Αποφάσεις ζωής και θανάτου

3.1K 387 74
                                    

Καθισμένη στο εξωτερικό υπόστεγο έβλεπε τις ψιχάλες να πέφτουν. Τα σακουλιασμενα από την αϋπνία μάτια της δεν έπαψαν να κλαίνε ακόμα κι αν είχε ξημερώσει. Πέρασε ολόκληρη τη νύχτα έξω από το τμήμα αφού της απαγορεύθηκε η είσοδος έπειτα από το ξέσπασμα της. Δεν ειδε ούτε τη Τζίνα ούτε το Τζάκσον και φυσικά ούτε και το Κίαν να βγαίνει.

"Γιατί δε πας σπίτι σου;" Ο ίδιος αστυνομικός που την ενημέρωσε για τα στοιχεία, βγήκε από πίσω φορώντας τα πολιτικά του ρούχα και κρατώντας στα χέρια ένα μπουκαλάκι νερό , κάθισε πλάι της στο πλατύσκαλο.

"Γιατί εκείνος είναι το σπίτι μου..." ψέλλισε λυπημένη χωρίς να τον κοιτάξει.

"Λυπάμαι πολύ. Φαίνεται πως τον αγαπάς μα δυστυχώς κρίθηκε επικίνδυνος..." Η Ελίζα γύρισε τρομοκρατημένη προς το μέρος του.

"Δε μπορεί! Ο Κίαν δεν είναι επικίνδυνος για κανένα!" τον υπερασπίστηκε σθεναρά

"Κι όμως...Φέραμε από τη πίσω είσοδο ένα ψυχίατρο δεσποινίς χθες. Τον εξέτασε και με βάση όσα βρέθηκαν..."

"Είστε τυφλοί; Κάποιος τα έβαλε εκεί για να βρείτε!"

"Λυπάμαι... Θα μεταφερθεί αμεσα στο ίδρυμα Τόμας Ζεντριξ για φρενοβλαβεις και ψυχικά διαταραγμένους όπου και θα περιμένει τη δίκη του"

"Εσείς είστε τρελοί!!!" τσιριξε και σηκώθηκε έξαλλη. "Είναι ακίνδυνος!!"

"Στα 17, σκότωσε δύο υπαλλήλους  βάζοντας φωτιά στο ίδρυμα. Βρέθηκαν κάποια στοιχεία εις βάρος του και γίνεται έρευνα αυτή θα στιγμή αφού το γεγονός είναι παλιο. Οι φάκελοι που ανακτησαμε από τα αρχεία που διασωθηκαν όμως από εκείνο το μερος μιλουν για ενα παιδι βαριές ψυχικές διαταραχές. Επικίνδυνο για τη κοινωνία. Εκτός αυτού ο νεαρός Τζωρτζ Μπράουν χαροπαλεύει στην εντατική αυτή τη στιγμή.  Αν θεωρείς πως είναι ακόμα ακίνδυνος , μπράβο σου" Ο αστυνομικός σηκώθηκε και ρίχνοντας της ένα τελευταίο βλέμμα, έφυγε.

****

"Με συγχωρείτε λίγο πρέπει να απαντήσω στη κληση.." Η Τζίνα όπως και ο άντρας της είχαν μείνει ως αργά  στο τμήμα με εξαίρεση κάποιες ώρες που εφυγαν από τη πίσω είσοδο του κτηρίου και επέστρεψαν το πρωί. Βγήκε κρατώντας σφιχτά το κινητό της στα χέρια και ψάχνοντας για το μπάνιο απάντησε στη κλήση.

"Εμπρός;"

"Τζίνα Ντέβερο;" άκουσε μια ανδρική φωνή

"Ποιος είναι;"

Το γκρί της πεταλούδας Where stories live. Discover now