Deel 80

1.2K 118 61
                                    

"wil je mij een gunst doen benthi?"
_______________________________________

Perspectief Fikria Benaisia/Mazorui:

"Gisteravond zijn er nare dingen gebeurd" verbreekt Mohammed de stilte "wat heb ik gemist?" zeg ik nadat ik mijn kopje thee neerleg "het is al afgehandeld, het is normaal dat het ons boos heeft gemaakt maar zoals ik al zei deze topic is gesloten" negeert hij mij vraag "ik stel vanavond een dinér voor" "mooie idee, nisrine jij kan het wel organiseren, ik bedoel dit is jou werk" zegt Rania "met plezier" "Hassan Yassin als jullie klaar zijn kunnen jullie gaan" algauw staan ze op en vertrekken ze waarna nisrine en Mohammed ook vertrekken "damesss" glimlacht Sarah algauw staat Rania op "ik ga ik kan dit niet meer aanstaan" eerste keer dat ik haar gelijk geef dit wijf Sarah is echt niet te doen "bsahtekom" zegt Fatima waarna ook zij weggaat waardoor we met ze 4e overblijven, ik, Sarah, Ghizlan en Souhaila "aangezien we vanavond uiteten gaan met ze alle, laten we naar de stad gaan om wat kleding te kopen" glimlacht Sarah "isgoed laten we gaan, en jij Fikria?" "Nee sorry Souhaila ik ga naar me broer toe jullie kunnen zonder mij gaan, Bsahtekom" glimlach ik waarna ik opsta en de eetkamer verlaat.

Nadat ik de eetkamer heb verlaten loop ik de trap op en pak ik snel mij jas en tas waarna ik het huis verlaat, algauw zie ik Younes aan de telefoon, "broer, Fikria-" algauw pak ik de telefoon uit zijn hand "Adnane, ik moet mij broer zien, ik ga hem bezoeken als je het niet erg vind" "geef de telefoon aan Younes" "zeg gewoon tegen mij wat je wilt zeggen" "Fikria geef die telefoon aan Younes" zuchtend geef ik hem die telefoon, algauw is hij klaar en hangt hij op "heb je zijn toestemming?" "laten we gaan" zuchtend stap ik een random auto in die hier op het oprit staat "ik ga een keertje echt mijn hersenen verliezen in dit huis echt niet normaal" fluister ik waarna ik het portier dicht sla en weg rijd.

Zuchtend loop ik weer mijn auto in als ik merk dat Tarik niet thuis is, "en?" Vraagt Younes "hij is niet thuis" zeg ik waarna ik wegrijd en me oordoppen in doe. "Hallo, broerlief?" "Fikria" "waar ben jij Tarik? Ik was net bij jou thuis maar er is niemand, de buurvrouw zij ookal dat je er al 5dagen niet was" "waar moet ik zijn? ik zit gwn beetje frisse lucht te scheppen" "wat is er met jou stem Tarik, waar ben jij?" "ik zit gwn wat koffie te drinken" "oef Tarik zeg gwn waar je bent stuur me jou locatie" "isgoed" zegt hij waarna hij ophangt, algauw ontvang ik zijn locatie.

Als we bij een cafeetje aankomen zie ik Tarik al zitten op het terras buiten "wacht hier Younes" zeg ik waarna ik de auto uitstap. "Tarik?" "Fikria!" enthousiast staat hij op maar als hij bijna neervalt vang ik hem geschrokken op "Tarik wat is er met jou? wat is dit nou?" bezorgd trek ik hem in een knuffel waarna ik hem help met zitten "er is niks, het gaat goed met mij, kom ga zitten wil je thee? Koffie?" geïrriteerd ga ik zitten "Tarik wat zeg jij allemaal, wat is er met jou aan de hand?" "niks lieverd, ik zit gwn koffie te drinken lekker weertje toch" "Tarik alsjebleift je maakt me bang, wat is er aan de hand?" "Fikria er is niks het gaat prima met mij, ik word misschien ontslagen als politieagent dat mij droombaan was sinds mij jeugd maar het gaat prima met mij" met grote ogen kijk ik hem aan " Tarik wat zeg jij wat bedoel je?" "ze zeggen dat ik een man in elkaar heb geslagen die ik nooit in mij hele leven heb gezien" "wacht wie heeft dat gezegd dan?" "hij heeft niks gezegd ze hebben het hem laten zeggen of hij zal dood gaan of hij kreeg geld en zal mij dit aansmeren, en wie zal dat zijn denk je, wie?" Woedend sta ik op "Tarik ga naar huis ga douchen en ga wat rusten, ik handel dit wel af" "waar naartoe zusjelief?!" "ik handel dit af, ga nou maar naar huis" zeg ik waarna ik wegloop en me telefoon uit me tasje pak "ik handel dit wel af" fluister ik "hallo, Adnane waar ben jij?" "dotker? Wat is er met jou?" "ik zei waar ben jij!" Sis ik, woedend stap ik de auto in als hij ophangt, als Younes zijn telefoon afgaat pak ik zijn telefoon weer uit zijn hand en neem ik op "waar ben jij!?" "geef die telefoon aan Younes" "ik vraag aan jou waar ben jij Adnane!" "Oké rustig geef die telefoon gwn aan Younes dan stuur ik hem die locatie" geïrriteerd hang ik op waarna ik Younes zijn telefoon weggeef en wegscheur.

