37. fejezet

1.5K 66 0
                                    

Fény. Vakító fény. Vajon meghaltam? Nem nem... És egy hang. Nem, nem több hang. Mintha beszélgetés lenne. Nem értem. Vajon miről beszélhetnek?
Lassan nyitom ki a szemem. A fény még mindig elképesztően bántja a szemem.
-Felkelt! Él! Mia él! - kiáltja egy ismerős hang. Stiles! Ez Stiles hangja! Szemem lassan megszokja ezt a nagy világosságot. Egy lámpa van a fejem felett. Elnézek jobbra. Ott áll mellettem a két hülye barátom. Stiles fején egy 1000 wattos vigyor húzódik, míg Scottén, csak egy visszafogott mosoly. Az előbbin nagyon látszik, hogy próbálja visszafogni magát, amin halványan el is mosolyodtam.
-Hogy vagy Mia? - lépett a másik oldalamra Dr. Deaton.
-Már jobban. Sokkal jobban - mosolyogtam rá a férfire, mire ő is eresztett felém egy halvány mosolyt. Ekkor megjelent a háta mögött Mr. Argent.
-Maga mit keres itt? - kérdeztem össze húzott szemöldökkel. -Mármint félre ne értse! - kezdtem mentegetőzni. -Örülök, hogy látom, de magát nem elrabolták?
A férfi elmosolyodott, majd így szólt:
-De, de Derekék már megtaláltak.
-Hány napig aludtam? - kérdeztem kicsit zavarodottan.
-Kettő - válaszolt Dr. Deaton.
-Szuper. És az öcsém megvan? - kérdeztem félve, mire csak egy bólintást kaptam.

Azóta egy hét telt el. Dr. Deaton aznap még azt mondta, hogy lehet, majd rosszul leszek egy-két napig és fájlalni fogom a fejem, tekintve, hogy amikor elájultam, bevertem. De nem hinném, hogy ezt így értette:
-Elnézést! - pattantam fel az étkező asztaltól. Bocsánatkérően néztem Mr. Argentre, majd elrohantam a mosdóba. A wc-hez érve azonnal kiadtam oda a gyomrom tartalmát, azután pedig gyorsan bezártam az ajtót, hogy senki ne jöhessen be. Ismét elfogott a hányinger, mire megint a wc-hez hajoltam.
-Mia! - dörömbölt Mr. Argent. -Mia! Nyisd ki az ajtót! - szólt, miután megrántgatta egy párszor a kilincset. És eközben bokákolva görnyedtem a wc-re.
-Mia! Nem szeretném berúgni az ajtót. És gondolom nem is az én segítségem kéne ide most. Felhívjam Melissat?
Ismét kiadtam a gyomrom tartalmát, majd gyors lehúztam a wc-t és kinyitottam a férfinek az ajtót.
-Az jó lenne - mosolyogtam rá fáradtan.

Egy fél óra elteltével Ms. McCall meg is érkezett. Én a kanapén ültem, miközben a kinti beszélgetést hallgattam.
-Hoztál neki azt is? - kérdezte suttogva Mr. Argent.
-Igen. A fej fájása elmúlt?
-Már rég - hangzott a válasz. Ezután lépteket hallottam, majd nem sokkal később megjelent a két felnőtt.
-Szia Mia! Hogy vagy? - mosolygott rám a nő.
-Heló, Ms. McCall! Köszönöm, most egész jól - válaszoltam.
-Rendben. Akkor én most azt hiszem megyek is - jelentette be Mr. Argent, mire mi ránéztünk, majd szinte egyszerre bólintottunk Scott anyukájával.
Miután Mr. Argent kiment Ms. McCall ismét felém fordult.
-Gondolom hallottad amit kint beszéltünk - kezdte a nő, mire bólintottam. -Nos, nézd Mia nem fogok hazudni, de mi sejtjük, hogy mi van veled.
-Babát várok igaz? - sóhajtottam.
-Igen, valószínűleg. Amit Mr. Argent elmondott, hogy rengeteget eszel, még valamikor este is, és hogy folyton vissza jön az étel, meg hogy kicsit, mintha híztál is volna... Ezek mind arra utalnak - bólintott mindenttudó tekintettel.
-Tényleg híztam? - nevettem fel keserűen.
-Igen. És tessék - nyújtott át egy terhességi tesztet, mire félve elvettem, majd elmentem mosdóba.
Már gondolkodtam azon, hogy mi van ha, de azonnal elvetettem olyankor, mert lehetetlennek tartottam.
Viszont amikor már ott voltam a mosdóban és a teszt két csíkot mutatott, rájöttem, hogy ez nagyon is lehetséges. Én tényleg gyereket vártam.
Érzelem mentes arccal léptem ki a helyiségből és felmutattam a tesztet az előttem álló két felnőttnek.
-Hát jól gondoltuk - mondta Ms. McCall. -De nyugodj meg Mia! El lehet vetetni. Nem kell ennyire összetörni - simított végig hajamon.
-Hát nem értik miért vagyok ennyire kiborulva? - gördült le egy könnycsepp az arcomon, miközben ők nemlegesen bólintottak. -Én rohadtul nem tudom elvetetni ezt a gyereket. Nem rég beszéltem Dr. Deaton-nel, hogy mi van ha, és ő azt mondta, hogy őt is úgy fogom védelmezni, mint Dereket. És igaza van, mert rohadtul nem tudom elengedni ő már az életem, mint ahogy Derek is. És én világra fogom hozni ezt a gyereket! Ha kell Derek nélkül, de ha van még remény, akkor Derekkel fogom felnevelni - bőgtem. Ms. McCall és Mr. Argent egy ideig csak néztek engem, majd az előbbinek meglágyult a tekintete, aztán közelebb lépett hozzám, végül megölelt.
Nem sokkal később már nemcsak 2 kar fonódott körém, hanem 4. Így álltunk össze ölelkezve: Mr. Argent, Ms. McCall és én. Mint egy igazi család. Csak az én családom már nem élt. Ahogy Mr. Argenté sem. Erre a gondolatra csak mégjobban sírni kezdtem.
-Ssssh - próbált csitítani a nő, de én ugyan úgy sírtam tovább.
-Hé! - dörmögte a férfi, majd ellépett tőlünk. -Mi itt vagyunk és segítünk. Bármi történjék is. Megértetted? - fogta két keze közé az arcomat.
-Igen - bólintottam.
-Rendben. Akkor ezt megbeszéltük.

