(Víceméně) aktuální novinky

777 30 22
                                    

Ahoj všichni, na pátek slíbená kapitola složená z takového výběru vtipných Queen momentů je připravená a vyjde podle plánu. Ale přišlo mi, že se v poslední době nakupilo celkem dost Queen related novinek, o kterých možná ti ve fanklubech zainteresovanější z vás dávno vědí, ale já na ně v této knížce zatím neupozorňovala, takže dneska přišel čas na to udělat si takový přehled. 

V první řadě- objevilo se několik nových písniček, na kterých se podíleli Roger, Brian, případně oba dohromady. 

1) Holy Man

V tomto případě se jedná v podstatě o staronovou předělávku písnisničky Holy Man z roku 1977, která v originále pocházela od zesnulého člena skupiny Beach Boys Dennise Wilsona. Lead vokály jsou dodatečně dozpívané Taylorem Hawkinsem z Foo Fighters a Brian s Rogerem se podíleli na intrumentálních úpravách.

2) That's Football

Charitativní písnička, jejíž vznik mají na svědomí Roger a známý český gólman Petr Čech. Jo, čtete dobře. Petr Čech a Roger se přátelí od té doby, co se jednou potkali v letadle na cestě do Lisabonu. Petr se mimo jiného také věnuje bubnování a s Rogerem nazpívali a nahráli That's Football jako takové ohlédnutí za dvaceti lety Petrovy pomalu končící kariéry. Výtěžek z písně půjde na dobročinnou organizaci Willow Foundation, která podporuje děti a mladé lidi trpící vážnými nemocemi a snaží se jim pomoci splnit různá jejich přání a sny. 

Bohužel jsem zatím nenarazila na možnost, jak si písničku poslechnout zadarmo. Do komentářů hodím odkaz, kde si můžete poslechnout alespoň ukázku, případně si singl samozřejmě i koupit. 

Starší video ze setkání Petra Čecha s Rogerem

Aktualizace:

3) Blue On Black

Brianova spolupráce se skupinou Five Finger Death Punch. Ve videoklipu si jeho sólo můžete poslechnout cca od času 3:20.

●●●

Další novinka se týká zde již zmiňovaného live stream rozhovoru Katie z queen_memes.kl s Thorem Arnoldem a Leem Nolanem. Situace kolem tohoto projektu byla v poslední době dost komplikovaná, ale pokusím se vám sem dát nějaké stručné shrnutí o tom, jak to vypadá. 

Nejsem si úplně jistá detaily, myslím, že tamten první slibovaný termín narychlo padl kvůli tomu, že se něco hodně vážného stalo s Katiným psem (zničehonic náhle nemohl chodit nebo něco takového) a ona s ním pochopitelně vyděšená nahonem jela k veterináři. Pejsek je už naštěstí v pořádku, situace kolem live streamu úplně ne. 

Queen & Freddie: Fakty versus mýtyDove le storie prendono vita. Scoprilo ora