22. Queen momenty #1

1.3K 39 64
                                    

Jak jsem slíbila, dnešní kapitola se bude nést v takovém odlehčeném duchu. A protože se několik z vás dalo slyšet, že vás na této mé knížce nejvíce baví různé veselé historky ze života Queen, tak jsem se na toto téma rozhodla vytvořit takový sebraný speciál.

Výběr momentů, které v této kapitole našly své čestné místo, je naprosto chaotický, nejedná se o žádný žebříček. Z knížek a tak obecně všeho možného se mi povedlo nastřádat podařilo nastřádat docela slušnou sbírku, kterou sem samozřejmě nevyklopím celou najednou. Takže jestli tady nenajdete svou oblíbenou historku, neztrácejte naději, dost možná jenom čeká na svou příležitost u mně v archivu (= v totálně zabordelené galerii telefonu). Jak jste si mohli odvodit z nadpisu, někdy v budoucnu se tady v knížce objeví minimálně druhé, případně i další pokračování tohoto segmentu, takže by se mělo dostat víceméně na všechno. :)

Pokud jsem u sebe v galerii našla nějaký čitelně vyfocený a česky psaný úryvek, tak jsem to v mnoha případech nepřepisovala a nahrála sem pro ulehčení práce rovnou tu fotku. (Kdyby něco náhodou nebylo k přečtení, tak se ozvěte!) Navíc, ony jsou ty příběhy někdy psané tak geniálním stylem, že by převyprávěné ode mě trochu ztratily na hodnotě.

Ve vztahu k veselým historkám z koncertního zákulisí bych tady chtěla vyzdvihnout knížku Queen- Neznámá historie od Petera "Rattyho" Hince, dlouholetého bedňáka Queen. Stručně a výstižně popsáno: stav totální dekadence. To poznáte z úryvků při čtení této kapitoly sami. Je pravda, že poměrně velká část té knížky je věnovaná čistě Rattyho osobním zážitkům a věcem, které prováděl s ostatními bedňáky v době, kdy měli Queeňáci nějaký vlastní program, takže logicky- v určitých pasážích té knížky příliš často nefigurují. Ale když už se v té knížce objeví, jsou to fakt perly. A paradoxně- leckdy mi při čtení přijde, že ti bedňáci dokázali udělat větší bordel než Queen samotní, a to je fakt co říct. Takže ani u těch částí s nepřítomností Queen se fakt nudit nebudete. :'D

Tady na Wattpadu se před nedávnem objevila dobrá duše, která mi tu knížku v elektronické podobě poslala. Díky Pavlovi Rokytovi tak vy, kdo byste měli zájem si Rattyho knížku přečíst, najdete oskaz jak tady, tak už tradičně v úvodní Fandom Giude.

Povídání na úvod bylo dost, pojďme na to.

●●●

1) Historku z Rattyho knížky o tom, jak se Deaky uprostřed nahrávání v Mnichově zničeho nic sebral a na tajňačku odjel na Bali, jsem tady (kapitola 18) už jednou zmiňovala. Ale tohle je zrovna jeden z těch příběhů, které si prostě musíte přečíst v originále...

 Ale tohle je zrovna jeden z těch příběhů, které si prostě musíte přečíst v originále

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Bali hai... Bali hai... Bali haiii...

Queen & Freddie: Fakty versus mýtyWhere stories live. Discover now