Το γκρί της πεταλούδας (Τέλος)

5.7K 502 85
                                    

"Είναι δυνατόν να σε άφηνα μόνη;" της είπε χαιδευοντας απαλά τα μαλλιά της και τη προέτρεψε να σταματήσει να κλαίει. Κοιτάζοντας το πλήθος απέναντι του, πόσο μάλλον τον Πίτερ, τα χαρακτηριστικά του προσώπου του αγρίεψαν. Έστρεψε το βλέμμα στη Λάουρα η οποία είχε ένα αυτάρεσκο χαμόγελο στο πρόσωπο της και έπειτα  έπιασε απαλά την Ελίζα από το πηγούνι και το σήκωσε για να τον κοιτά. "Θα έρθει σκοτάδι απόψε...Σε θελω δυνατή" φιλώντας την στα χείλη, ακούστηκαν έξω από την εκκλησία οι σειρήνες της αστυνομίας.

Δυο χρόνια αργότερα.
Φοίνιξ,  Αριζόνα

"Μου πέταξες μπογιά; Αλήθεια τώρα;!"  Η Ελίζα κατέβηκε απο τη σκάλα με το πινέλο στα χέρια και κοιτάζοντας τον εχθρικά  κούνησε πέρα δώθε το φονικό της εργαλείο

"Μα ζήτησες να σου δώσω τη μπογιά μωρό μου εγώ φταίω που...ΕΛΙΖΑ ΜΗ!! ΑΤΙΜΟ ΠΛΑΣΜΑ!!!" Αναποδογυρισε το κουβά ολόκληρο πάνω του και έτρεξε προς τα έξω με εκείνον να τη κυνηγάει από πίσω.

"Ωωωω!!! Αμαχος πληθυσμός!" φώναξε η Λάουρα βλέποντας τους να τρέχουν προς το αμάξι λερωμενους κρατώντας την κοιλιά της.

"Είσαι τυχερή που έχουμε βρέφος σε κατάσταση αναμονής!" Η Ελίζα είχε πάει από την άλλη πλευρά γελώντας δυνατά κι ο Κίαν την απείλησε με στενεμενα μάτια.

"Κάτω τα χέρια από τη γυναίκα μου!!" Πετάχτηκε ο Μπομπ βγαίνοντας από το διπλανό σπίτι.

"Κάτι μας είπες τώρα κι εσύ!" Του αντιγυρισε ο Κίαν

"Εγώ στα έλεγα να μη τους φέρουμε εδώ! Τα βλέπεις;" γκρίνιαξε προς τη Λάουρα η οποία έδειξε να το διασκεδάζει.

"Μη γίνεσαι μουντρουχος!" τον μαλωσε εκείνη φιλώντας τον τρυφερά. Τα δέκα χρόνια που τους χώριζαν ηλικιακά δε τους εμπόδισαν από το να δέσουν μεταξύ τους και φυσικά να πορευτούν μαζί στη ζωή, προκαλούσαν όμως αρκετές φορές αστείους καυγάδες μεταξύ τους.

Δυο χρόνια πριν, μέσα σε εκείνη την εκκλησία άλλαξαν πολλά. Άλλαξαν και οι ίδιοι σαν άνθρωποι. Έπειτα από όσα εκμυστηρεύτηκε ο Μπομπ στο παιδικό του φίλο Άλαν, εκείνος δε πίστευε στα αυτιά του. Έκανε "σκούπα" το νοσοκομείο, απείλησε να ξηλώσει όλους τους γιατρούς στα επείγοντα ώσπου ένας από αυτούς μίλησε. Ο Κίαν βρισκόταν στην άλλη πτέρυγα. Τον είχε αναγνωρίσει φυσικά και είχε ενημερώσει τον αδερφό του μα ορκίστηκε πως δεν είχε ιδέα για τον λόγο της αλλαγής. Τον είχαν βάλει στη καρδιολογική, συνδεδεμένο με ορο. Περιποιηθηκαν τα τραύματα του μα ήταν σε καταστολή. Ο γιατρός του είπε πως ο Πίτερ έδωσε την εντολή και τον πλήρωσε για να μη πει λέξη το ίδιο και στις νοσοκόμες που τον φρόντισαν. Έκαστος ο κάθε γιατρός, απολύθηκε μαζί με το προσωπικό για συγκάλυψη εγκλήματος κατά ασθενή ο οποίος έπεσε θύμα απόπειρας δολοφονίας στο ίδρυμα Τόμας Ζεντριξ. Την ίδια κι όλας μέρα ο Κίαν στάθηκε στα πόδια του. Με πατερίτσες από τα χτυπήματα μα το έκανε. Είχαν 24 ώρες για να ξεσκεπάσουν τη πλεκτάνη και ήξερε πως μόνο ένας άνθρωπος θα τον βοηθούσε... Η Λάουρα στην οποία έστειλε το Μπομπ για να την ενημερώσει κάτω από άκρα μυστικότητα. Βέβαια εκείνη όταν τους  αποκάλυψε όσα σχεδίαζαν να κάνουν εις βάρος της Ελίζας την επόμενη μέρα, προκάλεσε εν αγνοία της τον όλεθρο.
Ο Μπομπ φρόντισε να φτιάξει μια ηχηρή κατάθεση ενώ δύο μήνες αργότερα στο δικαστήριο, κέρδισε τη μάχη. Οι φρουροί έφαγαν από ισόβια ποινή κάθειρξης έκαστος ενώ το ίδρυμα έκλεισε.
Ο Πίτερ δε γλίτωσε από τον Άλαν ο οποίος αποδείχθηκε πιο ισχυρός και από τον Στίβεν,  κρίθηκε ένοχος για συγκάλυψη, εκβιασμό  και παραπλάνηση μα στο δικαστήριο αποκαλύφθηκε ένα πολύ πιο σκοτεινό γεγονός... Πάνω στη τρέλα του μυαλού που του αφαίρεσαν την ιατρική του ιδιότητα, ξέσπασε σε κραυγές. Χωρίς να το θέλει, αποκάλυψε πως  είκοσι χρόνια πριν, έσπρωξε ο ίδιος το Ρόμπερτ στο νερό επειδή τον εξόργισε η φασαρία και δε μπορούσε να διαβάσει. Κρίθηκε ένοχος ανθρωποκτονίας με πρόθεση και η ποινή ορίστηκε στα 20 έτη άνευ δικαιοδοσίας αναστολής.

Το γκρί της πεταλούδας Where stories live. Discover now