DERMAN KALMADI

4.3K 176 16
                                    

Düğün 3 gün olacağı için hepsini bu bölüme sığdırmaya ve günleri kısa tutmaya çalışacağım. Şimdiden iyi okumalar.☺☺

👉 İlk gün 👈

Nur'dan

Sabah yine erkenden kalktık ve kahvaltıyı yaptık. Kahvaltıdan sonra biz salonda ki kıralabilecek eşyaları alıp teyzemlerin odasına koyduk. Döne'ye hazırlanmasını işleri Sevgi ile benim yapacağımı söyledim. Çünkü sadece mutfak toparlanacaktı. Birde büyük dolap getirdiler. Hava sıcak herkes soğuk su falan ister diye. Sevgi ile işleri halledip teyzemlerin odasına gittik. Çünkü bizim bavullar oradaydı. Hemen toprak rengi elbisemi alıp ütüledim. Sultan anneler ve Miran zaten hazırdı. Elbisemi bırakıp ince krem rengi şalımı ütüledim hızlıca. Elbisemi giyip hemen elbiseme uyan makyaj yaptım. Daha sonra saçımı düzgünce bağlayıp topuzumu yaptım. Şalımı takmadan tuğralı kolyemi taktım. Şalımı da taktıktan sonra bileziklerimi ve yüzüklerimi taktım. Krem rengi stilettomu da alıp giydim. Sevgi de hazırlanınca odadan çıkıp kapıyı kitledik. Sadece kızların odası ve salonun kapıları açıktı. Onda da namaz kılmak isteyenler ya da çocuk emzirenler için.

Nur'un kıyafeti

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Nur'un kıyafeti

Sevgi ile kadınların yanına gittik. Büyüklerin ellerinden öptük ve gençler ile sarıldık. Sevgi üzerine pudra rengi balık uzun bir abiye giymişti. Döne ise bebek mavisi bel kısmına kadar dantel işlemeli belden aşağısı bol abiye giymişti. Şalını da aynı renkte takmıştı. Sevgi ile aşçının yanına gittik. Malzemeler de eksik falan var mi diye. Ama herşey tamdı. Geri kadınların yanına gittik ve oturduk. Azize teyzem çalgıcılara gidip çalmalarını söylememi söyledi. Bende gidip söyledim. Onlar da çalmaya başladılar. Karışık şekilde oyun havası çalmaya başlamalarını söyledim. Bir düğünde oyun havası olmazsa olmazımız.

( Düğünde her oyun havasında oynamayı seven biri olarak asla vazgeçmem. Ankaralı olmak bunu gerektirir.☺☺☺)

Döne ile Sevgi oynarken bende Ankara'da ki teyzemin kızı Handan ile oynamaya başladık. Ben bayağı coştum tabi. Nerde düğün orda ben. Yorulana kadar oynadık ve başkaları da oynamaya kalktı. Sude ise dayımın kızı Gizem ile oynuyordu. Yorulunca oturup soluklandık. Saat öğlen olunca yemekler dağıtıldı. Yemeğim bitince yanıma Selim geldi. Baktığım da alnında ter vardı. Hemen elimi alnına ve sırtına koydum. Bayağı terlemişti hemen kalktım ve odaya gittik. Valizden atlet ve tişört çıkardım. Islak olanları bir kenara koydum ve üstünü giydirdim. Daha sonra odadan çıktık Selim dışarı giderken bende kapıyı kilitledim. Bende dışarı çıktığım da Miran ile konuşuyordu. Yanlarına gittim ve elimi Miran'ın omzuna koydum.

Ben : Bir sorun mu var canım?

Miran : Selim susamış onu söylüyordu.

Ben : Gel birtanem ben veriyim.

Selim : Tamam.

Miran kulağıma yaklaşıp konuştu.

Miran : Bu kadar güzel olmak zorunda mısın?

ÇOCUKLUK AŞKIM  ( BERDEL )  TAMAMLANDIWhere stories live. Discover now