48.rész

135 16 1
                                    

Elvileg Loki ma csap le. Hát nem mondom, hogy nem izgulok. Láttam mire képes és nem akarom, hogy bárkinek is baja essen.

A terv készen volt, mindenki elfoglalta már a helyét. Thor a Stark Torony egyik erkélye alatt lapult, Tony pedig Dr. Strange-el valahol máshol várakozott.
-Pszt, szöszi! Hallasz? - hallottam Tony hangját, a fülembe szerelt kis készüléken keresztül.
-Igen, tisztán. - zökkentem ki a gondolataiból.
-Nyugi. Ezt is megoldjuk, és ha vége lesz ennek az egésznek, végre valahára befejezem a meglepetésem.
-Már alig várom! - mosolyodtam el halványan.

Ezután felgyorsultak az események. Kutya ugatásra, majd nyüszítésre és egy roppanásra lettem figyelmes. Itt már tudtam, hogy baj van. És nem is kicsi! De miért? Miért pont ő? A következő pillanatban Loki sétált fel az emeletre halálos nyugalommal az arcán.
-Miért csináltad? - kérdeztem könybelábadó szemekkel.
-Neked is szia szöszi! - vigyorodott el.
-Nem hívhatsz így! Csak egy ember hívhat így és az nem te vagy.
-Nem bizony! - mondta idegesen Tony, de ezt csak én halottam.
-Válaszolva: azért tettem, mert gonosz vagyok. - mondta rezzenéstelen arccal. - És, mert utalom Tony Starkot.
-Iron! - szaladtam oda Tony kutyájához, akiben akkor már nem volt élet.
-Ne aggódj, a te kutyád nem bántom. Csak Starknak szeretnék rosszat. - mondta komolyan. Mély levegőt vettem, felálltam és lassan kihúztam magam.
-Miért jöttél Loki? Mindenkinek jobb lett volna maradsz ahol vagy. És nagyon jól tudod, hogy nálam nincs esélyed. - mondtam és felmutattam a kezem, hogy jól látszódjon Tony gyűrűje. Loki arcán a megdöbbenés egy halvány árnyalata suhant át, de aztán mintha mi sem történ volna, újra arra az idegesítő vigyorra húzta száját.
-Szerintem meg igenis van esélyem. Egyszer már elértem, hogy belémszeress, annyira, hogy járjunk. Akkor most is sikerül!
-Te meg miről beszélsz? - értetlenkedtem. - Remélem nem az Azgardi csókról.
-Drága Betty... Nagyon jól ismered az embereket és bárkit felismersz, bármilyen álruhában is van. Ha ismered nem menekülhet. De! Mi van ha nem ismered? - nevetett.
-Loki beszélj már úgy kérlek, hogy én is megértsem. - kezdtem ideges lenni, mivel semmit nem értettem.
-Emlékszel még Jamesre? Hogy is volt a történet elején? James nem ment el az első randira, mivel elütötték a testvérét igaz?
-Te... Te, ezt meg honnan tudod? - nyeltem egy nagyot.
-Onnan, hogy én voltam az aki ezt az egészet eltervezte. Sose találkoztál az igazi James Foxal. És sose ütötték el James testvérét, egy valakit tényleg elütöttek aznap. De az nem a testvér volt, hanem ő maga. - mondta Loki sátáni vigyorral az arcán.
-Hogy mi? - kerekedett el a szemem. Kezdtem kapisgálni miről is van szó de még nem volt egészen tiszta.
-Bizony, ugye már lassan esik le. Nyilván akkor most egy kérdés motoszkál a fejedben: de akkor mi van az igazi Jamesel? - csak némán bólintottam. - Megmondom én neked. Az igazi James Fox korházba került, amikor elütötték és már hónapok óta kómában fekszik. - lemerevedve hallgattam Loki szavait. Teljességgel hihetetlennek tűnt és mégis igaz volt.
-Hogy mi? - halottam Tony meglepett hangját. - Mégis hányszor vertem már össze ezt a piócát? - az abszurd helyzet ellenére ezen majdnem elröhögrem magam.
-Ja és drágám! Ugye nem gondoltátok komolyan, hogy nem tudok a kis csabdátokról. Tudom, hogy Thor itt van valahol. Úgyhogy akár elő is jöhetsz kedves bátyám! - kiáltott Loki diadalmasan. Thor kelletlenül repült be az ablakon.
-Testvér. - biccentett Loki felé.
-De rólunk nem tud! - kiáltotta Dr. Strange olyan hangerővel, hogy még én is hallottam. Ebben a pillanatban megjelent a már ismerős sárga kör és elnyelte Lokit. Bár nem láttam, tisztán halottam őket.
-Na ide figyelj Loki! Elegem van abból, hogy folyton az életünkbe avatkozol, még a legváratlanabb helyzetekben is ott vagy. Elősször átverted, majd elraboltat a menyasszonyom, több száz embert öltél meg és az már csak hab a tortán, hogy most még a kutyám is eltetted lábalól,de nem! Ennek most vége, és vedd tudomásul, hogy egy ilyen kis piti isten mint te nem fog legyőzni! - mondta Tony kimérten.
-Csakugyan Strak? És mondd csak, ha én vagyok a piti isten akkor te mi vagy? Konzervdoboz? Csak, mert ha igen akkor igenis legyőzlek... - kezdte gúnyosan Loki.
-Nem Loki! És tudod miért nem? - kérdezte Tony, majd tartott egy kis hatásszünetet. - Mert én vagyok Vasember!

A titokzatos megmentő - [Befejezett] Where stories live. Discover now