9.Bölüm

159K 5.9K 897
                                    

Konuşmadan sonraki iki gün sakin geçse de grubun toplanma günü gelip çatmıştı. Akşam toplanmayı kararlaştırmışlar, Ekin bir mekan önerse de inat ederek Tamay ile tanışmak istedikleri için onların evinde toplanmak istemişlerdi. İlk başta söylediğinde Tamay'ın tepkisi 'ne alaka' olsa da sonradan kabullenmişti. Fırındaki yemeğe baktıktan sonra kapağı kapattı.

"Biraz daha dursun sonra kapat. Ocaktaki pilavı da unutma.Ben de yukarı çıkıp hazırlanayım." İki gün içerisinde eşyaların çoğunu evlerine getirmişler ve yerleştirmişlerdi. Evlendşkten sonra geriye sadece oturmak kalacaktı. Merdivenlerden yukarı çıkıp odasına girdi. Üstü yemek koktuğu için hemen banyoya ilerleyip suyu açtı. Hakan'ın evden gitmesiyle birlikte Ekin'in saçma sapan eve damlamaları ve iğneleyici sözleri de bitmişti. Onun bu halini görenler onları gerçekten nişanlı zannedebilirdi.

Duşunu alıp çıktıktan sonra vücut losyonunu sürdü. Dolaptan çıkardığı askılı ve dantel detaylı saten üstünü giyip altına da açık renkte bir jean çekti. Evin içi her ne kadar sıcak olsa da dışarısı çok soğuk olduğu için üzerine kalın ve salaş krem rengi hırka geçirdi. Kuruttuğu saçlarını doğal haline bırakıp hafif bir makyaj yaptı. Favori parfümünü sıktıktan sonra telefonunu alıp aşağı inmeye başladı. Aynı zamanda Ekin'in yemekleri unutmamış olması için dua ediyordu.

Salondaki masanın hazırlanıp yemeklerin üzerine gayet düzenli bir şekilde koyulduğunu görünce şaşırdı. Ekin'den böyle bir şey beklemiyordu. Elindeki tabaklarla mutfaktan çıkan Ekin Tamay'a kısa bir bakış atıp tabakları masaya koydu.

"Bir saattir ne yapıyorsun yukarıda?" bu adamın her seferinde bir şey bulmasından sıkılan Tamay gözlerini devirip ofladı.

"Görmüyor musun hazırlandım." Durup Tamay'ı baştan aşağı süzen Ekin kıyafetlerini görünce kaşlarının çatılmasına engel olamadı. Askılı üstünün göğüs dekoltesi biraz derindi ve yılan dövmesi ortaya çıkmıştı. Gelecek olanlar her ne kadar kendi arkadaşları da olsa Tamay'ın dövmesini görmek zorunda değillerdi.

"Bu mu hazırlanman?" Ekin'in söylediği şeyle yüzünü buruşturan Tamay onun yaptığı gibi kendini baştan aşağı süzüp yanlış bir şey giyip giymediğine baktı.

"Ne varmış?" Bir adımda genç kadına yaklaşan Ekin gözleriyle Tamay'ın göğüs çatalını göstererek ters ters baktı. Genç adamın baktığı yere istemsizce elini götüren Tamay sinirlenerek Ekin'i itekledi.

"Apzımın içine girmene gerek yok. Hem sen biraz kendini fazla kaptırıyorsun bu evlilik işine haberin olsun. Ne öyle kıyafetime karışmak falan?" Sahte evliliğin bir daha vurgulanmasıyla aklı başına gelen Ekin gerçekten birkaç saniye düşündü. 'Harbiden ben niye ters yapıyorum? Ne yaparsa yapsın. Sanki gerçek karım.' içinden geçirdiği şeyler ile kendi kendinş onaylayıp konuyu değiştirmeye çalıştı.

"Yılanlar gözükmez bilmem ne diyordun ya onun için dedim. Yoksa bana ne senin kuru vücudundan!" her cümlesinde hakaret etmeye bayılan Ekin'e gözlerini devirdi Tamay. Ilımlı yaklaşmaya çalıştıkça bu adam daha da beter hale geliyordu. Bu kadar huyuna gittiği yeterdi.

"Belki arkadaşlarını etkilerim diye düşündüm. Senin gibi öküz değillerse tabi. Kısmetimi senin sayende bulurum fena mı olur?" duyduklarıyla içinde büyüyen öfkeyle aniden sesi yükseldi Ekin'in.

"Saçmalama." böyle bir tepki beklemeyen Tamay yerinde sıçradı. 'Ruh hastası' diye düşünüp sabır dileyerek mutfağa ilerledi. Dolaptan çıkardığı şarabı alıp salondaki masaya koyduktan sonra kadehleri almaya giderken Ekin'in sesiyle duraksadı.

"Aralarından birisi evli ve karısıyla geliyor. Umarım evli erkeklere ilgin yoktur." Kadehleri alıp salona tekrar döndüğünde Ekin de çatal kaşığı yerleştiriyordu. Kadehleri yerleştirirken cevap verdi.

SUSPUS (TAMAMLANDI) -Pus Serisi 1-Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin