AYŞENİN KINA GECESİ

9.3K 318 38
                                    


Ayşe'den

Sabah erken kalktım çünkü bugün kınam vardı yarın da düğünüm vardı. Çok heyecanlıydım kalkıp elimi yüzümü yıkayıp rutin işlerimi hallettim ve üzerimi değiştirip yatağımıda toplayıp aşağı indim. Bugün bana ağlamak yoktu çünkü sevdiğimle evleniyordum. Annemlerle  beraber kahvaltımı yaptım ve Nur bize geldi bana yardım edecekti. Annemle babamın elini öptü, benimle sarıldı, Miranda sarılıp kulağına birşey fısıldadı Nur kızarmıştı her neyse Nur'un kolundan tutarak odama çıkardım. Ona beklemesini duş alıp geleceğimi söyledim ve duşa girdim. Sıcak şu iyi gelmişti banyodan çıkıp saçlarımı kurutacak hakim olmadığını Nur anladi ve kurutma makinesini elimden aldı. Saçlarımı kurutup taradı. Sonra saçımı yapmaya başladı Nur. Kuaför istemedim çünkü Nur'un çok güzel saç modelleri yaptigini biliyordum ve Nur'dan rica ettim yapması için sağolsun kırmadı ve kabul etti. Saçıma güzel bir dağınık topuz yaptı ve fazla abartılı denmeyecek kadar koyu renkli göz makyaji, gül kurusu ruj, sürme, eyeliner, allık ve kontür yaptı. Çok güzel olmuştum en sonda duvağımı taktı ve bindallimi giymem için yardım etti. Şimdi tamamen hazırdım.

Ben : Nur çok teşekkür ederim senin sayende güzel oldum.

Nur : Sen zaten güzeldin sadece biraz daha güzel yaptım.

Diyip güldü bende güldüm ve odamın kapısı çaldı. Gel dedim gelen annemdi gözleri doldu birden.

Ben : Anne sakin ağlama bak daha yeni yapıldı makyaj bende ağlarım ve makyajım bozulur. Sonra beni gelin olarak almazlar.

Nur : Valla yengem doğru söylüyor anne gelin diye eve koydurtmam.

Annem : Tamam ağlamiyorum. Güzel gelinim hadi git sende misafir odasında duş al rahatla sonrada hazırlan olur mu?

Nur : Peki anne. O zaman ben kaçar sende sakin bir yere kaçma yenge yoksa abimden önce bacaklarını ben kırarım.

Ben : Tamam canım görümcem kaçmam bir yere. Asıl sen kaçma yoksa Miranı düşünemiyorum bile.

Annem : Hadi Ayşe sen benimle gel yemek yiyecek zaman bulamayacaksin. Yemek ye birde  sen hazırlan güzel kızım.

Ben - Nur : Tamam anne.
Dedik aynı anda. Birbirimize bakıp güldük ve ben aşağı inip yemek yedim. Sonra güzel bir elbiseyle Nur aşağı indi. Çok güzel olmuştu ve Miran yanıma gelmişti nereye bakıyorsun dedi bende yukarıyı işaret ettim. Miranda bakınca ağzı açık kaldı  ağzını kapa sinek girer dedim sonra ağzını kapattı ve hayran hayran baktı sevdiğine. 

Nur'dan

Bugün yengemin kinasi vardi ve ona hazırlanmasında ben yardım edecektim. Sabah onlara gittiğimde Sultan annem Ayşeyi odasına gönderiyordu. Benim geldiğimi görünce bana yaklaştı. Elini öpüp  alnıma koydum. Herkesle hoşgeldin faslı bitince Sultan annem Ayşe ile beni odaya gönderdi. Ayşe beklememi duş alıp geleceğini söyledi bende biraz sosyal medyada gezdim. Yarım saat sonra duştan çıkıp geldi üzeri giyinikti. Elini kaldıracak hali yokmuş gibiydi bende kalkıp önce tarağı alıp saçını taradım sonra kurutma makinesini elinden alıp kurutmaya başladım. Gelin başı olarak dağınık topuz yaptım ve yakışmıştı güzel de bir makyaj yaptım. Bindallisini giymesine yardım ettim ve duvağını da taktım ve hazırdı. Sultan anne odaya girdi ve bizimle biraz konuştu. Hep beraber güldük sonra beni misafir odasına gönderdi duş alıp hazirlanmam için bende kabul ettim.

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.
ÇOCUKLUK AŞKIM  ( BERDEL )  TAMAMLANDIHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin