8. Kluci Mr. Mercuryho #4

1.8K 69 14
                                    

Tak vás tu všechny znovu vítám, snad vás drama, kterého jsme si v minulé kapitole užili až až, příliš nevyděsilo. Je to tak, Freddie prostě uměl být na zabití, ale jenom abych to trochu upřesnila, s tou jeho niterní potřebou neustálého konfliktu to nebylo zase až tak strašné. Ve vztazích to s ním sice byla čas od času trochu Itálie, ale rozhodně to nebylo tak, že doma u Mercuryho na denním pořádku propukala třetí světová válka (pokud si tedy zrovna nenabrnkl nějakého stejně, či dokonce ještě hůře naladěného magora). Prostě měl někdy své chvilky, ale bouřka většinou neměla dlouhého trvání. Chudák David zrovna odnesl období těch největších excesů, pozdější Freddieho rozchodové historky bývají spíš úsměvné. A v dnešní kapitole si jich užijeme poměrně dost, protože jsme se konečně propracovali do Freddieho promiskuitního období.

Musím vám říct na rovinu, zmapovat všechny Freddieho známosti je od této chvíle jednoduše nadlidský úkol. V posledních týdnech jsem si to, především s pomocí knížky od Petera Freestona snažila dát nějak smysluplně dohromady, ale těch aférek obecně bylo prostě tolik, že se mi docela jistě povede sem tam někoho vynechat, nebo třeba prohodit pořadí. On to ani sám Peter v některých případech nedatoval, takže jsem se místo vytváření přesné časové osy, kterou bych stejně na 100% v nějakém bodě zvrtala, rozhodla pojmout Freddieho vztahy od tohoto okamžiku raději tématicky.

A dnešním určujícím tématem je jedna další Freddieho vlastnost, kterou Peter Freestone trefně pojmenoval jako serial faller-in-love.

Když se pokusím o překlad, Freddie se prostě strašně snadno zamilovával. Zahlédl v baru hezkého kluka a bylo vymalováno. Hned si začal v hlavě představovat jejich společnou budoucnost, ve které si to spolu na úvod samozřejmě rozdají, následně se spolu sestěhují a pořídí si hromadu koček. Jak už zmiňoval David Minns, Freddie byl ve vztazích občas za gentlemana ze staré školy. Jenomže s Freddieho ustavičným zamilováváním byla ta potíž, že mu obvykle vydrželo tak deset minut, než si na druhé straně baru všiml jiného fešáka a začal si plánovat širokou kočičí rodinu pro změnu s ním. Minimálně v počátečních fázích jeho obrážení gay podniků se určitě snažil najít lásku, ale jednoduše byl moc přelétavý na to, aby mu vztahy měly šanci vydržet. Všichni jste už asi někdy slyšeli sousloví sériový vrah. No, Freddie byl prostě takový sériový milovník.

Prvním mužem dnešního dílu je Tony Bastin. Pamatujete si, jak jsem u Joe Fanelliho zmiňovala, že ke konci jejich vztahu Freddie najel na svůj obvyklý mód a chvíli si udržoval dva románky současně? Tak Tony byl ten druhý.

Pracoval jako poštovní kurýr u DHL a potkali se v roce 1979, kde jinde než v gay baru, během toho, co měli Queen se svým Crazy Tour zastávku v Brightonu

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Pracoval jako poštovní kurýr u DHL a potkali se v roce 1979, kde jinde než v gay baru, během toho, co měli Queen se svým Crazy Tour zastávku v Brightonu.

Díky Freddiemu divokému sexuálnímu životu to nikdo nedokáže přesně určit, ale pokud si na některého z jeho milenců chceme ukázat prstem a zaspekulovat si, že to právě od něj se nakazil HIV, ta příležitost právě nastala. V medicínských záležitostech trochu tápu, ale vzhledem k obvyklému vývoji této nemoci se předpokládá, že Freddie se musel nakazit v období přelomu sedmdesátých a osmdesátých let, což z časového hlediska perfektně sedí. Tony na AIDS zemřel v roce 1986 a opět- když si to někdo chytrý, kdo se vyzná v medicíně, odpočítá, vyjde mu, že Tony musel být v době svého vztahu s Freddiem už dávno přinejmenším HIV pozitivní. Když už jsme u těch morbidních počtů- Freddie a Joe Fanelli oba zemřeli přibližně ve stejnou dobu, z čehož vyplývá, že se s nejvyšší pravděpodobností oba ve stejnou dobu také nakazili. Freddie spal na střídačku s Joem a Tonym najednou a vy asi už tušíte, na možnost čeho tady narážím...

Queen & Freddie: Fakty versus mýtyWhere stories live. Discover now