Queen + Adam Lambert Dokument Update

782 27 32
                                    

Ahoj všichni!

Na slíbené Mary kapitole se pracuje a v pátek bude ready na zveřejnění.

Ale dneska tu mám velký update ohledně nově natočeného dokumentu The Show Must Go On, který měl v pondělí večer (pro nás v ČR v úterý ráno) premiéru na americké televizní stanici ABC. Jak už asi došlo všem, kteří si přečetli nadpis této kapitoly, tento dokument je narozdíl od ostatních zde doporučovaných netradiční v tom, že se zaměřuje na to, jak Queen pokračovali po Freddieho smrti a především pak na jejich současnou spolupráci s Adamem Lambertem.

Stručná recenze, o kterou se mě nikdo neprosil, ale i tak vám mám v plánu ji sepsat, bude v mém případě samozřejmě pro-Adam zaujatá. Tak sem na úvod dám raději názor někoho, u koho tohle opravdu nehrozí. Na diskuzním fóru Queen Zone se mi podařilo vyštourat příspěvky od Thora Arnolda, kterému se The Show Must Go On dokument líbil a spolupráci Queen + Adam podporuje.

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Když pro neangličtináře shrnu, co tam píše, v podstatě jde o to, že se dokument byl podle Thor natočen až překvapivě dobře

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Když pro neangličtináře shrnu, co tam píše, v podstatě jde o to, že se dokument byl podle Thor natočen až překvapivě dobře. Adam samozřejmě není Freddie, ale podle Thora odvádí úžasnou práci v tom, že odkaz (doslova napsáno zázraky Queen a Freddieho) představuje zase dalším generacím fanoušků, což Thor považuje za jednoznačně pozitivní věc, kterou plně schvaluje.

**(Mimochodem info pro ty, kteří sledovali to drama, které se na Queen Zone teď v posledních dnech odehrávalo, zdá se, že minimálně za Thora je už všechno zase v pohodě. Jestli se vrátí i Shaun se ale zatím neví).

●●●

V

y si tu bohužel nepovídáte s Thorem ale jen se mnou.

Dokument mám z dneška celý zkouknutý a můj názor je, že se opravdu povedl. ♡

Co se týká témat, které jsou tam zahrnuta, tak jako první musím trochu pochválit sama sebe. Protože struktura toho dokumentu mi místy přišla fakt hodně podobná způsobu, který jsem si pro své povídání o Adamovi/současnosti Queen zvolila já (kapitola 19). V The Show Must Go On je probíráno hodně věcí, o kterých jsem vám už vyprávěla, ale rozhodně se tam dozvíte i další, pro vás nové věci. Navíc vám je nebude říkat nějaká holka z Wattpadu, ale osobně přímo trio Brian/Roger/Adam, ale i další známé osobnosti ze světa a hudebního průmyslu a Queen.

Nechci vám tady příliš mnoho věcí vyspoilerovat, ale myslím, že v tom dokumentu najdete všechno, co byste tam najít měli. Cestu, kterou Queen urazili tribute koncertem na Freddieho počest (1992) počínaje, současností s Adamem konče. Brian s Rogerem se tam mimo jiné taky velmi důrazně vyjadřují k tomu, proč nechtějí a nikdy nebudou koncertovat s imitátorem, takže ať si některé osoby v internetových diskusích otravují sebevíc, Queen + Marc Martel/jiný imitátor se nikdy nestane. Roger byl v odpovídání na tuto otázku dokonce důrazný až natolik, že jeho odpověď museli částečně vypípat. :D Kromě společné Queen + Adam kariéry dokument někdy místy zabrousí i do Adamovy sólové kariéry a osobního života. A stejně jako všechny QAL koncerty, ani zde není Freddie opomenut. Celým dokumentem se vhodně prolínají záběry z koncertů originální sestavy Queen a s právě řešenými tématy ladící úryvky z Freddieho rozhovorů. Tohle se v tom dokumentu mají opravdu hezky vymyšlené a provedené, moc se mi to líbilo.

Chtěli byste ještě nějaký další důvod, proč dokumentu dát šanci? Ten důvod existuje a jmenuje se Roger Taylor.

Můžu vám prozradit jen to, že Roger je během rozhovorů naprosto dokonalým ztělesněním give zero fucks přístupu. Zatímco Brian odpovídá elegantně, aby nikoho neurazil, Roger se s tím lidově řečeno fakt nesere a padá z něj jedna perla za druhou. Až se na The Show Must Go On budu dívat příště, musím si po ruce nechat dělat papír s tužkou a dělat si čárky, kolikrát ho televizní cenzor musel vypípat, protože místy to jelo tempem málem každá druhá odpověď. Fakt jsem tam z něj někdy dost těžce umírala.

Roger je prostě Roger a Brian Brian. A my je máme oba rádi takové, jací jsou. Ostatně jak Bri v dokumentu zmínil: "S Rogerem spolu nesouhlasíme téměř ve všem, ale přesto nám to spolu pořád funguje."

Nejdůležitější info na závěr:

Do komentářů vám hodím odkaz na stánku, odkud si můžete The Show Must Go On v perfektní kvalitě stáhnout.

*Odkaz z komentářů dostanete následovně: U komentáře klepnete na sdílet, jako možnost si vyberete poznámky a odtud je možné si vybraný text už normálně překopírovat*

Mám dojem, že ten link bude fungovat pouze dočasně (7 dní od premiéry), tam stahujte raději hned než později. Ale jestli si tuto kapitolu čtěte po cca šestém květnu 2019, odkaz vám nefunguje a vy byste přesto měli zájem se na dokument podívat, určitě se mi ozvěte do komentářů, nějak to pro vás zkusím zařídit. ;)

Dokument je bohužel dostupný pouze v originálním znění. Já jsem většinou neměla problém účinkujícím rozumět, ale žádná česky přeložená verze bohužel zatím neexistuje. Pokud se však něco takového časem někde vyloupne, dám vám vědět.

●●●

Na závěr ještě poslední věc- po minulé Adamovi věnované kapitole mi jedna čtenářka, kteoru tímto zdravím, psala o odkaz na na Adamův český fan klub. Tak jsem rozhodla pro zájemce uvést rovnou i český fanklub Queen:

Adam: Na facebooku- Adam Lambert CZ-SK fanclub

Queen: Na facebooku- Queen - FC Tornádo Queen

*přímé odkazy opět najdete v komentářích

Jinak je to pro dnešek všechno, jestli se na The Show Must Go On podíváte, budu ráda, když se mi sem ozvete, co se vám líbilo/nelíbilo.

Queen & Freddie: Fakty versus mýtyWhere stories live. Discover now