34. BÖLÜM

30.3K 1.6K 26
                                    

Düğün akşam 19:00 da başlayacaktı. Balım pastayı bitirdiğinde neredeyse öğle saatleri olmuştu. Pastayı buz dolabına yerleştirip diğer tatlıyı hazırlamaya koyuldular. İki yüz kişi için hazırlanan tatlılarda pastanın yanında yerini aldığında Balım rahat bir nefes aldı. Dinlenmeye geçtikleri esnada bir çalışanın elindeki telefonda dönen görüntü dikkatini çekti.

Görüntüde ki kamera restoranın önünü gösteriyordu. Heyecanlı magazin spiker anlatmaya başladı. "Düğün akşam 19:00 sularında başlayacak. Gördüğünüz gibi yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı mekandan hiç bir görüntü sızdırılmayacak gibi. Çiftin bu konuda çok hassas olduklarını biliyoruz. Sizler için Biraz detaylardan bahsetmek istiyorum. Çiftin yakın akrabaları ve arkadaşlarının katılacağı düğün için aylar öncesinden hazırlıklar başlamıştı. Aysel'in gelinliği İngiliz bir modacı tarafından tasarlandı. Uzun bir prova döneminden geçen gelinlik bir sır gibi saklanıyordu. Bugün sizler için en azından onu görüntüleme şansımızın olacağını düşünüyorum. Malumunuz ünlü çiftin yurt dışındaki da bir çok hayranı var. Şuan burada bir çok da yabancı gazeteci bulunuyor. Bu düğün dünya basınında da oldukça yer bulacağa benziyor. Bizlerde sizin için bugün düğün bitimine kadar burada olup haber almaya çalışacağız."

Kamera genç kadına döndüğünde ekrana gülümseyen yüzüyle baktı ve magazin programı başka bir habere geçti.

Balım kendisini ister istemez gözlerini devirirken buldu. Bir başkasının hayatı neden insanları bu kadar alakadar ediyordu. Buna bir türlü anlam verememişti. Bunun magazin gündeminde bolca yer kaplayan Onurla ilgili haberlerle hiç bir alakası yoktu elbette!

***
Onur mutfağa girdiğinde bir hengamenin içinde buldu kendini. Davetlilerin yavaş yavaş gelmeye başladığı bu saatlerde hazırlıkları bir kez daha kontrol etmek istediği için gelmişti. Çalışanları yoğun bir koşturma halindeydi. Kendisini fark eden bir kaç kalfa selam verdi.

Onur etrafına talimatlar veren Tolga'nın yanına geldiğinde adamın önünde ki sosu karıştırdığını gördü. Bu devamlı etleri mangala atmadan önce kullandıkları baharatlı karışımdı.

"Ne durumdayız?"

Tolga Onur'u yeni fark etmişti. Sabahın erken saatlerinden beri yaşadığı koşuşturma yüzünden göremediği patronuna bir anlık şaşkınlıkla baktı.

"Etler marine edildi. Mangalı da hazırlıyorlar. İçecekler hazırlanıyor. Salata hazır sadece soslanacak. Yarım saate kadar mangalı da pişirmeye başlarız. İstediğiniz her hangi bir şey var mı?"

"Yok... Herşey hazır gibi duruyor. Peki ya pasta..."

"Balım hazırlıklarını tamamladı. Personeliyle konuşuyor. Onlarda tatlıları servise hazırlamaya başlayacaklar."

Onur zaten cevabını bildiği soruyu neden sorduğuna kendisi de anlam veremedi. Sanki Balım'ı devamlı takip eden sürekli ondan haberler alan kendisi değildi.

"Peki. Her hangi bir aksilikte hemen haberim olsun."

"Tabii. Şu an  için bir sorun yok."

"Kolay gelsin."

"Sağolun."

Onur pastane kısmına doğru ilerlerken asistanı Semra mutfakta kalmış ve son yapılar hazırlıkları yerinde incelemişti. Onur pastane kapısını yavaşça itekledi. Balım çikolatalı tatlı için örnek bir tabak hazırlıyordu.

BİR DİLİM AŞKWhere stories live. Discover now