Φιδισιο γεύμα

3.9K 450 136
                                    

Κροταλισε τα δάχτυλα του στο τιμόνι. Βγήκαν έξω και τη κράτησε από το χέρι κοιτάζοντας τον εξωτερικό χώρο του εστιατορίου περήφανος για την επιλογή του.
"Όμορφα δεν είναι;"

"Ναι Πίτερ. Πάμε μέσα γιατί έχω παγώσει σε παρακαλώ;"

"Αμάν μωρέ Ελίζα. Πώς γίνεται να κρυώνεις συνεχώς;"

-βοηθάς πολύ σε αυτό πίστεψε με...

"Κρυώνω. Άνθρωπος είμαι και κρυώνω..." απάντησε διώχνοντας τις σκέψεις της και εκείνος πιάνοντας την από τη μέση, την οδήγησε μέσα.

"ΈΚΠΛΗΞΗ!!!" Φωνές και χειροκροτήματα ακούστηκαν μόλις μπήκαν κι εκείνη σαστισμένη γύρισε και τον αγριοκοιταξε.

"Μου υποσχέθηκες..." το άγριο βλέμμα της γέμισε με θλίψη μα εκείνος ήταν υπερβολικά χαρούμενος για να το προσέξει

"Υποσχέθηκα να σου χαρίσω μια όμορφη βραδιά. Τι πιο όμορφο από τους δικούς μας ανθρώπους;" Η Ελίζα γύρισε προς το τραπέζι μα βλέποντας τη Μεγκαν τρόμαξε.

"ΜΕΓΚΑΝ!" Ίσως ήταν η πιο αληθινή στιγμής χαράς... Έτρεξε κοντά της και την αγκαλιασε σφιχτά. "Ποτέ ήρθες; Γιατί δεν είπες τίποτα;"

"Συγχαρητήρια Ελίζα. Έγινε κάτι μα δεν είναι της παρούσης...Θα στα πω μετά. Έφτασα σήμερα το πρωί. Θέλαμε να σου κάνουμε έκπληξη μα..."

Η Ελίζα την αγκαλιασε ξανά

"Πόσο μου έλειψες...." της είπε λυπημένη.

"Και μένα. Δεν κατάφερα να κάνω φιλίες εκεί. Μα δε σκοπεύω να φύγω. Έγιναν διάφορα έλα να κάτσουμε!"

"Μόνη ήρθες; Ο Ντουέιν;"

"Μετά αυτά κορίτσια!" Επενέβη η Κάθριν δίνοντας παράλληλα τα εύσημα στη κόρη της και ακολούθησαν και οι υπόλοιποι. Μόλις κάθισαν, η Ελίζα δεν παψε να κοιτάζει την αδερφή της που έδειχνε θλιμμένη. Κατάλαβε πως ότι κι αν έγινε είχε άμεση σχέση με το σύζυγό της μα αποφάσισε να μη ρωτήσει ακόμα. 

Προς έκπληξη της το πρώτο μισάωρο κύλησε ομαλά. Μίλησαν για την αποφοίτησή, για τη δυσκολία των μαθημάτων μα και περνούσε η ώρα η Ελίζα ένιωθε το κόμπο να σφίγγει γύρω από το λαιμό της. Οι  προσωπικές ερωτήσεις γύρω απο το γάμο και τα παιδιά, δεν της άρεσαν καθόλου ενώ ο Πίτερ το απολάμβανε.

"Έχεις ντυθεί σαν φτηνή γυναίκα Ελίζα. Σε παρακαλώ πρόσεχε την επόμενη φορά..." της ψιθύρισε η μητέρα της χαμογελώντας

Το γκρί της πεταλούδας Where stories live. Discover now