Witwassen

425 56 9
                                    

Wie had dat nou gedacht? Kleine Dalia van 16 jaar met €10.000,- op zak. Nouja niet op zak maar verstopt in haar bedmatras die ze open heeft gesneden en vervolgens het geld daarin heeft verborgen. Niemand zou wat merken aangezien haar bed altijd al hard was en niet lekker sliep. Maar gek genoeg slaapt Dalia nou beter dan ooit wetend dat zij op een grote stapel geld licht te slapen.

Het gaat beter de laatste tijd met mijn familie wat me erg goed doet. Mijn moeder kan door haar medicijnen weer alles zelf doen:koken, afwassen en al het andere huishouden, ookal zie ik dat ze hier soms moe van word toch blijft ze het doen en weigert ze mijn hulp. Ik denk dat mijn moeder zich na een lange tijd weer echt moeder voelt, ze voelde zich erg slecht dat ik altijd alles in het huishouden deed.

Met mijn broertje en zusje gaat het ook beter op school. Maar dat komt voornamelijk, doordat de wijk op tv werd uitgezonden en nu veel verschillende gastlessen worden gegeven op school. De kinderen kunnen zich elke dag voor een andere gastles inschrijven. Ik zie dat mijn zusje Lina erg geïnterreseerd is in politiek, ze was zo enthousiast dat de minister van Frankrijk aanwezig was op haar school dat ze hem heeft gebombardeerd met vragen. Ze doet me erg aan mezelf denken, ik hoop dat ze later kan worden wat haar hartje begeert. Mijn broertje Adam daarintegen is meer geïnterreseerd in scheikunde en natuurkunde, het doet me goed dat hij zich nu op school richt in plaats van nutteloos buiten te hangen dehele dag.

Je zou denken dat alles goed gaat, mijn moeder die beter is, mijn broertje en zusje hebben het goed op school en ik ben heel wat geld rijker.

Maar ik kan het geld niet voor altijd verbergen in mijn matras, het moet uitgegeven worden. Alleen als ik nu allemaal spullen ga kopen is dat verdacht en als een 16 jarig meisje een grote hoeveelheid geld op de bank neer wilt zetten is dat ook verdacht. Echter zou ik het toch nooit op de bank stortten, want dan gaat er belasting vanaf. Als je rijk bent in Europa pakt de staat het toch weer af, dus hoeveel zin heeft het dan?

Als de politie het geld vind is het klaar, ze pakken het af spenderen het hoe ze willen en stoppen mijn de gevangenis in, omdat ik niet kan vertellen hoe ik eraan gekomen ben. Ik moet het land uit met dit geld, ik moet sowieso even de wijk uit en een andere sfeer proeven. En ik weet precies hoe, het is bijna vakantie dus kan ik mijn gezin meenemen op vakantie. Ik vertel mijn moeder gewoon dat ik van mijn pizza bezorger baantje genoeg geld heb gespaard om op vakantie te gaan, geen idee of ze het gelooft, maar ik weet zeker dat ze graag op vakantie wilt dus veel vragen gaat ze niet stellen. En het geld kan ik dan daar zonder zorgen verstoppen, en ik weet al precies in welk land: Marokko.

Mijn oom daar heeft een wasserrete, dus kan ik mijn geld als het ware witwassen. Als iemand achter mijn grote hoeveelheid geld komt, zeg ik gewoon dat het afkomstig is van mijn oom's wasserette, want je kan daar alleen met cash betalen. Win-win situatie dus, mijn geld is veilig in Marokko en ik kan lekker genieten van het mooie land.

Bovendien moet ik toch zo snel mogelijk weg, want ik heb het gevoel dat ik in de gaten word gehouden als ik buiten loop. Alsof iemand elke stap die ik zet volgt.

Nu ik erover nadenk, misschien was die Adamo toch niet alleen gekomen. Maar wel met meerdere mannen, alleen was Adamo gewoon gekomen als afleiding zodat de rest van de mannen hier ons in de gaten kunnen houden. Ik weet nog dat Adamo zei dat ik een gevaar kan zijn voor zijn familie, misschien zijn ze hier wel voor wraak.  Mijn hoofd ontploft, ik moet Damiano hierover spreken, kijken of hij zich ook in de gaten gehouden voelt.

Bienvenue a la Banane| VOLTOOIDWhere stories live. Discover now