Perspectief Adnane Mazroui:

Als er een witte jaguar i-pace aankomt rijden loop ik er naartoe, algauw stapt Fikria uit de auto en loopt ze woedend op me af "hoezo doe jij mij dit aan?!" verward kijk ik haar aan "hoe?!" schreeuwt ze "hoevaak moet ik jou nog herinneren niet tegen mij te schreeuwen?" "ik kan zoveel als ik wil tegen jou schreeuwen Adnane" "nee dat kan je niet" "waarom doe jij mij broer dit aan?" "Pssstt" "een politieagent worden was zijn droom! Vind jij het zo leuk om mensen hun dromen te vernietegen ofs?! Of heb je dit gedaan omdat hij je wou arresteren?" "hij wou mij al sinds dag 1 arresteren dus dat boeit mij niet echt" "waarom dan wel?!" "wat waarom dan wel?!" "waarom heb je dit dan gedaan!" woedend doe ik mijn zonnebril af "ik heb niks gedaan!" Schreeuw ik "ik heb niks gedaan" zeg ik dit keer kalmer, "ga nu naar jou auto we gaan naar huis"

Perspectief Firkia Benaisia/Mazroui:

Woedend stap ik de auto in waarna ik hem volg naar het huis, zal hij de waarheid spreken? Zal hij echt niks hebben gedaan? Zal hij echt van niks weten?

Woedend klap ik het portier dicht als we thuis aankomen, als ik de trap naar het huis wil oplopen houd Younes mij tegen "Fikria" zuchtend draai ik me naar hem om "wij hebben niks gedaan, Adnane heeft niks gedaan" zonder wat te zeggen loop ik de trap op.

Perspectief Adnane Mazroui:

Met gespande kaken loop ik mijn oom zijn kantoor in "Adnane?" "Gerri kom is hier" zeg ik waarna ik naar zijn balkon toe loop" "wat is er Adnane? is er iets?" "jij zal deze vragen moeten beantwoorden, heb jij Tarik erin geluisd?" "wie hem er ook in heeft ingeluisd je zal hem moeten bedanken, ben je hier voor dat? "Ja! bel nu die vrienden van jou op het politiebureau en-" algauw kapt hij me af "dus je wilt dat ik de man die ons wilt arresteren zijn gang laat gaan!? je zit op de verkeerde weg Adnane" Sist hij, lachend draai ik me naar hem toe "ik zit al sinds mij 12e op de verkeerde weg en dat weet jij heel goed of niet?" stilletjes kijkt hij me aan "yallah bel ze!"

"Hij zegt dat Tarik Benaisia hem heeft geslagen, hij heeft aangifte gedaan, Zijn naam is Omar El Saïd hier heb je zijn adres" "dankjewel" zeg ik waarna ik het briefje met het adres uit zijn handen pak, net wanneer ik de balkon uit wil lopen houd hij me tegen "Adnane, ookal keert Tarik terug naar zijn werk hij zal jou niet bedanken dat weet je toch? en hij zal gewoon doorgaan met ons te proberen te arresteren" "ik weet het maak je geen zorgen" "Adnane toen ik vroeg of je op Fikria was zei je 'nee' maar nu probeer je haar broer te redden, probeer je haar held te zijn?" met gespande kaken kijk ik hem aan "we leven in een enge tijd gerri, een hele enge tijd" sis ik waarna ik wegloop.

Oeii wat bedoelde Adnane? Waarom doet hij de moeite om Fikria de broer te redden?...

1335 woorden

Black and white loveWhere stories live. Discover now