324. nastavak - pusto ostrvo

6 1 0
                                    

-Ne znam šta da kažem na tvoje reči. Kodara mi je rekla da je tada najbolje ponuditi ili tražiti zagrljaj. - Arijana ispruži ruke prema Spikeu.

-Hej, a mene ste zaboravili? – pobunila se Kodara. Ustala je i prišla da bi se sjedinila u trojni zagrljaj. – Mislila sam da vam se priključim ranije, ali nisam htela da prekidam Spikea. Slažem se sa onim šta je on rekao. Samo što ja neću ostaviti vrata otvorena nego ću vrata zaključati da nam ne pobegneš jer ćeš biti sa ove strane.

Kad su se odvojili Arijana upita Spikea, - Šta ti se kod mene dopada?

-Kod tebe mi se dopada tvoj vitki stas, lepo zaobljeni kukovi, lepa bedra koja čuvaju magičnu tajnu, tvoje lepe i male grudi, tvoja inteligencija, tvoja pronicljivost, tvoje dostojanstvo, ali ipak najviše mi se dopada boja tvojih očiju koja liči na boju svetlo zelenih morskih algi koje se presijavaju kao providno more, ako već nisam, mogao bih se u njih zaljubiti da nisam pod vlasništvom Kodarinih rentgenskih očiju.

-Zar ti moje oči nisu lepe? - bunila se Kodara.

-I te kako su lepe. Arijanine oči su svetle, skoro providne kao more u kojem se vidi i najsitniji kamenčić njene duše. Tvoje su oči tamnije a iza njih je misterija koja je prožeta plamenom, zanosom i strašću. Tvoje oči greju onog kojeg posmatraš, jer se u njima odslikava poverenje, pa se ta osoba ispred tebe oseća zaštićenom. Znam da tvoj pogled, ako zatreba može da bude veoma opasan, ali kad ti mene gledaš osećam se kao Sakuza koji bi voleo da bude mažen tvojom rukom. 

Pamtim kad smo tek počeli spavati u vreći, od devojčice si tek postajala devojka. Dok si me gledala imala si pogled najnevinije devojke a to nikako nije bilo u skladu sa onim šta ti je ruka negde u mračnim dubinama radila. To me je zbunjivalo ali istovremeno i izluđivalo. Nisam znao šta da radim, da te ljubim ili da te odgurnem od sebe. Nisam se usuđivao da te ljubim iako sam te voleo, ali te isto tako nisam hteo ni odgurnuti od sebe, tako da mi ništa drugo nije preostalo nego da patim.

-Baš si patio, nemoj da mi pričaš, ovaj put si se izvukao uspoređujući Arijanine u moje oči, - izazivala ga Kodara

-Da razumeš ne bi tako govorila. Kad muškarca počneš dirati ne smeš da staješ na pola puta, moraš da ga dovedeš do kraja. To zrele devojke dobro znaju, a klinke kao što si bila ti, očigledno ne znaju.

-Možda u tome ima istine. Ja sam se bojala da ćeš se ti naljutiti, pa sam smatrala da je uspeh ono koliko sam postigla teškom mukom. Dok sam kretala rukom, stalno sam strepela da ćeš me u tome prekinuti, to uopšte nije lep osećaj. Imala sam veliki osećaj krivice.

-Slušam šta vas dvoje pričate, ta tema mi je baš interesantna. Spike, ti si očigledno nju voleo a volela je i ona tebe. Međutim tebe je blokirala njena mladost ili nezrelost. Mogu da razumem ako je u pitanju fizička nezrelost, pa se bojiš da je ne povrediš ili izazoveš neželjene posledice. Zanima me kako ti ili drugi muškarci procenjuju kad je devojka dovoljno zrela da bi joj se mogao posvetiti bez ustručavanja?

-Verovatno postoje stručne knjige koje se time bave, ali ne verujem da su one našle odgovarajuću formulu, – objašnjavao joj je Spike, – to znam po tome što su veoma kontradiktorne. Zavisno od geografskog položaja, kulturnog i društvenog razvoja menjaju se uslovi da se da odgovarajuća ocena. 

Kontradikcija je u ovome. Najpre se konstatuje da fizička zrelost nastupa pet pa i više godina pre psihičke zrelosti neke osobe. Tu se onda konstatuje da žena brže sazreva od muškarca. Uzimaju se određeni parametri, ali ne i svi parametri da bi se potvrdila takva ocena. Naglašava se da bi za stupanje u fizičke intimne odnose, osobe, odnosno devojka trebala biti psihički zrela. 

Očigledno je da se u velikom stepenu odstupa u praksi. U nekim sredinama devojke imaju odnose sa dvanaest godina odmah nakon menstruacije, dok neki zakoni propisuju minimum četrnaet godina. Ima slučajeva da zakoni propisuju i minimum osamnaest godina za intimne odnose. Dakle, činjenica je da se skoro uvek stupa u intimne odnose pre psihičke zrelosti. 

Solaria 3Where stories live. Discover now