6. Kluci Mr. Mercuryho #2

1.8K 66 20
                                    

Bohemian Rhapsody vsuvka:

Vy, co mě znáte, nebo jste prolézali můj profil, asi chápete, že si tohle nové behind the scenes video nemůžu dovolit jen tak přejít bez povšimnutí...

Všechny z nás (čtěte: mě) během sledování filmu trápila jedna zásadní otázka. Následoval Freddie toho fešného kamioňáka na pánské záchody, nebo ne? Nyní se konečně objevila odpověď:

THIS SHIP IS NOW CANON!!!  Almost. Kdyby za sebou Rami zavřel ty dveře... :'D

●●●

Ehm, tolik by bylo k imaginárním shipům (omlouvám se za hysterický záchvat nadšení) a přejděme k Freddieho skutečným vztahům. A v dnešní kapitole se zaměříme období před/early Queen, které jsem si pro naše účely nazvala jako:

GAY PANIC ÉRA

Timeline spadá na přelom šedesátých a sedmdesátých let. Anglie byla jistě o dost tolerantnější zemí než Indie, ale ani tam nebylo na homosexualitu nahlíženo zrovna přívětivě- v té době, o které se tu bavíme, byla dokonce ještě legálně zakázaná. A do toho tu máme mladého Freddieho zcela upnutého na svůj životní cíl stát se hudební superstar. Svou sexuální orientací si ještě sám nebyl zcela jistý, možná už měl za sebou dokonce nějaké zkušenosti s jejím negativním přijetím (viz minulá kapitola)... Výsledkem každopádně bylo, že s touto stránkou své osobnosti dost těžce bojoval. Na jednu stranu se možná podvědomě choval, oblékal (...) jako typický gay, ale jakmile se dostal do opravdové konfrontace s čímkoliv třeba jen zdálky zavánějícím homosexualitou, nebo nedej bože nějakým homosexuálem samotným, měla jeho reakce přibližně následující podobu:

) jako typický gay, ale jakmile se dostal do opravdové konfrontace s čímkoliv třeba jen zdálky zavánějícím homosexualitou, nebo nedej bože nějakým homosexuálem samotným, měla jeho reakce přibližně následující podobu:

Ups! Gambar ini tidak mengikuti Pedoman Konten kami. Untuk melanjutkan publikasi, hapuslah gambar ini atau unggah gambar lain.

(Pikachu meme se po internetu vyskytuje i ve verzi speciálně s knírkem pro Freddieho, ale to bychom předběhli dobu, takže se zatím spokojíme s originálem).

V kapitole s číslem 1. jsem zmiňovala, že Freddieho cestu ke comming outu celkem detailně mapuje jeho životem inspirovaná dvojice knížek/fanfikce Virtuoso in the Closet. A tenkrát jsem jí kromě pár dalších úletů mimo jiné trochu vyčítala, že autorka z "Freddieho" udělala hodně přehnanou hysterku. Ale za to jí teď dlužím omluvu. Protože jak jsem si teď kvůli psaní této knížky udělala na výše zmíněné období pořádný research, došla jsem k naprosto stejnému závěru- i reálný Freddie byl tehdy dost velká hysterka. Ale s tím, jak obrovský na něj byl ze všech stran se mu vážně nemůžeme moc divit.

Queen & Freddie: Fakty versus mýtyTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang