7. Kluci Mr. Mercuryho #3

1.6K 69 16
                                    

Dnešní kapitolou se konečně dostáváme k Freddieho, dejme tomu dospělým vztahům. A k tomu je třeba vyjasnit nejdříve pár věcí obecně.

Především je třeba vzít v potaz, že Freddie byl v partnerských vztazích totálně na zabití. A teď ani nemyslím nevěru, nebo podobné věci. Kromě toho, že Freddiemu činilo značné potíže udržet zapnutý zip u kalhot, měl totiž ještě jednu nešťastnou vlastnost. Byl 100% drama queen troublemaker a svým způsobem se vyžíval v hádkách. Peter Freestone i všichni ostatní to vysvětlují tak, že patřil k tomu typu umělců, kteří ve svém životě potřebují neustále bojovat s nějakým konfliktem. A když ho nemají, musí si ho sami vytvořit. Freddie údajně podával ty nejbrilantnější umělecké výkony ve chvílích té nejhlubší partnerské krize, nejlépe v těsném sledu po nějaké šílené hádce. A nejednalo se o žádnou náhodu, Freddie o této své vlastnosti moc dobře věděl a vycházel jí naprosti, záměrně na sebe všemožné konflikty přivolával. Když si čtu/dívám se na rozhovory, kde se probírají různé jeho hádky, zásadně nikdo si nevzpomíná, proč vlastně vznikly. Protože Freddie žádný důvod nepotřeboval, hádal se prostě proto, aby se mohl hádat.

V partnerských vztazích tak mohlo dojít ke dvěma možným modelům situací:

a) Chodil s totálními kretény, s kterými měl slovní a v některých případech i fyzické konflikty na denním pořádku.

b) Měl klidný, šťastný, harmonický vztah postavený na oboustranné lásce... Což ho nebavilo, takže to byl on, kdo se časem začal chovat jako pětihvězdičkový debil, aby si taky užil nějaké to vzrůšo.

Freddie byl jednoduše případ na odstřel, o tom žádná. Být kluk a mít tohohle exota doma, asi ho taky brzy něčím přetáhnu po hlavě. Jediné, co na jeho povahu zabíralo, bylo, když měl vedle sebe silnou osobnost, která ho i s jeho manýry dokázala poslat tou nejkratší cestou do prdele. Když měl Freddie někoho, kdo na něm nevisel a vytyčil mu ve vztahu přesné hranice, které když překročí, má utrum, dokázalo ho to zklidnit. Freddie takových kluků bohužel moc nepotkal. V podstatě jen dva. Jima Huttona a Davida Minnse, který je dnešním hlavním tématem.

 Jima Huttona a Davida Minnse, který je dnešním hlavním tématem

Ups! Tento obrázek porušuje naše pokyny k obsahu. Před publikováním ho, prosím, buď odstraň, nebo nahraď jiným.

Začátek jejich vztahu se počítá cca mezi lety 1974 a 1975. David v té době pracoval pro společnost Johna Reida a Freddie s Queen právě nahrával A Night at the Opera. Ti dva se poprvé potkali v jednom z londýnských gay barů přes společné známé. David dorazil na párty a někdo známý za ním přišel s tím, že tu má kamaráda, který potřebuje zlepšit náladu, tak jestli se k jejich partě na chvíli nepřidá. Zatáhl Davida ke stolu, kde seděli a ukázalo se, že tím mrzutým kamarádem není nikdo jiný než Freddie Mercury. Byl naprdnutý kvůli něčemu, co se týkalo jejich chystaného alba, ale v průběhu konverzace se skutečně uvolnil a nakonec si v baru všichni užili krásný večer. David ve své knize psal, že ho nenapadlo, že je Freddie gay, nebo si tím minimálně nebyl jistý do té doby, než od něj dostal závěrem polibek na rozloučenou.

Queen & Freddie: Fakty versus mýtyKde žijí příběhy. Začni objevovat