25. Překlad: Thor Arnold & Lee Nolan Live Chat

1K 17 11
                                    

Ahoj, všechny tu zdravím. Byla to docela výzva, ale nakonec se mi nějakým způsobem podařilo pro vás přeložit tady už x-krát zmiňovaný live chat rozhovor s Freddieho přáteli Thorem Arnoldem a Lee Nolanem. Protože je ten klip kromě asi první půl minuty jen audio podbarvené různými záběry z videoklipů atd..., řekla jsem si, že asi není nezbytně nutné vyrábět vyloženě titulky, ono by to pro mě bylo i spousta práce navíc, tak doufám, že forma textového přepisu bude stačit.

Odkaz na video s originálním záznamem rozhovoru máte v médiích. Ten audio záznam není úplně ideální, je to nahrané na mobil, který si mezi sebou Thor a Lee evidentně různě podávají, občas něco téměř není slyšet, občas vypadává signál... Udělala jsem s tím, co bylo v mých silách a myslím, že se výsledek nakonec dopadl vcelku dobře, ale omlouvám se za případné drobnější nepřesnosti, které se mi tam dost možná podařilo nasekat. U některých těch částí s horším zvukem a podobně je ten překlad takový trochu volnější, takže kdybyste mi tam případně něco odhalili, tak se ozvěte. Takový trošku trapas, s kterým jsem nepočítala- jak na ně nevidím, tak bez kontextu často prostě nejsem schopná poznat, který z dvojice Thor/Lee právě mluví. Ze začátku jsem si myslela, že od sebe jejich hlasy poznám, ale v průběhu mi došlo, že s tím, jak si ten mobil mezi sebou předávají a chvíli zní hlasitěji jeden, pak zase druhý, někdy mluví jeden přes druhého, no prostě v tom totálně plavu. :D

Takže vysvětlivky:

K- Katie (adminka queen_memes.kl)

T- Thor

L- Lee

T/L- Thor nebo Lee

T/L (oba)- Thor a Lee odpovídají střídavě oba a já nevím, který je který

●●●

L: My oba dohromady vážíme asi 400 liber (181 kg), takže mačkat se tady nad tím jedním telefonem bude trochu divné, přesně jak to s ním mám rád.

L: Kdo je Thor? On je Thor a já jsem Lee. (Pozn.: Lee je ten s knírem).

K: Vypadáte fantasticky, lidi.

T: Děkujeme.

L: No, my jsme si vlastně najali dvojníky.

K: Nemyslete si, že to nikoho nenapadne zkusit, na YouTube to určitě někdo bude zkoušet: „Jsi si jistá, že jsou to fakt oni?"

T: Jsme podvodníci.

L: Teď už jsi slyšet mnohem lépe, tak můžeme začít.

K: Bezva, moc vám děkuju, tak začneme.

●●●

K: Otázka číslo 1: Pokud lidé nečetli knížky od Petera Freestona a zaslechnou někoho mluvit o The New York Daughters, vůbec netuší, co to znamená. Mohli byste nám povědět něco o The New York Daugters a jak to jméno vzniklo?

L: Tuhle otázku si vezmu já. Není žádným tajemstvím, že Freddie přijímal nové lidi do svého života různými způsoby. Když jsme se na začátku osmdesátek poprvé potkali, sám od sebe si říkal matka, tak my jsme byli jeho dcery. Nezáleželo na tom, jak chlapácky nebo svalnatě jste vypadal, prostě se z vás stala jeho dcera.

K: Já to miluju.

L: A on si tím dokázal vyhrát a udělat z toho velkou legraci, ale o tom budeme psát v naší knížce, takže se nechci vyhýbat otázce, ale doufám, že to takhle stačí.

Queen & Freddie: Fakty versus mýtyWhere stories live. Discover now