14. Jim Hutton

1.9K 69 42
                                    

Dnešní kapitola bude svým způsobem finální zakončení seriálu o Freddieho vztazích. Ale protože Jim měl ve Freddieho životě nesrovnatelně důležitější roli než ostatní zde probírané aférky a milenci, tak si podle mě zaslouží mít v názvu kapitoly uvedené své jméno. Film si příběh jejich seznámení dost těžce předělal, a protože se končilo Live Aid, nedostali jsme ani možnost vidět, jak se jejich vztah následně rozvíjel a kolik pro sebe Jim s Freddiem navzájem znamenali. Vlastně nakonec docela rozumím tomu, že někteří z vás, co znáte jen Freddieho filmovou verzi, kde byla od začátku do konce nesmyslně protěžovaná Mary a Jimovi dali tak možná 3 minuty screen-timu, i po přečtení předchozích kapitol této mojí knížky pořád moc nepobíráte, proč byl zrovna Jim Hutton the real of his life. Ale to je naprosto ok, vždyť tuhle knížku píšu právě s tím úmyslem, abych tu "odhalovala" rozšířené nepravdy a naopak tu mluvila o skutečných událostech a informacích, o kterých se třeba běžně neví.

Tuhle kapitolu bych chtěla mít co nejvíce zaměřenou na Jima, jejich vztah s Freddiem samotný je na dost obsáhlé povídání, takže další s tím spojená témata jako třeba Mary a Freddieho boj s AIDS se v budoucnu dočkají svých vlastních kapitol. O Mary ve vztahu k dnešnímu povídání připomenu pouze to, co příležitostně zmiňuji v průběhu celé knížky- of course, patřila mezi Freddieho celoživotní blízké, ale po rozchodu mezi nimi šlo o kamarádství, případně hru na pár pro bulvární média, v BR ten jejich vztah pro potřebu filmového zpracování podstatně víc romantizovali.

Takže jak to s Jimem všechno začalo? Roku 1983 a v gay klubu, jak už bylo Freddieho tradicí. Jim byl tehdy šťastně zadaný, a když si jeho přítel John Alexander odskočil na záchod a nechal ho tím pádem chvíli samotného, Freddie vycítil svou šanci. Jim ho musel na první pohled obzvlášť zaujmout, protože za ním neposlal Paula Prentera ani nikoho dalšího, ale šel ho oslovit a pozvat na drink osobně. Vlastně není divu, Freddie se mezi přáteli nechal několikrát slyšet, že mu Jim připomíná herce Burta Reynoldse, který pro něj představoval takový symbol ideálního chlapa. A když jsem si Burta vygooglila, velmi rychle jsem pochopila, kvůli čemu do něj Freddie asi byl tak zažraný...

 A když jsem si Burta vygooglila, velmi rychle jsem pochopila, kvůli čemu do něj Freddie asi byl tak zažraný

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Burt Reynolds v téměř celé své kráse- asi nepotřebuje žádný další upřesňující komentář

Jenže tentokrát se ve svých chlípných úmyslech těžce přepočítal. Jima Freddieho sláva nijak neoslnila... on totiž ani zdaleka nepatřil mezi experty přes hudbu a neměl o nějakých Queen ani šajna. Nejprve pozvání na drink jen zdvořile odmítl, ale když ho ten neznámý drzoun dále otravoval otázkami ve stylu: "Co děláš dneska v noci?", nijak se nezdráhal odkázat ho i s jeho návrhy do patřičných mezí. Jestli mám přeložit citaci z Jimovy knížky Mercury and Me, řekl mu doslova: "Táhni do prdele a běž se na to zeptat radši mého přítele!" A zklamaný Freddie v reakci na to opravdu odešel zpátky za svou doprovodnou grupou.

Queen & Freddie: Fakty versus mýtyWhere stories live. Discover now