verrader

482 56 7
                                    


Sinds gisteren zit Damiano vast, alles verliep heel snel het trein station werd omsingeld door politieagenten alsof ze een of andere beruchte crimineel kwamen oppakken, maar ze kwamen voor Damiano.

Vol geweld werd hij op de grond geduwd en met zijn armen achter zijn rug werd hij in de boeien geslagen, voor ik het wist zag ik zijn bebloede gezicht met levenloze ogen uit het raam staren, terwijl de politie wagen vol snelheid en harde sirenes wegreed.

Ik heb vannacht geen oog dicht gedaan, te veel vragen die rond spoken in mijn hoofd. 

Waarom werd hij opgepakt?

Wie heeft hem verraden en waarom?

Was het de blonde jongen van gister die uit woede de politie heeft gebeld? En waarom zou hij dat doen, boos op mij of om het feit dat wat we verkochten geen effect had?

Of was het iemand van de andere maffia families die Damiano had gespot? Dat zou bijna niet kunnen de maffia handelt dat soort dingen met eigen handen af en zouden nooit, maar dan ook nooit de politie erbij betrekken, want dan ben je een verrader en een rat. En verraders zouden uit de maffia worden geschopt, eerder van de aardbodem geschopt, en eens een rat altijd een rat. 

Wat een opluchting, ik moet nou alleen die jongen vinden en dan komt alles goed, maar geloof me het word geen koekjes eten en thee drinken bij hem, het enigste wat hij gaat eten is zijn eigen ballen die ik eraf heb gesneden, vieze snitch dat hij is.

Ik ben woedend, Damiano heeft 3 maanden gekregen en de reden wilt die klote politie niet vertellen.

Dus ga ik de reden maar bij de oorzaak zoeken, de verrader.

Ik zal Damiano uit de gevangenis halen zolang ik Dalia heet, maar ik heb hulp nodig en ik weet precies bij wie ik moet zijn.

Ayman, ik geef toe dat ik mijn trots nu erg aan de kant zet door hulp bij hem te zoeken, maar we praten hier nu wel over Damiano en gek genoeg zou ik erg ver gaan voor hem. Ayman is een gekke stalker zonder leven, hij hangt altijd bij het station hij moet weten wie die jongen is.

Het gesprek met Ayman was zo erg nog niet, hij gedroeg zich best volwassen en serieus wat ik snap, want hij wilt natuurlijk ook Damiano uit de gevangenis krijgen.

 Heel de wijk is in rep en roer en het is chaos, iedereen is boos door de arrestatie van Damiano. Begrijpelijk, want de politie gedraagt zich altijd alsof ze beter zijn dan ons, terwijl ze net als ons ook maar mensen zijn, het enige verschil is dat zij vol met haat zitten in hun hart tegenover ons en wij nooit mensen zouden beoordelen op stereotypes. 

De politie heeft niet eens de reden van de arrestatie los willen laten, wat hartstikke illegaal is trouwens, maar wie gaat er naar ons luisteren en ons gelijk geven?

Genoeg over de politie, daar handel ik later wel mee af. Maar eerst de oorzaak van dit hele probleem een bezoekje brengen.

Yves Jaques, wonend in het 16e arrondissement van Parijs, in een van de rijkste wijken van Parijs, verrast over zijn woonplek? nee. Maar wat ga ik die verwaande jongen eens goed verassen.

Bienvenue a la Banane| VOLTOOIDWhere stories live. Discover now