3. Love Of My Life

2.1K 107 38
                                    

Queen smysl svých textů většinou neprozrazovali, třeba jaký má být pravý význam Bohemian Rhapsody si vážně netroufám hádat.

Ale příběh Love Of My Life je přeci dobře známý, Freddie ji napsal pro Mary, jak všude říkají a píšou...

Budete se divit, ale...

Já si to ještě donedávna taky myslela

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Já si to ještě donedávna taky myslela. Ještě aby ne, protože ten příběh o Mary se omílá úplně všude, včetně BR filmu. Ale vlastně se jedná o jeden z nejrozšířenějších mýtů, které o Freddiem kolují. Důvod zkusím trochu vysvětlit později, ale nejdřív ta hlavní otázka.

Jak to, že ta písnička nebyla psaná pro Mary?

Lepší je se ptát, jak všichni proboha přišli na to, že by pro Mary měla být.

Freddie tohle totiž sám nikdy neřekl. Z jeho úst nepadla ani jediná zmínka o tom, že by Love Of My Life měla něco do činění s Mary. Ani Mary nic takového nikdy netvrdila. Vážně, neexistuje jediný rozhovor, nebo cokoliv, kde by tahle informace zazněla přímo od nich dvou. Naopak, Freddieho se v jednom rozhovoru na význam té písničky ptali a jeho odpověď byla, že ji nenapsal pro nikoho konkrétního. Prostě ho to jen tak napadlo.

Když se podíváte na text té písničky (video nahoře v médiích), LOML není o spokojené milenecké dvojici, je to vlastně spíš break-up song, ta láska zpěváka zranila, opustila ho, rozešla se s ním, on jí chce dostat zpátky... A Freddie v době, kdy Queen nahrávali album A Night at the Opera, s Mary pořád ještě chodil a byli spolu tak happy, jak může být vztah holky s closeted gayem být. (A Night at the Opera vyšlo o celý rok předtím, než se ti dva rozešli. A teď mluvíme o době ještě před vydáním alba, o jeho tvorbě). Když se na to podíváte logicky, proč by měl Freddie pro Mary takovou písničku vůbec psát? Jen si to představte. Váš kluk za vámi přijde s písničkou, kde zpívá o tom, že ho láska jeho života opustila. Nebylo by vám to spíš divné, než abyste to brali jako úžasné vyznání lásky?

Když to rychle shrnu, Freddie nikdy nikde neřekl, že ta písnička o Mary není, Mary nikdy nikde netvrdila, že ji Freddie pro ni napsal, vlastně by ani neměl logický důvod k tomu, aby pro ni písničku s takovým významem psal v době, kdy ji psal. Takže Love Of My Life není o nikom konkrétním, finito, dneska to zabalíme?

To asi ne, když se tak blbě ptám.

On totiž Freddie o významu LOML mluvil během dvou příležitostí. První byl již zmiňovaný veřejný rozhovor. (Tady se omlouvám, ale netuším, který to konkrétně byl. Pokud by to někoho hodně zajímalo, můžu kvůli tomu zkusit napsat KL dotaz na instagram, ale vážně se za ní zaručuju, že si to s tím rozhovorem jen tak nevymyslela). JENŽE existuje ještě druhá verze, kterou Freddie řekl Johnovi Reidovi (tehdejší manažer Queen, můžete si ho pamatovat i z BR filmu).

Queen & Freddie: Fakty versus mýtyWhere stories live. Discover now