16. Roger Taylor

2.6K 70 68
                                    

Omlouvám se za dlouhé čekání, ale kapitola je konečně na světě. Kluci z Queen jsou samozřejmě úžasní všichni do jednoho a je těžké si mezi nimi vybrat jen jednoho oblíbence. Anketu pár kapitol zpátky ale docela s přehledem vyhrál Roger, takže začínáme s ním.

Jeden fun fact na úvod: Queen není jediná britská hudební skupina, ve které za bubny sedí Roger Taylor. Bubeník stejného jména je totiž spjatý s v osmdesátých letech populární (a tuším, že v současnosti znovu obnovenou) skupinou Duran Duran.

Roger Taylor & Roger Taylor

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Roger Taylor & Roger Taylor

Ale abychom začali od začátku. Roger, celým jménem Roger Meddows Taylor se narodil 26. července 1949. Já vím, do anotace k této své knížce jsem psala, že se tu neplánuju vypisovat s datumy narození a podobnými základními údaji, které si může každý snadno najít na Wikipedii. Ale konkrétně k Rogerovu narození se váže jedna zajímavá historka. Coby miminko v porodnici se totiž setkal s tenkrát zatím ještě princeznou Alžbětou, která tehdy přišla nově otevřené nemocniční oddělení navštívit a osobně se setkat se zde hospitalizovanými maminkami a čerstvě narozenými dětmi. Můžeme tedy v klidu říct, že ten den byly v porodnici future Queens hned dvě.

 Můžeme tedy v klidu říct, že ten den byly v porodnici future Queens hned dvě

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Queen a falešná Queen (dvojnice Alžběty II.) ... Roger a fake Bětka druhá na této fotce každopádně pózují asi jako jediní v rámci možností reprezentativně. Bri, Deaky a Freddie (jehož nápadně napěchované kalhoty v rozkroku jsou kapitola sama pro sebe) vypadají všichni do jednoho těžce nepřítomně. :D

Když se pustíme do Rogerova osobního života, asi bude nejlepší začít historií jeho vztahů, na které se mě tu už pár lidí v průběhu knížky ptalo, a která je přibližně stejně bohatá jako ta Freddieho, ale bohužel o něco hůře zdokumentovaná. Nevím o tom, že by o Rogerovi byla nějaká samostatná knížka/dokument, takže jsem info hledala hlavně po internetu, takže je možné, že se mi tam objeví nějaká nesrovnalost nebo nedostatek. Také tu rozepisuji jen potvrzené přítelkyně, potenciální románky, které zůstávají na bázi drbů, tu uvádět nebudu.

Queen & Freddie: Fakty versus mýtyWhere stories live. Discover now