mysterieuze liefde

542 70 2
                                    


Damiano

Het feit dat Dalia met die jongens ging praten irriteert mij nog steeds, natuurlijk mag Dalia wel met andere jongens praten ook al heb ik liever dat ze alleen met mij praat, maar dat hoeft ze niet te weten. Maar wat ik me afvraag is waarom ze speciaal naar het plein kwam om dat te doen? Het is algemeen bekend dat alleen salopes (sletten), zoals ze hier genoemd worden op het plein komen. En Dalia is totaal het tegenovergestelde dus ze had een ander doel, maar wat? En laat me niet beginnen over die jongen, die de term jongen niet eens verdient, maar waar ik eerlijk gezegd geen eens woorden voor heb, die het lef had om Dalia pijn te doen. Hij is nog niet van me af.

''wat had je op het plein te zoeken vandaag.'', zei ik zo neutraal mogelijk in de hoop dat ze niet doorheeft dat het me al te erg interesseert. 

''mooi huis heb je, wiens bloed aan je handen heb je ervoor?.'', zei ze lachend, ook al zag ik aan haar dat ze erg nieuwsgierig was.

''Ik heb er persoonlijk niemand voor vermoord, het is niet eens mijn eigen huis.'', ''ik ben een gast hier in het gezin Clemenza.'', zei ik hopend dat ze zou stoppen met doorvragen.

''Je kunt niet zomaar van onderwerp veranderen, ik vroeg jou eerst wat.'', zei ik, nu moet ze wel antwoorden.

''Dus als je een gast bent, heet je toevallig niet Damiano Clemenza?'', vroeg ze, en ik begreep dat die vraag indirect de vraag was:"Wat is je volledige naam?" 

Ik weet dat ik aan niemand mijn volledige naam mag vertellen van mijn vader, maar dingen gaan veranderen ik maak me eigen regels nu.

''Mijn naam is Damiano Corleone, en er zijn mensen die veel geld voor alleen die informatie zouden betalen.'', zei ik, ze zou wel begrijpen wat ik daarmee bedoel.

Haar ogen werden groot, ik denk niet dat mijn achternaam haar bang maakte,aangezien niemand in deze wijk weet van mijn familie, dat zou in Sicilië wel anders zijn. Maar het feit dat ik zei dat er mensen zijn die geld voor die informatie willen betalen maakt haar bang, merde(shit) ik wil niet dat ze bang van me is.

''Luister heel goed Dalia, ik kan er zelf ook niets aandoen dat mensen naar me opzoek zijn.'', '' Het is mijn familienaam die zo berucht is in mijn geboorte plaats, Sicilië.'', probeerde ik haar gerust te stellen.

''Dus je bent geen moordenaar of iets?'', ''Want toen ik vroeg wiens bloed je aan je handen hebt voor dit huis, maakte ik maar een grap.'', zei ze menend.

''Zie ik er zo gewelddadig uit dan?, vroeg ik, nee ze moet niet bang voor me zijn. Misschien was ze vanmiddag wel erg geschrokken van mij toen ik die jongen goed aanpakte.

''Nee, sorry zo bedoelde ik het echt niet.'', ''Je bent gewoon zo mysterieus weetje.'', zei ze met een frons op haar voorhoofd.

''Jij bent eerlijk gezegd ook erg mysterieus voor mij.'', vertelde ik eerlijk.

''We moeten gewoon goed met elkaar praten zodat we elkaar begrijpen, zonder communicatie gaat alles fout.'', ging ik verder.

''Ik heb dingen over mij verteld, dus vertel wat had je op het plein te zoeken vandaag?", maakte ik tot slot af.




Bienvenue a la Banane| VOLTOOIDWhere stories live. Discover now