YEĞENİMİZ İÇİN AFFET

6.2K 237 5
                                    

Sude'den

Abim annemi arayıp haber verdiğinden beri annemle evin altını üstünü getirdik. Ablamların düğününün şimdi olması gerekti ama Ahmet abi vefat ettiği için ertediler. Odamı temizlerken telefonuma mesaj geldi baktığımda Savaş olduğunu gördüm.

Kimden : Savaş'tan

Akşama size geliyormuşuz çok mutlu oldum plan başkaydı ama olsun. Bu daha iyi oldu bence. Seni çok özledim.

Kime : Savaş'a

Biliyorum abim aradı ve söyledi. Plan da az görmek vardı ama bunda uzunca görücez. Bende özledim canım.

Elime temizlik bezini aldım ki mesaj geldi. Tabi ki Savaştı.

Kimden : Savaş'tan

Ben seni tutmayım annen iş yıkmıştır üstüne.

Kime : Savaş'a

Aynen öyle. Gelince görüşürüz o zaman.

Kimden : Savaş'tan

Görüşürüz kendini yorma fazla.

Kime : Savaş'a

Tmm yormam.

Dedim ve bir daha yazmadı. Telefonumu bir kenara bırakıp bezi alıp masamı temizledim. Anneme işimin bittiğini haber verdim ve duşa girdim. Duştan çıkıp hazırladım ve  yazlık çiçekli elbisemi giydim ayağıma da sandalet giydim. Hafif bir makyaj yapınca hazırdım tek eksik bilekliklerim ve kolyelerimdi. Onları da takınca telefonumu da alıp aşağı indim. Abimler gelmişti çoktan abim odasında yengem de annemle yemek yapıyordu biraz sıkıştırdım ne söyleyeceksiniz diye ama söylemedi. Neyse gene söyleyecekler öğrenirim. 1 saatin sonunda yemek bitmişti yengem duş almaya gittiğini söyledi ve gitti. 10 dakika sonra kapı çaldı gelen ablamlar olmalıydı. Anneme ben açarım diyip kapıyı açmaya gittim. Tahmin ettiğim gibiydi enişteme hoşgeldin diyip ablamı da yanıma alıp mutfağa gittik. Ablamın sevdiği tatlıyı ben yapmıştım. Tabi ki de kemalpaşa tatlısı sever. Gözleri parladı birden. Bir çatal alıp ağzına attı ve teşekkür etti bana. Sonra ablam hazırlanmaya gitti bende salona geçip oturdum. 1 saatte oturmakla geçti ve  geldi. Yemek yerken kaçamak bakışlar atıyordum sevdiğime. O da bana bakıyordu. Yemek yenirken sonlarında abim artık söyleyeceğini söyledi. Herkes mutluydu sadece 2 kişi şaşkınlıkla birbirine bakiyordu. Ablam ve eniştem di o kişiler. Herkes içeri geçti bizde sofrayı kaldırdık. Salon da hala bebek konusu konuşuluyordu babamlarsa şirket konusunda konusuyordu. Savaş ile hâlâ bakışıp duruyorduk. Annemin bana seslenmesi ile kendime geldim.

Annem : Sude kızım hadi çay ve tatlıları getir.

Ben : Tamam anne.

Dedim. Ablam yukarı çıkmıştı telefon gelince. Tatlıları herkese dağıttım daha sonra çayları da getirdim. Daha sonra enişteme mesaj geldi babamlardan lavabo için izin alıp yukarı çıktı yaklaşık 20 dakika sonra ablam ile indi. Sonra dışarı çıkmak için izin istedi eniştem babamda onayladı. Evlenseler keşke de kaçamak buluşmalarından bıktık. Ablam bana döndü ve konuştu.

Ablam : Sude çocukları uyuturmusun. Uyku saatleri geçmeden yatsınlar.

Ben : Tamam abla merak etme sen.

Ablamlar gidince Savaş konuşmaya başladı.

Savaş : Ben diyorum ki abimlerin düğününü bence yapalım çok bekledik Mehmet Ağa. Kaçamak buluşmalarla olmaz böyle. Bizde kurtulalım.

Mehmet amca başını evet anlamında yukarı aşağı salladı.

Mehmet amca : Savaş doğru der bir an önce onların düğünü de yapalim. Laf söz olmasın Kemal.

ÇOCUKLUK AŞKIM  ( BERDEL )  TAMAMLANDIWhere stories live. Discover now