SANCI

4.1K 170 4
                                    

5 ay sonra

Nur'dan

Gecenin 03:15' in de kasıklarıma giren ağrı ile kalktım. Bir an korktum elim hemen karnıma gitti. Ağrılar geçer diye 2 dakika boyunca nefes alıp verdim. Ama geçmiyordu daha çok şiddetlendi ağrım. Hemen Miran'ı kolundan dürttüm. Bana dönük yatarken arkasını döndü. Tekrar dürtüp konuşmaya başladım.

Ben : Miran kalk. Mi..rann. Ahhh çabuk kalk Mirann.

Ama kalkmıyordu ağrım daha çok olunca bu sefer çığlık attım. Miran hemen kalktı.

Miran : Güzelim noldu suyun mu geldi?

Diye kalktı telaşla.

Ben : Suyum gelmedi. Ama çok ağrım var. Ahh iyi değilim ben.

Odaya bir anda Sultan anne geldi. Miran sancım olduğunu söyledi. Sultan annemin yardımı ile üzerime elbise giyip tülbenti taktım. Sonra Miran beni kucağına aldı ve arabanın arka koltuğuna bıraktı. Selim de sesime uyandığı için o da bizimle gelmek istedi. Offf doğuma daha 1 hafta vardı. Şimdi olmaz günü var. Yolda sürekli derin nefes alıp veriyordum. Ama nafile daha çok ağrım oluyordu. Doğum aniden olursa diye arabanın bagajında doğum çantam hazırdı. Bir anda altımda ıslaklık hissettim.

Ben : Anne galiba suyum geldi.

Diyip yine çığlığı bastım. Arabayı Savaş kullanıyordu.

Miran : Savaş bas oğlum şu gaza.

Savaş : Basıyorum abi sakin ol.

Sonunda hastaneye gelmiştik. Beni hemen doğuma aldılar.

Miran'dan

Allah'ım doğuma gireli 6 saat oldu. Niye çıkmadılar çıldıracam. Bir sağa bir sola gidiyordum. İçerden bir hemşire kucağında iki bebek ile çıktı.

Miran : Bunlar benim çocuklarım mı?

Hemşire : Evet Miran bey. Annenin durumu iyi birazdan normal odaya alınacak.

Hemşire bebekleri alıp gitti. Benim gözümden iki damla hızlıca aktı ağlıyordum mutluluktan. Erkekler ağlamaz diyorlar ama hayır erkekler ağlar. Yarım saat sonra Nur normal odaya alınmıştı. Kolunda serum takılıydı ve bebeklerimizim odaya gelmesini bekliyorduk. Selim, Nur odaya alındığından beri yanından ayrılmadı. Nur'un kasıklarına koydukları kum torbasına bakıp duruyordu Selim.

Selim : Anne neden karnında ki o şey ne?

Nur : Kum torbası birtanem.

Selim : Karnın çok ağrıyor mu?

Nur : Evet ağrıyor ama biraz.

Hemşire sonunda bebekler ile gelmişti. Nur'un ailesine doğuma alındıktan sonra haber vermiştik. Hepsi tek tek bebeklere bakıyordu. Babam Mira'yı, Nur'un babası Mert'i kucağına alıp sırasıyla kulaklarına ezan okuyup üç kere de isimlerini söylediler. Hemşire Mira ve Mert'in acıktıklarını söyleyip herkesi odadan çıkardı. Selim ile ben hariç. Nur'un emzirmesi biraz zordu çünkü serum takılı olan koluna koymuşlardı. Hemşire nasıl ettirileceğini hem gösterip hem anlatıyordu. İlk Mira'yı emzirmeye başladı. Mira da sonra hemşire diğer göğsüne Mert'i koyarak emzirtti. Onların minik ellerini gördükçe inanamıyordum. Mert de karnı doyunca uyudu ve hemşire Nur'un da dinlenmesini söyleyip gitti.

Nur'un ağrıları olduğu için uyuyamadı kolayca. Gözlerini kapadı ama uyuyamadı yarım saat sonra gözleri kapandı. Gece burda birinin refakatçı kalması gerekiyordu ama erkek kalamadığı için Nur'un annesi kalacaktı. Selim'in canı sıkıldığı için dışarı annemlerin yanına gitti. Bende biraz daha Nur'un yanında kalıp onu izledim. Daha sonra odadan çıkıp annemlerin girmesini söyledim. Selim birşeyler yememişti onu alıp kafeterya ya indim. Bir dost meyve suyu ona kendime de bir tost bir çay aldım. Yedikten sonra yukarı çıktık ve odaya girdik. Selim, Mehmet Can ile oynuyordu sessizce. Bende oturup biraz Nur'u izledim.

Nur'dan

Gözlerimi açtığımda beni izleyen bir Miran buldum. Yorgunluktan uyuya kalmıştım. Miran gelip saçlarımı okşadı.

Miran : Güzelim ağrın çok mu?

Ben : Biraz hayatım. Ama merak etme iyiyim.

Başımdan öpüp geri çekildi ve ellerimi tuttu. Annem ve Sultan anne de miniklerimin altını değiştiriyorlardı. Sana şükürler Allah'ım sağ sağlim verdin kucağımıza bebeklerimizi. Annem Mira'yı kucağıma emzirmem için verdi ve emzirdim. Daha sonra Mert'i kucağıma aldım ve emzirdim. Emzirirken küçük ellerini okşuyordum. Kokularını içime çekmeyi de unutmuyordum. Sonra annem aldı ve gazlarını çıkarıp yatırdılar. Yanımda annem kalacaktı akşam. Zaten akşam oldu ve ziyaret saati bitti. Bizimkiler gitmeden Selim ile Miran'ın öpmelerine  kaldım. Sadece tebessüm etmekle yetindim. Onlar gittikten sonra tekrar uyudum. Doğurmak kolay değil di yani. Yarının daha güzel olması dileği ile gözlerimi kapadım.

Biliyorum bu bölüm çok kısa oldu ama anca bunlar aklıma geldi. Şimdiden teşekkür ederim size. İyi okumalar. Oy vermeyi unutmayın...

ÇOCUKLUK AŞKIM  ( BERDEL )  TAMAMLANDIWhere stories live. Discover now