1// sollicitatie gesprek

3.7K 62 4
                                    

Pov Luna Tyrell

Ik strijk mijn rok recht en haal adem. Ik wiebel wat met mijn been. 'Mevrouw Tyrell?' Ik sta zenuwachtig op en loop achter de jonge vrouw aan die me riep. 'Meneer Kingston is klaar voor uw interview.' Ik knik. 'Even kloppen voor dat u naar binnen gaat.' Weer knik ik en volg haar instructies op. Ze loopt weg en ik klop op de deur. 'Kom binnen.' zegt een zware maar rauwe stem.

Ik open zenuwachtig de deur. 'Hallo mevrouw Tyrell, ga zitten.' zegt hij. Ik loop naar zijn bureau en ga op een van de stoelen zitten. Hij is intimiderend. Zijn haar strak naar achter gekamd en zijn gezicht op onweer. Misschien omdat hij al een aantal andere sollicitaties heeft gehad. 'Noem me Luna alstublieft.' zeg ik. 'Oke Luna, laten we gauw beginnen.' zegt hij en ik knik. 'Waarom bent u geschikt voor deze positie?' vraagt hij. Ik slik even en veeg met mijn handen over mijn benen.

'Ik ben net afgestudeerd in management en organisatie. Ik geef toe, ik heb weinig ervaring maar ik ben bereid om nieuwe dingen te leren meneer Kingston.' zeg ik. Hij lijkt niet geïnteresseerd te zijn in mijn antwoord. 'Waarom zou ik u dan wel moeten aannemen en niet iemand die al ervaring heeft mevrouw Tyrell.' Hij staat op. Ik schraap even mijn keel. 'Omdat meneer Kingston, zoals ik al zei ik erg leergierig ben. Daarnaast steek ik gauw dingen op. Ik ben bereid om hard te werken en dat is minstens net zo belangrijk als ervaring.'

Hij kijkt me even aan. Zijn ogen doorboren de mijne. Ik krijg het even benauwd. Hij gaat weer zitten. 'Ik weet genoeg. U krijgt een mail thuisgestuurd als u de baan krijgt. Bedankt mevrouw Tyrell.' zegt hij. Ik sta op en kijk even verward. Het gesprek was van korte duur dus dat zal wel niks goeds betekenen. 'U bedankt voor u tijd meneer Kingston.' zeg ik. 'Zeg maar Easton mevrouw Tyrell.' Zijn mondhoeken krullen even omhoog. 'Bedankt Easton.' Ik grijns even voordat ik zijn kantoor verlaat.

Eenmaal buiten het gebouw hou ik een taxi aan. Ik stap in en geef het adres. Het is een kleine vijftien minuten rijden vanaf het Kingston kantoor gebouw. De taxi stopt. Ik betaal de man en stap daarna uit de taxi. Ik loop het appartementencomplex in en zoek ondertussen mijn sleutels. Ik stap in de lift dekend aan het korte sollicitatie gesprek met meneer Kingston. Iets zegt me dat het niet de laatste keer is dat ik hem zie. De liftdeuren springen open en ik word daardoor uit mijn gedachten gehaald.

Ik loop naar de deur van mijn appartement en steek de sleutel in het slot. 'Ben thuis.' roep ik. 'En hoe ging het?' Riley komt aangelopen. We delen al een tijdje een klein appartementje. Ik ken Riley al zo lang ik me kan herinneren. We zijn praktisch familie. 'Ik heb geen idee. Hij is zo intimiderend Riy.' 'Ja duh, je hebt het over meneer Kingston, een van de succesvolste jongste miljonairs ter wereld.' 'Ik krijg een mail als ik ben aangenomen.' Ik schop mijn schoenen uit en plof op de bank. 'Het eten staat op.' zegt ze. 'Lekker.' Ik zucht even.

***

Die avond ploffen we samen op de bank met een glas wijn en een goede film. Ik trek een deken over me heen. 'Kun je je telefoon opnemen? Dat ding blijft maar overgaan.' roept Riley. Ze gooit me mijn telefoon toe. 'Anoniem nummer.' Ik kijk even naar het scherm en neem dan op. 'Met Luna Tyrell.' zeg ik. 'Hallo meneer Kingston.' zeg ik er verbaasd achteraan. Riley zit ondertussen op het puntje van de bank mee te luisteren. 'Heel erg bedankt meneer, ik zal er morgen om negen uur zijn.' zeg ik en er ontsnapt een kleine piep uit mijn mond. 'Ja sorry meneer, ik zie u morgen!' Ik hang op en begin te gillen.

'Ik heb de baan.' roep ik. Ik spring van de bank. 'Hij wilde liever een belletje doen in plaats van een mailtje.' zeg ik. Riley schenkt mijn glas bij en geeft hem aan mij. 'Hier moet op geproost worden.' zegt ze. Ik hef mijn glas en tik die van Riley aan. 'Proost op een mooie toekomst bij Kingston Enterprises.' zegt ze.

Ik had geen idee dat dit nog maar het begin was.

——————————-

Hey hoi,

Hier is het eerste hoofdstuk dan! Ik hoop dat jullie het leuk vinden. Laat even weten wat je er van vind in de comment en vergeet niet een stem achter te laten(gringy youtuber dingen)

XxAyella❤️

Working for him (voltooid)Where stories live. Discover now