Ζωντανός Νεκρός

3.1K 398 55
                                    

"Ελίζα;" Η Λάουρα έπεσε στα γόνατα τρομαγμένη προσπαθώντας να καταλάβει τι συμβαίνει μα το μόνο που έβλεπε ήταν μια κοπέλα να σφαδαζει από πόνο. " Ηρέμησε σε παρακαλώ και μίλα  μου!"

"Πέθανε..." κατάφερε να πει μα σαν άκουσε τον εαυτό της να προφέρει τη λέξη, γουρλωσε τα μάτια της και έπειτα λιποθύμησε...

****

"Στο είπα Τζάκσον! Δήλωσαν πως αυτοκτόνησε! Η κατάσταση του ήταν τόσο χάλια που με ενημέρωσαν πως το πτώμα είναι προτιμότερο να καεί πριν βγει στη δημοσιότητα. Νομίζεις ήθελα εγώ μια τέτοια κατάληξη;;" τσιριξε η Τζίνα από την άλλη πλευρά του τηλεφώνου. Μέρες τώρα ο Τζάκσον είχε φύγει από το σπίτι ενώ η   επικοινωνία τους , γινόταν  τηλεφωνικά όταν αυτό  ήταν απαραίτητο. Τα νέα όμως δεν ήταν καλά. Η Τζίνα βρέθηκε για μια στιγμή να αναρωτιέται αν ήθελε πραγματικά να πεθάνει το παιδί της ενώ ξέροντας πως η ίδια τον έβαλε στο ίδρυμα για να πετύχει το σκοπό της, ένιωσε για πρώτη φορά στη ζωή της τύψεις.

"Δε ξέρω τι λες μα το κρίμα στο λαιμό σου ! Έσυ υπέγραψες για να μπει , ήμουν κάθετος στο θέμα!"

"Έπρεπε να το κάνω! Που να φανταστώ πως θα αυτοκτονουσε διάολε! Έσυ φταις που χάσαμε όσα είχαμε! Αχρηστε!" Του έκλεισε το τηλέφωνο και κάθισε στο κρεβάτι μπερδεμένη. Αναρωτήθηκε αν άξιζε μα πλέον ήταν αργά. Ο Στίβεν την είχε παρει τη προηγούμενη μέρα λέγοντας της πως θα ήταν καλό να παρουσίαζαν το Κίαν σαν νεκρό μα εκείνη αρνήθηκε λέγοντας του ότι η Ελίζα, σαν ερωτευμένη γυναίκα, θα έμπαινε σε βαθειά θλίψη για να δεχτεί έναν επικείμενο γάμο. Το δικο της σχεδιο ηταν να την απειλήσουν πως αν παντρευτεί θα βγάλουν το Κίαν μα δε πρόλαβε να το κάνει πράξη.
Η μοίρα της έπαιξε άσχημο παιχνίδι. Ο διευθυντής του Ιδρύματος, τη πήρε το επόμενο πρωί ανακοινώνοντας της πως εν τέλει ο Κίαν αυτοκτόνησε. Ο Πίτερ δεν είχε ιδέα για όσα είχαν συμβεί ενώ το μόνο που του είπε ήταν πως σύντομα η Ελίζα θα δεχόταν το γαμο. Τον ενημέρωσε φυσικά πως ο Κίαν μπήκε πάλι μέσα για βίαιη συμπεριφορά μα ως εκεί. Τα παρουσίασε όλα σαν συγκυρίες που τους βόλευαν.
Κοίταξε το καθρέφτη απέναντι της , είδε τη φωτογραφία και δάκρυσε. Ήταν μοναδική οικογενειακή που είχαν κρατήσει από τότε που ο Ρόμπερτ ήταν εν ζωή. Ξάφνου τα χαρακτηριστικά του προσώπου της σκλήρυναν, σηκώθηκε και βάζοντας σαν τρελή  τις φωνές άρχισε να πετάει στο πάτωμα ότι έβρισκε μπροστά της...

****

Έδωσε μια δυνατή γροθιά στο σιδερένιο ντουλαπάκι και βγάζοντας τη ζώνη εργασίας κάθισε στο παγκάκι που υπήρχε στο κέντρο του δωματίου πιάνοντας το κεφάλι του. Αυτοκτονία έγραφε πλάι από το όνομα του μα ο Μπομπ δεν ήταν ηλίθιος. Έψαξε στο ιατρείο, στην απομόνωση ακόμα και σε μέρη που δεν επιτρεπόταν να έχει πρόσβαση μα δε κατάφερε τίποτα. Ο Κίαν ήταν άφαντος. Η διεύθυνση δήλωσε πως οι φρουροί τον βρήκαν κρεμασμένο στο κελί του με το σεντόνι και το πτώμα μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο μα εκείνος δε το πίστεψε. Με καρδιά βαριά , σηκώθηκε για να αλλάξει καθώς η βάρδια του τελείωνε μα δεν ήθελε να φύγει. Η συνείδησή του,  του απαγόρευε να βγει από το κτήριο. Σαν να τον διέταζε και να του έλεγε πως δεν έψαξε σωστά. Πώς κάτι έκανε λάθος.

Το γκρί της πεταλούδας Where stories live. Discover now