proč má ty nejteplejší nápady vždycky Roger?), ale můžeme předpokládat, že Freddiemu se tenhle titul z pochopitelných důvodů hned zalíbil. :'D

●●●

Doufám, že se vám líbila i dnešní kapitola. Uvidím, co pro vás připravím příště, ale mezi vážnějšími kandidáty na sepsání mám zatím povídání o významu písničky Love of My Life. Nebo je na pátek od mého instagramového zdroje slíbený stream na téma Freddieho boyfriendů, tak uvidím, jaké novinky se dozvím tam. ;)

Queen & Freddie: Fakty versus mýtyKde žijí příběhy. Začni objevovat