•12•

730 30 116
                                    


Odavno se nisam ovako radovala nekom albumu 😍 Jedva čekam 18. 🙈

"Доброе утро.", pozdravim Pavela na recepciji, pa produžim dalje ka terenu. Mnogo sam dobre volje, što je posledica jučerašnje pobede. Kad već moraju da pišu o nama, onda bar da pišu lepe stvari.

"Привет, Ala, šta kažeš da odemo po krofnu pre treninga? Gladan sam kao vuk.", Kiril me sačeka pred kraj hodnika, a moje raspoloženje istog trenutka ode do đavola.

"Šta su zajebali?", na trenutak mu se zenice prošire od šoka, pa nespretno pokuša da me uveri kako je zaista samo gladan.

"Nikad me ne bi ponudio krofnama, jer bar ti, od svih ljudi, znaš da ne unosim šećer. Što znači da me zbog nečega muljaš. A obzirom da stojiš baš ovde, to mi govori da me muljaš zbog nečega na terenu.", pročitam ga bez mnogo muke, ali i dalje ne kapiram o čemu je reč. A onda mi sine.

"Rekla sam - bez alkohola. Zašto mene niko nikad ne sluša?", iznervirano ga zaobiđem, pa, sad već sjebanog raspoloženja, stanem pred momke. Prelazim pogledom po njima i kod svih vidim simptome dobro mi poznatog mamurluka.

"Tačno sam znala da će ovako proći. Gde je Smolov?", upitam, jer jedino njega ne vidim na terenu. Takođe i zbog činjenice da ih je on pozvao da proslave.

"Tu sam.", začujem jedan umoran glas iza sebe, pa se okrenem ka njemu. Deluje nenaspavano, ali ne i mamurno.

"Zašto me ovo ni najmanje ne čudi? Ti si ih izveo da proslavite i svi su mamurni, sem tebe. Želim li uopšte da znam zašto izgledaš kao pregažen?", posmatram ga sa sve prekrštenim rukama, jer bih ga u suprotnom verovatno gađala nečim.

"Zato što sam sinoć izigravao taksi službu. Svi su na broju, nema na čemu.", još jednom preletim pogledom po momcima, koji su jedva sposobni da stoje na nogama, pa se besno vratim njemu.

"Zaista sam ti zahvalna na tako divnom gestu. Ali da te pitam jednu stvar. Šta ja da radim s njima ovakvima? Šta, к чёрту, da radim kad si jedino ti trezan?", urlam, koliko sam ljuta, iako znam da ovo zapravo nije njegova krivica. 

"Za početak da prestaneš da galamiš, ako ne želiš da im glave eksplodiraju. A što se tiče treninga, ukoliko krenu da trče, šanse da se neće ispovraćati skoro da ne postoje.", mislim da me ova njegova smirenost samo još više nervira.

"Hvala ti na obaveštenju. Zaista nisam znala. Šta misliš zašto sam insistirala da ne bude alkohola?", ponovo se okrenem ka njima, svesna da od treninga ne može biti ništa. Baš su našli kad da se napiju.

"Gubite mi se s očiju, svi do jednog. Ujutru u šest da ste se nacrtali ovde.", ako nastavim da ih gledam, nekoga ću poželeti da ubijem.

"Zašto tako rano?", naravno da Aleksej mora da zakuka.

"Za kaznu. I zato što ćemo sutra odraditi dva treninga.", nema veze što se ni ja neću naspavati, moraju biti kažnjeni za ovo.

"Što duže stojite preda mnom, to ja imam veću želju da nekoga masakriram. Razlaz.", podviknem, pa krenu nazad ka svlačionici.

"I vama dvojici isto tako savetujem da nestanete.", Kiril se pokunjeno pokupi za momcima, ali je zato ovaj drugi malo uporniji.

"Je l' možda ne razumeš ruski ili si pak totalno gluv?", nemam živaca da ga sad slušam.

