17. John Deacon

2.4K 62 90
                                    

Dnešní kapitola je věnována Deakymu. A stejně jako u Rogera začnu jeho datem narození, protože je součástí jedné z nejpamátnějších Deakyho hlášek, která vznikla při natáčení úvodního intra k jednomu rozhovoru.

Takže, abychom si to zapamatovali jednou pro vždy- John Richard Deacon se narodil 19. srpna 1951.

John je nejmladším členem skupiny- když se přidal ke Queen, bylo mu teprve devatenáct. Jinak, zbytek kluků jde věkově za sebou Roger (*1949), Brian (*1947), Freddie (*1946).

Když už jsme to v první větě dnešního dílu nakousli, jak se vlastně správně píše Johnova přezdívka? Na tom se fandom ani lidé Johnovi blízcí neshodnou a samotnému Deacymu/Deakymu je to asi vcelku jedno. Takže narozdíl od Freddieho, jehož jméno má jen jeden správný tvar (FREDDIE- prosím vás, nepište to jako Freddy, nebo vám to v internetových diskuzích s velkou pravděpodobností někdo omlátí o hlavu. Já osobně fakt miluju takové ty hatery kritizující třeba QAL/BR film, kteří se prohlašují za největší Freddieho... teda pardon, Freddyho fanoušky na světě, a přitom ani neumí napsat správně jeho jméno), jsou u Johna používané obě verze. Ve scénáři k Bohemian Rhapsody bylo psáno Deacy, Johnův syn to píše jako Deaky, nikdo pořádně neví a setkat se můžete s oběma verzemi přibližně stejně často. Občas lze na internetu narazit na tvary jako Deakie, Deaki, ale aby v tom nebyl úplný guláš, radši bych zůstala u jednoho z prvních dvou zmiňovaných pravopisů. Asi jste si všimli, já píšu Deaky s K, vlastně pro to nemám žádný extrémně pádný argument, prostě jsem na to nějak zvyklá. Ale abychom to měli pestřejší a nediskrimimovali jsme Deacy půlku fandomu, tak to v rámci této kapitoly týkající se Johna zkusím střídat obojí. :D

Co říct o Deakym? Na jednu stranu se zdá jako takový ten klasický slušňák. V porovnání s ostatními kluky z Queen to byl největší introvert, sláva mu úplně nesedla, jak jsme probírali v minulé kapitole, také mu jako jedinému z kapely vydrželo manželství... Ale protože jsem sama podobně povahově založená, tak vám můžu z vlastních zkušeností potvrdit, že i když se před cizími lidmi můžou zdát uťáplí, ve vhodné společnosti se umí i introverti pěkně odvázat. Takže se nám po internetu potulují i fotky, které naše zdánlivé Deacy neviňátko zachycují ve velmi nečekaných momentech, jako například:

Následující fotografie v určitých partiích nebezpečně hraničí s kažením mládeže, takže pro klid duše- explicit content varování- pokud vám bylo pod 18, alespoň v oficiální verzi událostí zavřete oči a jděte si raději pustit večerníček, nebo něco podobně nezávadného... :'D 

 :'D 

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Queen & Freddie: Fakty versus mýtyWhere stories live. Discover now