ÖLÜM HABERİ

8K 275 22
                                    

Savaş'tan

Hastanede kalmıştık bizde Sude ile tam kantinden dönerken biri bağırarak ağlıyordu. Tam geçerken baktık ki o kişi Nur'un olduğunu gördüm. Hemen Sude ile yanına gittik. Birden Nur yere düşüp bayıldı. Elinde de bir mektup vardı ve üzerinde Nur'un ismi yazıyordu. Hemen doktor diye bağırdım sedye getirip boş odalardan birine soktular. Sude ağlıyordu bende onu teselli ediyordum. Doktor odadan çıktı ve hemen Nur'u sorduk.

Sude : Ablama ne olmuş?

Doktor : Şuan durumu iyi. Çok fazla üzülmüş, yıpranmış. Şuan kendisine gelmesi için serum taktık biraz dinlensin. Uyanınca taburcu olabilirsiniz. Bu zaman diliminde üzülmemesi, strese girmemesi gerek. O yüzden dikkat edin. Geçmiş olsun.

Ben : Teşekkürler doktor bey. Peki yanına girebilirmiyiz?

Doktor : Tabiki girebilirsiniz ama yormamak şartıyla.

Ben : Sağolun.

Dedim ve doktor gitti. Bizde Sude ile içeri girdik. Sude hemen Nur'un yanına oturdu ve mektubu okumaya başladı. Sonra şiddetli bir şekilde ağlamaya başladı. Hemen yanına gittim ve sarıldık. Omuzumda iyice ağlamaya başladı. Ne oldu da bu kadar ağlıyorlar ki? Sonra anlatır isterse şuan kurcalamayacağım. Biz böyle 20 dakika kaldık. Sonra ayrıldık ve elini yüzünü yıkamaya gitti. Nur kendine gelmeye başladı. O sırada Sude de yanımıza geldi. Nur galiba birşey isteyecekti.

Nur : S..uu

Dedi hemen Sude bardağa su doldurup yavaşça içirdi. Sonra gene ağlamaya başladılar. Ikisinin birbirine ihtiyacı olduğu için odadan çıktım. Abimin odasına gittim ve hem Selim denen çocuğa hemde abime baktım. Selim uyuyordu zavallı babasınıda kaybettiğini bilse ne yapardı uyumak yerine. Gözlerim doldu bir anda çünkü üzülmüştüm ilk annesi sonrada babası ölüyor. Abime baktım ki bana ne oldu der gibi baktı. Bende yanına gittim ve mektubu uzattım. Okumaya başladı abim şaşırmamıştı hiç demek ki önceden olanları biliyordu. Başını mektuptan kaldırıp Selim'e baktı ve derin bir nefes alıp verdi. Ben lavaboya gidip elimi yüzümü yıkadım ve abimin yanına geldim. O sırada Selim uyanmaya başlamıştı abimde 2 gündür birşeyler var çünkü artık Selim'e farklı şekilde bakıyordu. Ailsei dışında herkese ters olan abim 2 gündür bu çocuğa iyi şekilde bakıp soru soruyor. Selim uyandı ve Nur'u yanına çağırmamızı istedi. Bende gidip Nur'u çağırdım oda kendine gelmiştik biraz. Benim ve Sude'nin koluna girerek destek aldı.

Nur'dan

Uyandığımda hastane odasında kolumda serum yatıyordum. Yanımda Savaş vardı sesim zar zor çıkarak su dedim o sırada Sude de yanımıza gelmişti. Sude hemen suyu uzattı ve içirdi bana. Sonra sarıldık ve ağladık biz ağlarken Savaş odadan çıktı. Sadece ağlıyorduk çünkü Selim annesinden sonra babasınıda kaybedemezdi. Sude ile ayrıldım bir yudum su içtim odaya Savaş geldi gözleri kızarıktı demekki mektubu oda okudu. Sonra Selim'in beni çağırdığını söyledi. Başımla onayladım sonra serumu çıkartıp Sude ve Savaş'tan destek alarak kalktım. Odadan çıkıp Selim'in kaldığı odaya girdik. Selim sessiz bir şekilde bize bakıyordu gözüm doldu birden. Gözüm Miran'a kaydı onunda gözleri kızarıktı. Selim'in yanına oturdum ve konuşmaya başladı.

Selim : Anne neden ağladın sen? Birsey mi oldu yoksa.

Ben : Oldu birtanem.

Selim : Ne oldu anne?

Ben : Selim birtanem benim seni ne kadar çok sevdigimi biliyorsun değil mi?

Selim : Evet biliyorum. Bende seni çok seviyorum Nur anne.

Ben : Sana anlatmam gereken şeyler var ama bana bir söz vermeni istiyorum. Sakın kendini yalnız hissetmek yok yanında ben olduktan sonra asla yalnız değilsin birtanem tamam mı?

ÇOCUKLUK AŞKIM  ( BERDEL )  TAMAMLANDIWhere stories live. Discover now