430. nastavak - u mislima

35 3 12
                                    

Sve četiri žene koje su slušale Sonju su bile zabezeknute ne znajući šta da kažu na njene reči. Sve što je Sonja govorila bilo je i više nego normalno pa ih je baš to i začudilo. Otkud tako brzo prilagođavanje situaciji? Za decu više manje, to je bilo razumljivo, ali tako sigurno govoriti da je Nebojša njen stvarno je bilo čudno, pogotovo što je ona njega ko zna kad i gde videla, možda dok je predavao biologiju u školi pre dve godine i više, a poznavala ga lično sigurno nije.

Sonja im je delovala tako sigurno, ozbiljno i odgovorno da ni jednu primedbu nisu našli, osim njene naglašene borbenosti u koju su se svi uverili malo pre. Bila je začuđujuća ta energija kojom brani ono što smatra svojim. Mlada dama je bila potpuno svesna svojih vrednosti a bila je prelepa kao boginja. I zbog toga ni trunke uobraženosti. Ništa nije ukazivalo da je ona na sve ovo pristala samo da bi bila udata, jer je cena bila previsoka a i taj muž, nije bio samo njen, što je ona sigurno bila svesna ali je to nije ni malo pokolebalo u njenoj samouverenosti.

Nešto je sigurno prevagnulo, - raazmišljala je Solarija, - neki detalj koji je odlučio da se Sonja opredeli za ovaj izbor. Da li je u pitanju želja za porodicom i mužem koji će prema njoj biti pažljiv? Da li bi Solarija ikad na to pristala? Verovatno ne bi nikad. Da se uda za nepoznatog čoveka? To nije dolazilo u obzir. Nije bilo sporno da su Solarija i Miranda primenile specijalnu taktiku pridobijanja Sonje. To je bilo samo zbog toga što su sumnjale da bi neka osoba mogla pristati da se odrekne dela svog života da bi olakšala tuđi.

Sonja nije bila glupa, iako je njena odluka izgledala neočekivana u odnosu na trenutak kad je donešena. Bila je potpuno svesna u šta ulazi, pa baš zbog toga nije jedan detalj prevagnuo. Činjenica je da joj se nešto i ponudilo a ne samo tražilo od nje. Pored već spomenutog učestvovanja u porodici, što nije bilo bez značaja, a za Sonju očigledno i velikog. Tu je onda bilo i pitanje statusa. Osim što će bit supruga, ne manje važnosti je bilo i sa kim.

Nebojša nije bio vođa bilo čega značajnog, nije se na tom polju uopšte isticao, te položaje su držale njegove dve žene. On je bio njihov fizički i emotvni oslonac i naravno, otac njihove dece. Kad se Sonja juče prvi put pojavila u njihovoj kući, dve žene su ležale na krevetu, sa decom raštrkanom kojekuda. Jedna potpuno normalna porodična ili bračna atmosfera. Pozvale su Sonju da sedne a potom i da legne pored njih. To je svakako bilo veoma neobično prihvatanje ali isto tako i veoma prijatno.

Okupala se i presvukla u veoma izazovan čipkasti donji veš sa istom takvom spavaćicom što joj je ustupila Miranda, žena veoma istančanog ukusa, pa se Sonja osećala kao da je na izložbi. Svakako bolje nego u svojoj kući, koju nije imala već je delila zajedničku spavaonu sa drugim devojkama koje su joj uglavnom išle na živce. 

Momaka po njenom ukusu nije više bilo. Poslednji koji joj se dopao i sa kojim bi bez ustručavanja išla bio je Zack, ali je on bio zaljubljen u Suniju, što joj je odmah postalo jasno, jedino Suniji tada nije. Biti u krevetu pa i u kući, ravnopravna sa Solarijom i Mirandom je bilo veoma značajno. Lepo je mirisala a osećala se odlično.

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Solaria 3Where stories live. Discover now