Voor niemand bang

847 94 39
                                    

Het nummer Bienvenue a la banane heeft dit verhaal geïnspireerd, samen met andere films zoals: La Haine, Scarface, Wolf en The godfather .

Ik kwam aan bij het winkeltje waar ik altijd boodschappen doe, waar eigenlijk iedereen in de wijk zijn eten koopt. Namelijk het winkeltje van 3ami(oom) Driouech, het is niet mijn echte oom, maar iedereen noemt hem zo. 3ami Driouech is een oude man met een hart van goud uit de Marokkaanse stad Nador, waar overigens ook mijn roots liggen van mijn moeders kant.

Nu ik zo in mijn gedachte verzonken ben over Marokko realiseer ik me hoelang ik er wel niet ben geweest, ik mis het. De heerlijke zon die op mijn rug brandt ter wel ik aan het zwemmen ben in het helder blauwe water, en ik daarna pippa eet op het strand samen met wat raibi jamila.

Ik schrok uit mijn gedachtes door een zware stem: 'Ga je dat brood nog pakken?' 'Of blijf je er zo dromerig naar staren?' Zei hij geamuseerd. Ik draaide me om, en zag dezelfde mysterieuze groene ogen als eerst, nu ik er zo dichtbij sta zie ik dat er ook een vleugje honingbruin inzit. Zijn mooie ogen hadden wat weg van de Jungle in Colombia en dat vleugje bruin deed me denken aan heerlijke chocolade. 'Gaat het wel meisje?' vroeg hij nou iets bezorgder. Oh, ehm ja sorry ik was even weg met mijn gedachtes, ik pakte het stokbrood, rekende snel af en vertrok. Normaal maakte ik altijd even snel een praatje met 3ami Driouech maar dit keer moest ik zo snel mogelijk weg. Ik heb mezelf zo voorschut gezet.

Ik liep door de smalle straatjes, die schuin omhoog gingen. Doordat het zo vroeg was, was de lucht mooi versierd met een roze gloed, gelukkig kon ik hiervan rustig genieten aangezien de meeste mensen nog sliepen. Althans dat dacht ik, ik voelde een sterke arm die op mijn schouder tikte, verschrikt draaide ik me op. Ja hoor, het waren diezelfde ogen, die ik nu ergens begin te haten. Pardon? zeg ik, 'Je bent je la vache qui rit vergeten' zei hij lachend. Bedankt, zei ik en nam het aan. 'Weetje ik zou bijna zeggen dat je bang voor me bent, telkens als je me ziet heb je een verschrikte blik.' 'Alhoewel ik in die mooie ogen van je, geen emotie kan aflezen.' Wat denkt hij wel niet? bang voor hem? Luister eens heel goed wannabe Tony Montana, ik ben bang voor niemand in dit leven, en vooral niet voor een klein jongetje zonder ballen zoals jij. En met die woorden liet ik hem achter.

Bienvenue a la Banane| VOLTOOIDWhere stories live. Discover now