426. nastavak - Zbrinjavanje - početak Sonje

229 4 30
                                    


Pripreme za put koji će trajati bar godinu a možda i dve godine bile su pri kraju. Brod se nalazio na površini leda, prilično daleko od baznog logora,odnosno velike kupole kako su je zvali. Logora je svakako bilo više ali isto tako i kupola.To je bio jedan prilično složen sistem fizičke komunikacije. Bilo logori, bilo kupole, bili su povezani što podzemnim tunelima ili nadzemnim koji su pravljeni od kocki leda. Nakon što su Kodara i Arijana prilično komplikovanim ali i spektakularnim metodama oslobodili ogroman svemirski brod koji je bio zarobljen u ledu, sada je on ponosno stajao na površini leda spreman za let. 

Podzemni svet gde je bio brod, sa mnogobrojnim skladištima hrane i ostale opreme je hodnicima bio povezan sa površinom. Brod se nalazio na bezbednoj udaljenosti od tih ulaza da ih svojim poletnjem ne bi ugrozio, a opet dovoljno blizu da bi u sebe primao ljude i raznu opremu. Među opremom bili su biloški ali ipak većinom botanički uzorci. Njihovom selekcijom i transportom u brod je bio zadužen Nebojša koji je zbog zauzetosti retko dolazio u obilazak svoje dve žene i svoje dece, Arijane i Stojana. 

Na put odlaze Solarija i Miranda dok će Nebojša ostati na Frizumu sa decom. To je uglavnom bila odluka Solarije koja nije želela da njena porodica ulazi u rizik kad već mora ona da ide. Miranda je bila neophodna jer se išlo na njenu planetu koja je bila pod opsadom nepoznatog neprijatelja.

Solarija i Miranda su uglavnom razgovarale o cilju putovanja i razvijanjem potrebne strategije, ali im ništa manji problem bio šta ostavljaju iza sebe. Tu se misli na ceo Frizum, ko će njih menjati dok ih nema. Ostavile su nekoliko malih aviona lovaca da budu u pripravnosti usled neke opasnosti. Međutim, one su imale i privatni problem, šta da urade sa Nebojšom, da on ne bi ispaštao dok su njih dve odsutne. Tatici sa dvoje male dece neće biti ni malo lako. A kako će mu biti bez svojih voljenih žena teško je i zamisliti. Mudrovale, mudrovale ali rešenje nisu našle.

-Šta misliš Miranda, da zamolimo Renesmee da ga ponekad "obiđe" da mu olakša muku?

-Priznajem da bi Renesmee bila dobar izbor, on bi sigurno bio zadovoljan a ni mi ne bi imali problema jer se Renesmee može verovati, pa bi se čak moglo reći da će sve ostati u kući. Međutim problem je u tome što je ona opet ostala u drugom stanju, pa zbog toga moramo da odbacimo tu ideju.

-Pa šta ćemo onda? - zabrinula se Solarija.

-Šta misliš da mu se olakša na taj način da se nađe neka žena koja će brinuti o deci dok se on bavi svojom baštom?

-Ne verujem da će i jedna devojka pristati na takvu žrtvu. Zbog čega bi se odricala svog slobodnog vremena?

-Priznajem da je to veoma ozbiljan problem. Brinuti o deci nije lako ni pravoj majci, za taj posao treba jako puno ljubavi, zbog čega bi im ona to poklanjala ako nema jak razlog? Nije to posao pa da za to neko bude plaćen, ovde mora biti prava ljubav prema deci.

-Kako da nađemo takvu osobu? - Solarija se baš bila zabrinula.

-Mogli bi pokušati da saznamo ima li neka slobodna devojka pa da porazgovaramo s njom. Ti si Solarija svakako veći diplomata od mene pa je ti obradi. Valjda ti je jasno šta treba da postigneš?

-Ne brini, znam odlično. Zar sam tebe ikad izneverila?

-Naravno da nisi i to veoma cenim kod tebe. Nisam ni ja tebe iako se neko s tim ne bi složio. Meni je važno da mi ti veruješ.

-Budi sigurna da ti verujem. Ni tada a ni sada ono ne smatram prevarom. Ti si osoba u koju imam najvećeg poverenja, sve bih opet isto uradila, mislim na slanje po Nebojšu, i očekivala bih da ti isto reaguješ, da ga čuvaš i da ga dovedeš. Meni je u tom trenutku bio problem da sve to smestim u glavi gde je bilo potrebno, kad sam to rešila za mene je stvar bila gotova. Moram priznati da mi je u tome pomogla i Renesmee koja je rekla da bi s njim opet spavala ali da to ne smatra izneveravanjem prijateljstva. Sećaš li se kad smo bile na plaži, mi smo sve tri gole ležale a ona je ustala prišla Nebojši i uhvatila mu ga rukom i stegla, a nas pitala da li se zbog toga narušilo naše prijateljstvo.

Solaria 3Where stories live. Discover now