Hoofdstuk 8

6.3K 110 33
                                    

CAMILLE NEWTON
Ik sta extra vroeg op vandaag, ik ga namelijk met Lieve naar de stad en in de avond naar de club. Blake gaat ook mee, dat moest namelijk van Stefan omdat ik te jong ben om alleen te gaan, dat is belachelijk toch?

Ik druk die o zo irritante wekker uit en sta op. Het is 07:30 en Lieve komt om 10:00. De nieuwste collectie van de Zara komt vandaag en daar zijn wij stipt 11:00 bij.

'Blake!' Roep ik. Meteen daarna komt een chagrijnige Blake binnen. Ik glimlach en loop naar hem toe. 'Waar ligt mijn lichtblauwe truitje van Reinders?' Vraag ik. 'In de was.'

'Nou..' Lach ik. Blake lacht mee en haalt hem uit de was. 'Dan maar een vies truitje he Camille.'

'Ja helaas wel, ik moet er goed uitzien vanavond he.' 'Je ziet er nu ook goed uit hoor.' Zegt Blake. Ik begin lichtjes te blozen, ik bedoel hallo, het is toch mijn -ex- hoever je het zo wilt noemen. 'Nou dankje. Heb jij al iemand op het oog?'

'Nope, jij?' Antwoord hij. 'Nee, daarom ga ik jongens spotten vanavond.' Lach ik. 'Oke. Ik ga weer doei.' Reageert hij kortaf. Ik vind het gek, is Blake jaloers? Zo is hij nooit.

2 uur later

Het is nu 2 uur later en Lieve komt zo aan. Ik zit nu nog aan tafel met Blake, hij zegt niets en ik zit op mijn telefoon. Stefan is werken en mijn moeder is gewoon thuis. 'Camille Lieve is er!' Roept mijn moeder vanaf de gang. 'Oke ik kom.' Roep ik.

'Linda! Melody komt zo!' Roept Blake. 'Is goed lieverd. Maak het gezellig!' Knipoogt ze. Lieve komt de woonkamer in en ik ren naar haar toe en knuffel haar. 'Ready?' 'Helemaal! Ik ben zo excited Lieve!' Roep ik blij.

Blake zucht. 'Hey nichtje!' Zegt hij. Lieve glimlacht en geeft hem een knuffel. 'Loveyou.' Zegt ze. 'Doei Camille.' Zegt Blake. 'Doei Blake. Tot straks.' Glimlach ik. Ik maak aanstalten om een knuffel te geven maar ik laat het maar. Lieve weet nog niet dat we verder gaan als vrienden.

Ik haal mijn jas van de kapstok en loop naar buiten. 'Doei Mam!' Roep ik. 'Voor 20:00 thuis he!' Roept ze nog na. 'Oke!'

'Hoelaat begint het feest?' Vraagt Lieve als we op de fiets zitten. 'Om 21:00 dus als we wat leuks kopen en naar de bioscoop gaan en lekker eten zijn we rond 19:00 weer thuis en kunnen we ons lekker klaarmaken.' Glimlach ik. Lieve lacht. 'Hoe kun jij zo plan achtig zijn.'

Na een tijdje komen we aan bij de Zara en staan we als eerste in de rij. Als de deuren opengaan rennen ik en Lieve naar binnen en kijken we tussen alle jurken. 'Lieve! Misschien is dit wat voor jou!' Roep ik. Lieve komt aangelopen en ik geef haar een rose-goude kanten jurkje. Het jurkje komt net boven haar knieën uit denk ik. Lieve knikt en loopt naar het pashokje.

Na 5 minuten komt ze eruit en slaak ik een gilletje. 'Lieve! Dit. Is. Zo. Mooi!' Roep ik blij. Ze bekijkt zichzelf in de spiegel. 'Oh mijn God. Het is echt prachtig!'

Voor mij hebben we niets gevonden dus we gaan zo naar een andere winkel, het is niet echt bekend maar ik kom er graag.

We staan nu in een andere winkel, er zijn veel leuke jurkjes. 'Kijk Camille, vind je die leuk?' Vraagt Lieve, ze wijst naar een bordeux rood jurkje met een middelmatige decolleté, hij komt denk ik net boven mijn knieën. 'Ja, die is prachtig.' Zeg ik. Mijn mond valt letterlijk open. Een dame die langsloopt kijkt vrolijk naar ons.

'Gaan jullie naar een feestje?' Vraagt ze. Ik knik. 'In die jurk kun je leuke jongens krijgen hoor.' Knipoogt ze. Ik glimlach naar haar, 'Gaan we doen hoor!'

De vrouw loopt lachend weg en ik lach ook nog even. 'Kom, ik ga hem passen.' Ik stap het pashokje in en doe de jurk aan. Niet snel vind ik een jurk prachtig, maar deze. Hij is echt prachtig! Ik stap het pashokje uit en Lieves mond valt letterlijk open. 'Lieve, zo vang je vliegen.' Lach ik. 'Hij is prachtig Camille, het staat je echt geweldig! Blake zal het ook prachtig vinden!' Roept ze blij. Mijn gezicht veranderd in verdrietig, ik en Blake is verleden tijd..

'Blake en ik zijn vrienden. We kunnen dit niet aan Lieve, onze ouders.. we zouden alles verpesten..' Zeg ik tegen haar. 'Ow ja, even vergeten dat jullie "exen" zijn of hoe je het wilt noemen.' 'Maakt niet uit hoor. Ik koop deze trouwens, we kunnen afrekenen!'

Nadat we hebben afgerekend gaan ik en Lieve naar de film. We hebben de film After gekozen. Samen lopen we de zaal in en daar zien we Blake zitten, samen met een meisje. Ik loop op hem af en Lieve rent achter me aan. 'Blake, ook hier?' Vraag ik hem. Hij kijkt me aan. 'Ja, toevallig, jullie ook. Geslaagd?' 'Wie is dat Blakie?' Vraagt het meisje naast hem hysterisch.

'Ik ben zijn stiefzusje. Of hoe je het wilt noemen. Onze ouders zijn samen, en dit is Lieve zijn nichtje maar dat wist je waarschijnlijk al. 'Oh, ik ben trouwens Melody. Het vriendinnetje van Blake.' Zegt ze arrogant. Ik zucht. 'Ik dacht dat het een van je sletjes was Blake.' Zeg ik. Hij kijkt me boos aan. 'Nee, Melody is geen slet. Het is ook niet mijn vriendin, het is gewoon een vriendin.' Zegt hij kwaad.

'Ik dacht dat ik je vriendin was Blakie! Ik ga weg! Bekijk het je!' Roept ze boos. Melody rent weg en ik sta een beetje ongemakkelijk met Lieve naast Blake. 'En bedankt he Camille. Ik wist dat je irritant was, maar dit gaat te ver.' Zegt hij boos. Lieve en ik lopen naar onze stoelen.

***

Hi, een extra lang hoofdstuk voor jullie! Ow ja, en ik heb een nieuwe cover! <3

Xx, Me.

My stepbrother, the badboy. ✔️Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu