ÂŞIK

10.7K 1.3K 73
                                    

Ardahan da Mert'in yakasına yapıştı. Eğer Erdem yetişip de araya girmeseydi Mert onun ağzının orta yerine yumruğunu indirecekti. Mert sakinleşemiyordu. Erdem ona dışarı çıkmasını tavsiye etti. Galiba bu iyi bir fikirdi. Mert sigara paketini yanına alarak dışarı çıktı. Koridorda bir sigara yaktı ve derin nefesler aldı sigaradan. Sigara dumanı ciğerlerine dolmadan önce boğazını yakıp geçmişti. Mert'in bir anda boğazı acıyınca art arda derin nefesler almayı bıraktı. Sakinleşmek için merdivenlere gidip oturdu.

Bu yurt nasıl bir yerdi böyle? Özel yurtlarda belki de tek kişinin yaşadığı büyüklükteki odalarda devlet onlardan sekiz kişi yaşamalarını istiyordu. Bu ne berbat bir eşitsizlikti böyle? Üstelik aradaki eşitsizliğin yegâne nedeni paraydı. Mert daha zengin bir ailede yaşamayı dilerdi. Ama ne yazık ki bunu değiştirmesi olanaksızdı. Bu, insana yapılan en büyük zulümdü ona göre. Bir insan neden imtihan adı altında hiç anlaşamadığı bir aileye evlat olarak gönderilirdi ki? Mert Tanrıyla arasının bozulmasını istemediğinden bu düşüncelerinden vazgeçti.

Daha doğrusu Allah onu yeterince zor imtihanlarla sınıyordu. Mert onun imtihanları ağırlaştırmasından korkuyordu. Çünkü bundan fazlasını kaldıramayacağını biliyordu. Mert sigarasını bitirdikten sonra tekrar odasına döndü. Odada Berk ve Demir yemekhaneye gitmekten konuşuyorlardı. Mert Ardahan'ın odada olmamasına sevindi. Çünkü onu görünce sinirleri yeniden tavan yapabilirdi. Mert yurtta olay çıkarmanın başına büyük sorunlar çıkaracağını biliyordu. Ama kendini tutup tutamayacağı konusunda da kararsızdı. Bu yüzden biraz daha sakinleşene kadar onu görmemek iyi olacaktı. Demir birlikte yemeğe gitmeyi fark etti. Mert de kabul etti. Bütün bu olanlardan sonra acıkmıştı.

Yemekhanede otururken arkadaşları Mert'in hiç yemeğine dokunmadığını fark ettiler. Berk "Hayırdır Mert ne bu aşık gibi tavırlar?" diye sordu. Mert "Galiba ben aşık oldum." Dedi. Arkadaşları başta buna gülüp geçtiler. Ama Mert'in gülmediğini fark etmeleri uzun sürmedi. Aksine Mert gayet ciddi duruyordu. Onlarda bu ciddiyetini bozmak istemediler. Demir "İkinci günden ne aşkı oğlum kafan yerinde mi senin?" diye sordu. Demir onun hayatında hiç ilişkisi olmadığını burada güzel bir kız görünce de hemen aşık olduğunu sanmıştı.

Mert "Aşkın ne olduğunu biliyorum ve ben aşık oldum." Dedi kendinden emin bir şekilde. Berk durumu daha iyi anlayabilmek için "İyi ama nerede ve ne zaman aşık oldun? Daha da önemlisi kime aşık oldun?" diye ardı ardına sorular sordu. Mert "Bugün öğleden sonra Bilgisayar dersi vardı. Hoca on beş dakika mola verdi. Ben de o arada sigara içmek için A bloğun önüne çıktım. Sigaramı yaktım ve B bloğun önüne baktığımda o kızı gördüm. Kızı görür görmez de aşık oldum. Hatta ağzım açık kaldığı için sigaram ağzımdan düşmüş. Bir arkadaşım beni uyardı." Dedi.

Bir an önce anlatıp içindeki heyecanı biraz olsun hafifletmek istemişti. Ancak o kız yine aklına gelmişti. Kalbi yine ritmini arttırmıştı. Onu görmek için yanıp tutuşuyordu adeta. Berk ve Demir ondaki bu tuhaflığı fark etti. Berk Demir'in kulağına eğilip "Ateş paçalarını sarmış bunun. Bundan sonra iflah olmaz bu çocuk." Dedi. Mert onların söylediklerini duymadı bile. Demir ve Berk onun bu haline bakıp güldüler. Ancak Berk bir yandan da merak ediyordu. "Ondan hala kız diye bahsettiğine göre sen bu kızın adını da bilmiyorsun öyle mi?" diye sordu.

Mert utana sıkıla "Evet." Dedi. Demir araya girdi "E hani sen aşık olmuştun bu kıza? Ne diye gidip konuşmadın?" diye sordu ardı ardına. Mert "Konuşacaktım ama ona bakmaktan kendimi alamadım ki. Resmen dizlerim kitlendi o anda kıpırdayamadım." Dedi heyecanla. Sanki kız hemen karşısında duruyormuş da o anları yeniden yaşıyor gibiydi. Berk Demir'e "Ooo bu iyice abayı yakmış ben sana söyleyeyim." Dedi. Sonra Mert'e dönerek "Bak aşık olmuş olabilirsin ama bence biraz daha bekle. Çünkü bazı duygular böyle ilk anda aşk gibi görünür ama sonradan basit bir hayranlık olduğunu anlarsın. O yüzden acele etmemeni tavsiye ederim. Sonra pişman olacağın şeyler yaşayabilirsin." Dedi.

ÖZGÜR-TAMAMLANDIHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin