26. Queen momenty #2

1.1K 37 92
                                    

1) Deakyho skladatelské umění

Jak už spousta z vás asi ví, Deaky je autorem několika z největších hitů Queen. Za všechny tu můžeme vyjmenovat třeba v Bohemian Rhapsody vyzdvihované You're My Best Friend a Another One Bites the Dust. Zbytek Queeňáků o něm často mluvil jako o takové jejich tajné zbrani- vždycky zničehonic přišel za kluky s nějakým textem, který on sám nepovažoval za nijak extra dobrý, a ve skutečnosti se z toho pak stala obrovská hitovka.

Deaky neměl autorský podíl na prvních dvou albech Queen, protože mu zpočátku připadalo, že se přidal k již existující skupině a nemá tím pádem úplně nárok se klukům do jejich vizí míchat. Jeho úplně první autorská skladba se objevila na albu Sheerheart Attack a má název Misfire.

Tato kraťoučká a líbivě znějící písnička se vám na první poslech bude znít zcela nevinně jenom do té doby, než se hlouběji zaměříte na význam textu, který pojednává o... no, jak to říct...

o předčasné ejakulaci.

A aby byl cringe ještě větší, tenhle úžasný textík je psaný z pohledu té (když to budeme brát podle Deakyho) holky, která prosí svého... řekněme prostě sexuálního partnera, aby v posteli tentokrát konečně něco vydržel.

Mám jedinou otázku: Deaky, proč proboha?

Ale když si vezmeme, že lead vokály zpívá tradičně Freddie, tak dejme tomu, že v jeho případě tento scénář, kdy potřeboval nějakému svému partnerovi hluboce promluvit do duše, mohl skutečně nastat.

Konec, tahle diskuze už na začátku kapitoly začíná ujíždět do těch nejtemnějších hlubin pekla. :D

Misfire- anglický a český text

Ups! Tento obrázek porušuje naše pokyny k obsahu. Před publikováním ho, prosím, buď odstraň, nebo nahraď jiným.

Misfire- anglický a český text

Zpočátku také John neměl před sebou na pódium mikrofon, protože jako jediný nezpíval. Stojan s mikrofonem poprvé dostal k zcela jinému veledůležitému účelu- cinknutí do trianglu během Killer Queen.

Deaky a jeho velkolepé triangl sólo

2) Postřehy z večírků

Queen & Freddie: Fakty versus mýtyKde žijí příběhy. Začni objevovat