Másnap suli után Scott-tal az állatorvosi rendelő felé tartottunk Stiles-szal az "oldalunkon", mikor az előbbi egyszercsak megszólalt.
-Az lehetséges, hogy nem csak 3, hanem 4 szívverést hallok? - kérdezte.
-Mi? - nézett Stiles a haverjára egy pillanatra, majd már vissza is vezette a tekintetét. Én csak csöndben ültem hátul. Meg se mertem szólalni. Aztán megérkeztünk a rendelő parkolójához, ahol Stiles leállította az autót, majd a barátjával szinte egyszerre fordultak hátra hozzám.
-Terhes vagy? - kérdezték tökéletesen egyszerre. Félénken elmosolyodtam, aztán jobbnak tartottam inkább kiszállni.
A bejárati ajtó felé tartottam, mikor meghallottam, hogy csapódik két ajtó is.
-Ne már Mia! És mikor akartál nekünk szólni? - kérdezte Stiles és biztos voltam benne, hogy közben szét tárta a karját.
-Nem tudom. Fogalmam sincs - fordultam feléjük a fejemet fogva. -Én is csak tegnap tudtam meg. És most... Most... Áh... Hagyjuk!
-Figyelj! - lépett elém Scott. -Nem mindennapi, hogy egy 16 éves lány teherbe esik a 25 éves barátjától...
-Kösz - vágtam közbe flegmán.
-Befejezhetném? - kérdezte, mire bólintottam egyet. -Na. Szólval. De a ti kapcsolatotok se volt mindennapi. És még most sem az. De most nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy mi mindig itt leszünk melletted, bármi történjék is. Oké?
-Oké - mosolyodtam el, majd megkérdeztem:
-Te mióta vagy ilyen bölcs? - nevettem. -Ez egyáltalán nem hozzád illő. Hol van a régi Scott? Akit ismerünk ezzel a hülyével? - mutattam nevetve a másik srácra.
-Hé! - durcázott be rögtön az említett. -Nem is vagyok hülye!
Nevetve léptünk be a fiúkkal a rendelő ajtaján, amikor Dr. Deaton szívverésén kívül még egy másikat is meghallottam.
-Azt hiszem hánynom kell - tántorodtam meg, mire a két jómadár a hónom alá nyúlva megtartott.
-Most azt hiszed vagy ez biztos? - kérdezte Stiles.
-Biztos - löktem el őket magamtól, majd szaladni kezdtem a mosdó felé, ami a "fal" másik oldalán volt.
-Dr. Deaton nyissa ki! - kiáltott Stiles a dokinak, aki előbukkant a másik helyiségből, majd meglátva engem azon nyomban megnyitotta az átjárót.
Berohantam a vizsgálóba, viszont már nem jutottam el wc-ig, így a mosogatót választottam, majd odaérve kiadtam magamból a gyomrom tartalmát.
-Jól vagy? - kérdezte egy mély férfi hang, amit ezer közül felismernék. Ismét hányni kezdtem, mire össze fogta a hajamat, ezzel is segítve nekem.
-Köszönöm - pillantottam rá hálásan, miután megállapítottam, hogy nem kívánkozik több kaja vissza jönni. A férfi csak bólintott, majd ellépett tőlem.
-Én most akkor megyek is - mondta látszólag unott tekintettel, de mivel nagyon jól ismertem, ezért már tudtam, hogy habozik. Maradjon-e vagy sem. Ekkor ismét rám jött a hányinger.

Már csak te vagy nekemWhere stories live. Discover now