5. Kluci Mr. Mercuryho #1

2.1K 79 34
                                    

... nebo si do alternativního titulku můžete dosadit "Kluci Mr. Lurexe", tady jsem se nechala inspirovat hláškou LittleCrazyFreakie, s kterou k Freddiemu (porno... ehm, totiž zpěváckému) alter egu chováme hluboký obdiv. :'D

S dnešní částí se podíváme na úplný začátek- do St. Peter's, čistě chlapecké internátní školy v Indii. Podle některých zdrojů si Freddie, tenkrát ještě oficiálně Farrokh Bulsara prožil své první milostné zkušenosti právě tam. On sám se o svém původu a mládí zásadně nezmiňoval. Jak bylo zmíněné i v BR filmu, Freddie se podle sebe prostě narodil v Londýně, když mu bylo osmnáct. Ale my se v jeho dávné minulosti šťourat můžeme, takže vzhůru do toho.

Abych celou situaci trochu uvedla do kontextu- když bylo Freddiemu osm, rodiče ho posadili na loď a úplně samotného ho poslali na osmitýdenní cestu ze Zanzibaru do Indie. Z dnešního pohledu to zní dost krutě, ale na začátku padesátých let v Africe tohle asi patřilo k normálním výchovným postupům. Na čistě chlapeckém internátu pak Freddie v podstatě žil dalších devět let. V Indii měl, tuším, dvě tety, ke kterým mohl jezdit třeba na prázdniny, ale s rodiči byl v té době ve skutečně minimálním kontaktu. Jestli jednosměrná cesta mezi Indií a Zanzibarem trvala osm týdnů, Freddie mohl jen těžko odjet na prázdniny domů a jeho rodiče si také asi nemohli dovolit obětovat přinejmenším šestnáct týdnů jen proto, aby se zajeli podívat za svým synem a zpátky. Takže Freddie byl prostě natvrdo odstěhovaný na intru a pokud jsem to z knížek dobře pochopila, domů mohl psát tak maximálně dopisy. Ve škole ho bavily především umělecky založené aktivity jako hra na piáno, nebo třeba i ve filmu zmíněný box. Také tam založil svou první hudební skupinu The Hectics, ale my se v rámci této kapitoly budeme soustředit na trochu jiné Freddieho zájmy.

V jedné knížce o Freddiem, která se jmenuje Living on the Edge, je mimo jiné uvedený i rozhovor s jedním z Freddieho tamějších kamarádů. Musím přiznat, že jsem tuhle knížku nečetla, ale aspoň podle rychlého progooglení to vypadá, že se bude řadit mezi jednu z těch důvěryhodnějších titulů. Na druhou zase KL na streamu říkala, že v ní sem tam nějaké věci úplně nesedí, takže je to asi na úsudku každého, jak moc se rozhovoru s tím kamarádem rozhodne věřit.

Každopádně, podle téhle knížky se první Freddieho sexuální zkušenost jmenovala Robert. A podle všeho z Freddieho strany neproběhla úplně dobrovolně. Freddiemu v té době bylo čtrnáct a Robert měl být o pár let starší kluk ze školy. Jak se s tím Freddie svěřoval tomu svému kamarádovi, vyznělo to prostě tak, že byl k tomu sexu starším a předpokládejme, že i silnějším Robertem v podstatě donucený. Takhle řečeno to zní dost strašidelně. Kamarád byl stejného názoru a hned se ho ptal, proč tenhle hrozný čin nikde nenahlásil nebo tak, že za tohle by Robert dostal okamžitý vyhazov ze školy. Jenže Freddie o něčem takovém nechtěl ani slyšet. Svému znepokojenému kamarádovi odpověděl něco ve stylu: "Neblázni! Na to jsem si to s ním příliš užíval."

Žádné další detaily se o Freddieho... aférce (?) s Robertem už nejsou známy a já sama úplně nevím, jak tu jejich první šukačku vyložit. Byla to nějaká forma školní šikany, která se zvrhla v něco jako... "dobrovolné znásilnění"? Nebo Freddie o sex stál, jen si o něj nedokázal říct, takže potřeboval ze začátku trochu popostrčit? Nebo prostě nechtěl před kámošem vypadat jako teplouš, tak mu to vylíčil tak, aby z toho on vyšel v podstatě nevinně? Tahle situace přímo volá po konspiračních teoriích. Ale pokud si nějak shrneme fakta, která jsou víceméně jistá:

1) První Freddieho sexuální zážitek asi neproběhl úplně z jeho inciativy a už tuplem ne z lásky.

2) Ze všeho výše uvedeného můžeme asi docela jasně usuzovat, že Freddie měl při tomhle konkrétním aktu s největší pravděpodobností bottom roli, protože logicky. Někoho "znásilnit" (psáno s vážně velkými uvozovkami), nebo jiným způsobem přinutit k sexu je tímto způsobem podstatně jednodušší, navíc by to tak odpovídalo stereotypu starší kluk, co má potřebu dokazovat si svou sílu na ostatních, atd, atd...

Queen & Freddie: Fakty versus mýtyWhere stories live. Discover now