15|TERAS

6.3K 233 278
                                    

medya: Nina'nın giydiği elbise

Telefonum ısrarla çalmaya devam ederken duymazdan gelip yastığı iyice kulaklarıma bastırdım ve tekrardan uykuya dalmaya çalıştım. Ben de isterdim hafta sonu akşama kadar yatayım ama illa birileri bana engel olmak için götünü yırtıyordu!

Zil sesim bir kez daha kendisini hatırlatırken sinirle yattığım yerden doğrulup telefonumu elime aldım. Kayıtlı olmayan numaranın kime ait olduğunu düşünmeden açtım telefonu.

"Sonunda açtın be Nina!"

Gözlerimi devirdim. Konuşma tarzından anlamıştım kim olduğunu. Bu çocuk beni bir türlü rahat bırakmayacaktı sanırım.

"Ne var Bash?"

"Bugün Domenic'in doğum günü. Biz de sürpriz bir parti hazırladık."

"Ne! Ama ben başka bir gün diye biliyordum doğum gününü..."

"Yanlış biliyorsun. Geçen günkü barda toplanıyoruz. Dün tartışmış olsanız da bu akşam geliyorsun ona göre. Nick doğum günlerine çok önem verir. Bugünü kaçırmaman gerekiyor."

Geleceğimi belirtip kapattım telefonu. Ne giyeceğimi ve ne hediye alacağımı dahi bilmiyorken ne yapmam gerektiği konusunda hiçbir fikrim yoktu. Sanırım kızları arayıp onlara danışacaktım...

Barın olduğu otele geldiğimde saat neredeyse 9'u gösteriyordu. Geç kalmadığımı umuyordum. Telefonumdan Bash'i aramıştım ve o da teras katında beklediklerini, acele etmem gerektiğini söyleyip kapatmıştı.

Ben de ayağımdaki topuklularla olabildiğince hızlı ilerleyip barın olduğu kısma gelmiştim. İçeride kimsenin olmaması dikkatimi çekse de mekanı kapattırmış olabileceklerini düşünüp bu detaya çok takılmadım.

Elimdeki hediye poşetini koluma takıp terasa çıkan kapıya yönelttim adımlarımı. Terasa çıkmamla birlikte soğuk rüzgar anında kendisini belli ederken yine kimsenin olmaması dikkatimden kaçmamıştı. Ama Bash terasta beklediklerini söylemişti.

Üstelik etraf garip bir şekilde doğum gününe uygun olmayacak şekilde dağınıktı. İnsan balonlarla falan süslerdi en azından. Cimriler!

Telefonumu çıkarıp Bash'i aradım. Lakin o esnada terasın kapısından giren kişiyle hızla elimdeki hediye poşetini arkama sakladım. Tanrım, ona sürpriz yapılması gerekiyordu. Burada hiç kimse yokken onun ne işi vardı?

Bir anda terasın kapısından kilit sesleri geldiğinde Nick arkasını dönüp kapıyı açmaya çalışmıştı ama kapı çoktan kilitlenmişti. Zorlamaya devam ederken açılmayacağını anlayıp "Sikeyim!" diye bağırdı. Ardından bakışları beni buldu.

Neler olduğunu yeni yeni idrak ederken "Bash bana doğum günün olduğunu söylemişti. Bugün doğum günün değil mi yani?" diye sordum. Kafasını olumsuzca salladı.

"Kol da bana senin doğum günün olduğunu söyledi. İki geri zekalı akılları sıra bize tuzak kurmuşlar!"

Ay bana bir şeyler oluyor. Şimdi ben onunla birlikte burada kilitli mi kalmıştım? Hem de baş başa!

deniz kızı ile sarhoşlar masalıWhere stories live. Discover now