Pokušavam sebi da popravim raspoloženje razmišljajući o jučerašnjoj pobedi, ali ne uspeva mi. Nikog nije briga za jučerašnju pobedu, ako u nedelju izgubimo, a na dobrom smo putu.

"A tebe vidim muči pms.", pogledam ga širom raširenih očiju, jer ne mogu da verujem da se usudio ovako da mi se obrati.

"Molim?"

"Pa vidim da si nadrndana, pa sad tražim razlog.", zafrljačila bih telefon na njega, ali nisam prebacila poslednje slike na laptop.

"Zapravo sam bila odlično raspoložena, dok nisam saznala da mi je ceo tim nesposoban za treniranje.", znam da to nije njegova krivica, ali na nekome moram da se istresem. Obzirom da je ostalima previše loše, on je jedini pogodan za to.

"Odveo sam ih na piće, jer je tebi bilo previše neprijatno. Pola noći sam im izigravao taksistu da bi svi sigurno došli kući, žrtvujući svoj san, koji, malo je reći, obožavam. A ti se sad dereš na mene. Izvini, ali ne vidim nijedan jedini validan razlog.", mrzim to što uvek ima odgovor na sve. A još više mrzim to što mu je baš svaki odgovor savršen, pa ne mogu ništa da mu odgovorim.

"Pokušao si da mi pomogneš, ali si napravio samo još veće sranje. Koliko se sećam, juče sam ti pred utakmicu rekla da ne želim da mi pomažeš. I evo, vidi sad dokle me je tvoja pomoć dovela.", to što sam smirila glas, ne znači da više ne želim da ga ubijem.

"A šta sam mogao da uradim? Da im zabranim da piju? Pa nemaju deset godina, pa da ja mogu da im naređujem, pobogu.", samo smo zamenili uloge. Moj glas je sad smiren, ali zato njegov nije.

"Mogao si da im održiš neki govor, to ti bar ide, ili šta ja znam već šta. Mislila sam da ti, genije, sve znaš.", par trenutaka me tupo posmatra, a onda se iz čista mira nasmeje. Rekla bih da je totalno pukao.

"Sad mi je sve jasno. Tebe zapravo iritira pomisao da ja imam više autoriteta od tebe. Nervira te što slušaju sve što kažem, bez pogovora.", jasno mi je da njega ovo zabavlja, ali meni više nije smešno. Što duže razmišljam o tome, sve više kapiram da je u pravu.

"A vidiš, Aleksej mi je sinoć rekao da njega nervira nešto drugo. Rekao je da ga izluđuje što slušam i radim sve što mi kažeš. Čak me je u jednom momentu nazvao i tvojim kučetom. Istina, već je bio mrtav pijan, ali zar se ne smatra da su pijani ljudi uvek iskreni?"

Moje kuče? Aleksejev mozak me povremeno veoma zabrinjava.

"Ala, ja nisam tvoj problem. Ti si sama sebi problem. Tražiš izgovore za neuspeh, a još uvek ga nisi ni doživela. Okej, razumem, smatraš svoju karijeru neuspešnom, jer je tako rano okončana, ali treba da prihvatiš da nisi ti kriva za to.", osećam da mi oči postaju vlažne, ali ne mogu da utičem na to.

"Ništa ti neće stati na put, ako ne dopustiš ovome da se igra s tobom.", nežno spusti dlan na moju glavu, dajući mi do znanja na šta je mislio.

"Saberi se već jednom i daj više shvati da si ti jedina osoba, koja stoji na putu ka tvom uspehu."

Ne verujem da ovo uopšte moram da pišem, ali - njihov odnos nije romantičan 😂 On se prema njoj postavlja kao mentor, a ona njega i dalje gleda kao uzora 🙈 Ako to izuzmemo, kako vam se čini? 😂💙

P.S. Dajem besplatne časove matematike 😂 Zar ne, @danicasidereum? 😂💙

𝑇𝑟𝑒𝑛𝑒𝑟 ✅Where stories live. Discover now