Μάθημα τρίτο:Αυτοσυγκράτηση

4K 432 19
                                    

Είχε βραδινή βάρδια και απολάμβανε το καφέ του στο κρεβάτι όταν εκείνη βγήκε από το μπάνιο. Πέρασα μια εβδομάδα και η διάθεση του είχε εκτοξευθεί στα ύψη. Μέσα σε αυτές τι μέρες, έδωσε χρόνο στην Ελίζα να ηρεμήσει αποφεύγοντας ακόμα και τα τηλεφωνήματα με τους οικείους τους ενώ είχε βρεθεί και με το Κίαν στο νοσοκομείο λόγο ενός παιδιού. Τη πρώτη φορά που τον είχε πλησιάσει ο Κίαν για αυτό το παιδάκι, τον έκρινε χωρίς να γνωρίζει πιστεύοντας πως ήταν δικό του. Έβλεπε τη μητέρα του παιδιού να είναι αρκετά κοντά με το Κίαν μα δίνοντας του την ευκαιρία να μιλήσουν όμορφα σαν αδέρφια, έμαθε πως ένας φίλος του είχε αφήσει έγκυο τη κοπέλα και εξαφανίστηκε. Το μωρό έπασχε από ένα αυτοανοσο -όχι σοβαρό νόσημα,  ενώ η οικονομική στήριξη του Κιαν προς τη κοπέλα και το παιδί της, τον ανέβασαν κατά πολύ στα μάτια του.

"Σου πάει πάντως!" αποκρίθηκε υπονοώντας το δαχτυλίδι που εν τέλει δέχθηκε να κοσμησει το δάχτυλο της και  αφήνοντας κάτω τη κούπα του , σηκώθηκε. "Είπα στο Κιαν σήμερα να πάρει τη Λάουρα και να πάμε βόλτα πριν πάω στο νοσοκομείο" της είπε βλέποντάς τη να μην σχολιαζει κάτι για το δαχτυλίδι.

"Βόλτα; Έχει χειμωνιασει Πίτερ και ο καιρός έχει αγριέψει έξω. Θα μας πιάσει καμία μπόρα..."

"Δε πειράζ..." το κινητό της τηλέφωνο χτύπησε διακόπτοντας τον και παίρνοντας το στα χέρια μορφασε .

"Δεν το ξέρω τον αριθμό.."

"Ε σηκωσε το να δούμε βρε αγάπη μου"

"Παρακαλώ;"

"Καλησπέρα σας και με συγχωρείτε , είστε η δεσποινίς Ελίζα Ρομπινσον;"

ίδια, ποιος είναι παρακαλώ;"

"Σας καλέσαμε από το Boston university. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με την καινούρια διδακτική χρονιά που θα ξεκινήσει καθώς μέσα στην εβδομάδα το Πανεπιστήμιο θα κλείσει και δεν θέλουμε να αφήσουμε εκκρεμότητες τη τελευταία στιγμή"

"Το ποιο;" εκείνη σαστισε . Έριξε ένα βλέμμα στο Πίτερ ο οποίος μέσα στην ησυχία άκουσε ποιος ήταν πίσω από τη γραμμή.

αίτηση σας για τη θέση της καθηγήτριας έγινε αποδεκτή αν αυτό ρωτάτε..." Η Ελίζα γουρλωσε τα μάτια της κοιτάζοντας εχθρικά το Πίτερ ο οποίος το απολάμβανε.

Το γκρί της πεταλούδας Where stories live. Discover now