12. Oscars & Bryan Singer kontroverze

1.3K 55 18
                                    

Možná jsem to jenom já, ale přijde mi, že před touto informací na sociálních sítích v posledních hodinách snad ani nelze uniknout- Queen + Adam Lambert budou mít velké vystoupení na letošním předávání Oscarů. ♡

Kdy konkrétně?

Pro ČR v noci z neděle 24. na pondělí 25. února. Přímý přenos bude vysílat ČT 2, fungovat by snad mělo i online vysílání, takže pro případné zájemce tu bude možnost Oscary sledovat i z obrazovky počítače, nebo třeba mobilu. Ale předávání cen začíná pro nás v dost kruté dvě hodiny ráno, takže tohle berte spíš jako tip pro případ, že byste v noci nemohli spát a neměli do čeho píchnout. :D

Jinak bude ještě záznam z celých Oscarů vysílat 25.2. večer znovu ČT Art. (Tip od bara2004)

Z koncertu i vyhlašování vítězů určitě bude někde na internetu kolovat video záznam, třeba hned druhý den, až se probudíte. V případě zájmu se po těch vybraných klipech, které nás budou zajímat nejvíc, pak můžu podívat a třeba vám to sem nějak nahrát.

Bohemian Rhapsody je nominované hned v pěti kategoriích:

1) Nejlepší film

2) Nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli- Rami Malek

3) Nejlepší zvuk

4) Nejlepší střih

5) Nejlepší střih zvuku

Vzhledem k tomu, jak to dopadly výsledky již rozdaných filmových ocenění, to vypadá, že bychom měli doufat především v úspěch Ramiho, protože ten zatím vyhrál snad všechno, co mohl.

Bohemian Rhapsody dosavadní Awards bilance (k 18.2. 2019):

Nejlepší film- drama:
● Zlatý glóbus

Rami- Nejlepší herec v hlavní roli:
● Zlatý glóbus
● Satellite Award
● BAFTA
● AACTA
● SAG

Nejlepší zvuk:
● BAFTA

●●●

Za takovou spíš smutnou zmínku stojí, že stín na globální úspěch Bohemian Rhapsody trochu vrhá jeden z režisérů- Bryan Singer.

Pro nezainteresované jen stručně- Singer měl být původním a jediným režisérem filmu. Jenže nakonec natočil jen dvě třetiny, potom dostal z projektu vyhazov kvůli problematickému chování. Odehrál se incident, kdy ve zkratce šlo o to, že si bez varování uprostřed natáčení na pár dní někam odjel a na place nechal všechno stát. Místo režiséra ho stála nespolehlivost a problémy podobného rázu. Nahradil ho Dexter Fletcher a film se podařilo dokončit do podoby, kterou znáte dnes.

Jenomže v nedávné době se dostala pod pozornost médií jiná Singerova kontroverzní kauza. A tentokrát se jedná o vážnější věc, než nedbalé chování na place- táhnou se s ním v průběhu let opakovaná obvinění z pedofilie. Upřímně se přiznám, že v Bryanově případě nemám moc názor na to, jestli jsou tato obvinění pravdivá, v jeho kauze jsem se nikdy příliš nešťourala, ať rozhodně soud, ke kterému, tuším, má v nějaké relativně brzké době dojít.

Faktem však je, že v Americe zmítané fenoménem #metoo a různými podobnými trendy, se Singerovo obvinění pro BR ukázalo být jako celkem dost závažný problém. Byla mu například zpětně odebrána nominace na cenu za nejlepší film na GLAAD Awards. Na vzniku filmu má velkou zásluhu režisér a pořadatelé těchto cen se prostě rozhodli Singerovu tvorbu bojkotovat, protože co kdyby se pak ukázalo, že ocenili dílo nějakého pedofila? Takový přístup mně osobně přijde dost nefér. Sebrat ocenění filmu kvůli v podstatě osobním problémům jednoho z režisérů je fakt blbý krok vůči hercům i všem ostatním, kteří se na filmu také podíleli.

Queen & Freddie: Fakty versus mýtyDonde viven las historias. Descúbrelo ahora