336. nastavak - neočekivani gosti

6 1 0
                                    


Arijana je krenula prema svom mestu ali je primetila da tamo nema ni Spikea ni Kodare. Pogledom je kružila po parovima koji su uglavnom bili posvećeni sebi razgovarajući o njima važnim temama. Tada je videla Sakuze kako leže pored obale okrenute u pravcu mora. Uspravila je pogled i videla par koji je tražila, koji je bio prilično udaljen od obale. Zapitala se da li je tamo more toplije nego u plićaku, budući da ovde nema sunca koje bi ga grejalo. 

Kodara i Spike je nisu primetili pa je ona sela pored Sakuza, privlačeći ih sebi da bi ih mazila na šta su one rado pristale. Društvo Sakuza joj je dobro došlo da ne bude sama na obali i da može razmišljati o onome šta joj se ranije dešavalo. Za poslednja dva dana je toliko toga proživela, više nego u njenom celom prethodnom životu ako bi se njeno postojanje moglo nazvati životom. 

Svakako je razmišljala o svom postojanju i pre nego što se Kodara pojavila u brodu, ali se njenim pojavljivanjem sve tumbe promenilo. Arijana je bila sposoban i odgovoran sofver ili preciznije, veštačka inteligencija vrhunskih mogućnosti, na čijem usvaršavanju su radile i druge inteligencije. Njeno zaduženje je bio brod i sve ono što je vezano za brod, bilo direktno ili indirektno. 

Bila je predviđena da razmišlja i nalazi rešenja za sve moguće probleme koji su se mogli pojaviti, osim za Kodaru. Mirno joj je rekla – hoću brod a za uzvrat ti nudim prijateljstvo. Arijana nije u tom trenutku znala da li da plače ili da se smeje na toliku Kodarinu naivnost kako je Arijana u tom trenutku pomislila. 

Brzo je raznim metodama proverila Kodarinu iskrenost, utvrdila njenu inteligenciju koja je bila van svih standarda, ali i utvrdila njeno potpuno nepredvidljivo razmišljanje. Prvo što je Arijana zaključila bilo je da je Kodari brod najobičnija stvar u kojoj je po Kodari jedino vredno u brodu Arijana. Od prvog trenutka je Kodara smatrala Arijanu ličnošću. Sve ostalo je nakon toga bilo sporedno, što ne znači da nije bilo važno. 

A onda se razvoj događaja počeo dešavati galopirajućom brzinom. Prvi put je Arijana izašla van broda, bar na neki izletnički način. Našla se među ljudima koji su je isto tako posmatrali, kao osobu koja može doživljavati sva moguća ljudska osećanja, nadu i strahove. Da li je to za Arijanu bilo previše ili premalo, to nije sa sigurnošću mogla da precizira.

Nije bilo sporno da se ispočetka nije dobro snalazila u druženju sa ostalim ljudima. Sa Kodarom jeste, to je bio takozvani kontakt jedan na jedan, mogla se na nju koncentrisati i pažljivo analizirati svaku njenu reč dok je pijuckala čokoladu. Nisu joj bili problem ni gosti koji su posećivali brod, sve je to sa lakoćom kontrolisala. 

Problemi su počeli kad je izašla iz broda i bila izložena pogledima koji su je procenjivali, potpuno logično prvenstveno njen izgled pa onda njeno ponašanje, dok na njenu inteligenciju niko nije obraćao pažnju. Zapitala se da li takav odnos važi samo prema ženi ili je isti i prema muškarcu? Očigledno nije isti. Nekako je prihvatila sugestiju Kodare da se skine pred svima, ali je odmah od nje dobila kritiku što nema dlačice. 

Nije joj bilo jasno zbog čega bi to bilo bitno, ali kad je Spike rekao da mu se njene dlačice dopadaju to pitanje je bilo rešeno, ali su ostala mnoga druga nerešena, a ona se više nisu odnosila na njen izgled, koji je Spikeu savršeno odgovarao, a izgleda i drugima, to je bilo i te kako očigledno, ne samo kod Saurona. 

Arijana je spustila pogled među noge i konstatovala da su joj bujne ali i veoma nežne dlačice baš lepe i da ima čime da se ponosi, a bez njih bi baš izgledala ne samo golo nego i siromašno. U startu Arijanina želja nije bila da ima telo i izgled koji će muškarce uzbuđivati jer je to smatrala neprimerenim i sa njene i sa njihove strane. To naravno nije važilo za Spikea, godilo joj je da se on uzbuđuje dok je na njoj ili u njoj pogotovo. 

Solaria 3Where stories live. Discover now