21.Bölüm

132K 4.6K 2.6K
                                    

Ortamdaki herkes kaçamak bakışlarla Tamay'a bakıyordu. Bunu hisseden Giray genç kadını yavaşça kendisine çevirdi. Dolu gözlerle Giray'a bakan Tamay burada ağlamak istemiyordu. Fakat kendini her an bırakabilirdi. Genç kadının çenesinden tutarak kafasını kaldırıp göz göze geldi. Destek vermek amacıyla samimi bir şekilde gülümseyip kafeteryaya gitmeyi teklif etti. Giray'ın bu hareketi karşısında öfkeyle dolan Ekin yumruklarını sıkmıştı. 

"Giray bir baksana." diyerek gitmeye hazırlanan genç adamın durmasına neden oldu. Tamay'a gitmesini söyleyen Giray kendisine doğru gelen Ekin'e gayet normal bakıyordu. Fakat arkadaşının kendisine normal bakmadığını da fark ediyordu. Giray'ı kolundan çekerek ortamdan biraz uzaklaştırdı. Kendisine bakan Sezin'e kısa bir bakış attıktan sonra dişlerinin arasından konuştu.

"Ne yaptığını zannediyorsun sen?" duyduğu soruyla kaşlarını çatan Giray anlamamış gibi etrafına bakındıktan sonra Ekin'e cevap verdi.

"Ne yapıyormuşum?" Kafasını duvara çevirip sabır dilercesine nefes alan Ekin sinirli bir şekilde gülümsedi. 

"Gözümün önünde karımla cilveleşiyorsun lan daha ne yapacaksın?" sesinin yükselmesine engel olamayarak kurduğu cümleden sonra eliyle yüzünü sıvazladı. Her ne kadar arkadaşı da olsa, üvey ablasını hamile bırakıp, iki aydır arayıp sormadığı karısını kıskanan Ekin'e asla hak vermiyordu. Üstelik kendisini karısına yavşamakla suçluyordu. Tam ağzını açmıştı ki Kuzey'in araya girmesiyle geri kapattı.

"Melis içeride doğuruyor siz burada kavga ediyorsunuz. Hadi kendinizden utanmıyorsunuz da bari Alex'ten utanın lan. Adam sizi buraya kavga edin diye mi çağırdı?" Kuzey'in sözleriyle Alex'e bakış atan Giray gerçekten de bu işin burada olmayacağını düşünerek Ekin'in yanından geçmeye çalışsa da Ekin onu durdurdu.

"Karımdan uzak dur." Ekin'in tutmuş olduğu kolunu sertçe ondan kurtaran Giray meydan okuyan bakışlarla Tamay'ın arkasından ilerledi. Bu işi sonra halletmeye karar veren Ekin ise Alex'in yanına ilerleyip duvara yaslandı. İçindeki öfkeye engel olamıyordu. 

İki aydır gecelere kadar şirkette çalışıp, daha sonra Tamay'ın evinin önüne gidip onun penceresini izliyordu. Onun kendisini affetmeyeceğini kabullense de en yakın arkadaşı Giray ile yakınlaşması daha çok koyuyordu. Eve gittiğinde bazen uykuya dalmış olan Sezin'in büyümekte olan karnına dokunduktan sonra gidip Tamay'ın odasında yatıyor, sabahleyin erkenden şirkete gidiyordu. Eğer Sezin uyumadıysa da onun ısrarlarıyla yanında yatmak zorunda kalıyordu. 

Kafeteryada sakinleşen Tamay kahvesinden bir yudum daha alıp kendine endişeyle bakan Giray'a baktı. Zar zor gülümseyerek onun endişesini azaltmaya çalışsa da başarılı olamamıştı. 

"Neden ortaklığı bozmadın Tamay?" Giray'ın bu soruyu ne zaman soracağını merak ediyordu Tamay. Tufan'la konuşup Tekindağ holdingle ortaklığı bozmanın mantıksız olacağını söylemiş, kendilerini toparlamazlarla batacaklarını açıklamıştı. Şirkette yaptıkları toplantılar sonucu en mantıklı olanın ortaklığı devam ettirmek yönünde olduğuna karar vermişlerdi. İlk başta karşı çıkmaya çalışan Tufan, toplantılara katılınca ablasının kararını onaylamış ve ortaklık devam etmişti. 

Tamay kendilerine bir ortak daha bulmuştu ve bugün doğum işi çıkmamış olsaydı yeni ortağıyla anlaşma imzalamaya gidecekti. Geçen sene kendisiyle evlenmek istediğini söyleyen genç iş adamı Zeynel Pars ile ortaklık yapmaya karar vermişti. Tamer Dereli'ye kızıyla evlenmek istediğini söyleyen Zeynel Pars, Tamay'ın kendisini reddetmesiyle geri çekilmişti.  Geçen hafta onu arayıp ortaklık teklif eden Tamay ise onun umutlarının yeniden yeşermesine neden olmuştu. 

Bunları tek tek açıklayıp Giray'ın kaşlarını çatmasına neden olunca ne olduğunu sordu.

"Zeynel Pars... Evet, çok başarılı ve çok genç bir iş adamı ama oldukça da tehlikelidir. Yani, sana bir zarar vermesin?" böyle bir şeye ihtimal vermeyen Tamay Giray'ın endişelerinin bir ön yargı oluğunu söyleyip tam o anda kendini arayan Zeynel'in telefonunu açarak masadan kalktı. Daha sakin bir yere geçtikten sonra konuşmaya başladı.

SUSPUS (TAMAMLANDI) -Pus Serisi 1-Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin