Μια βόλτα στο άπειρο

3.9K 431 101
                                    

Δύο εβδομάδες αργότερα

"Πίτερ;" ρώτησε μπαίνοντας σπίτι μα δεν έλαβε απάντηση. Το τζιπ ήταν παρκαρισμένο απ έξω και αφήνοντας τη τσάντα της στο τραπέζι ανέβηκε ελαφρώς εκνευρισμένη  πάνω. Οι μέρες που πέρασαν ήταν περίεργες για την ίδια μα την βοήθησαν στην ομαλή  μετάβαση της ψυχολογίας της από το πανικό στη νηνεμία. Είπε το πολυπόθητο Ναι στο Κιαν και έκτοτε είχαν βρεθεί 3 φορές για μάθημα. Εκείνος ήταν αρκετά ήρεμος, την άκουγε και φυσικά έπραξε όπως υποσχέθηκε -ήταν κύριος.

Οι γονείς του Πίτερ και ειδικά η Τζίνα, ήταν χαρούμενη με την αλλαγή του μικρού της γιού μα και με τη πρόοδο στη σχολή. Προς έκπληξη της, σπάνιες φορές της ανέφερε για εκείνη τη καθηγήτρια μα δεν την ενοχλούσε. Τον έβλεπε χωρίς νεύρα και της ήταν αρκετό. Από την άλλη η Ελίζα, απέφευγε τα συχνά τηλεφωνήματα με τους δικούς της καθώς τη πίεζαν αρκετά για το επόμενο βήμα χωρίς να υπολογίζουν τις σπουδές της και επικεντρώθηκε στη σχέση της με το Πίτερ. Προσπαθούσε να βρει χρόνο έτσι ώστε να συζητούν σαν ζευγάρι ενώ έπειτα από μια συζήτηση της με τον Κίαν -στην οποία του εκμυστηρεύτηκε το γεγονός πως ο αδερφός του είναι ανίκανος ακόμα και να πάρει πετσέτα,  βρήκε το σθένος να του μιλήσει. Του εξήγησε πως μένουν μαζί σχεδόν 4 χρόνια και πως πρέπει να ανεξαρτητοποιηθεί σε ό,τι αναφορά τη μεταξύ τους συμβίωση. Προς έκπληξη της ο Πίτερ φάνηκε δεκτικός. Δεν είχε καταλάβει πως αυτό που έκανε είχε τέτοια βαρύτητα και συμμορφωθηκε εν μέρη. Το μόνο πρόβλημα ήταν το σεξ. Ο τομέας παρέμενε στάσιμος ενώ τη μια και μοναδική φορά που η Ελίζα αποφάσισε να θίξει ελαφρώς το θέμα εκείνος θύμωσε. Ήθελε σωστή γυναίκα με αρχές.

Η Ελίζα όμως είχε αλλάξει ελαφρώς... Όταν έφυγε εκείνη τη μέρα από το σπίτι του Κιαν , τηλεφώνησε στη μητέρα της για να βρει στήριγμα μα μόνο στήριγμα δεν βρήκε. Καυγαδισαν άσχημα με αποτέλεσμα η τελευταία, να την χαρακτηρίσει με διάφορα κοσμητικά επίθετα που την ισοπεδωσαν ψυχολογικά και φυσικά δεν ανέφερε το γεγονός στο Κιαν -με το οποίος είχαν υποσχεθεί να μιλάνε για κάθε τους προβληματισμό.
Η Κάθριν δεν καταλάβαινε. Η οπισθοδρομικοτητα της δεν ειχε ορια. Ήθελε να είναι παράδειγμα. Υπόδειγμα κόρης όπως η κατά ένα χρόνο μεγαλύτερη  αδερφή της που την είχαν παντρέψει από τα 17 με το τότε αγόρι της έχοντας φυσικά τις ίδιες απόψεις για τη ζωή. Η Μεγκαν ερωτεύθηκε μα έπρεπε να παντρευτεί για να φύγει εκτός σπιτιού. Έτσι και έγινε. Βέβαια οι επαφές τους με τα χρόνια λιγοστευσαν κι εκείνη ζούσε στην Βαρκελώνη μα τουλάχιστον μια φορά το δίμηνο είχαν επαφές.

Το γκρί της πεταλούδας Where stories live. Discover now