GERÇEK

84 29 134
                                    


Mehmet hoca ve Filiz şaşırdılar. Çünkü tuvaller boştu. Ama Mert sanki o resimlerde bir şeyler varmış gibi onlara göstermişti. Filiz bir şeyler söylemeye çalışıyordu ama Mehmet hoca ona engel oluyordu. Mert bunu fark etmemişti. Mehmet hoca "Başka bir kanıtın var mı?" diye sordu. Mert bu sorudan rahatsız oldu. "Kendisi yanınızda oturuyor. Ona neden sormuyorsunuz?" diye sordu. Rahatsız olduğunu belli etmişti. Mehmet hoca Filiz'e döndü. Mert'e göstermeden ona göz kırptı. "Sen anlatmak ister misin ne zamandır birlikte yaşadığınızı?" diye sordu.

Filiz biraz durakladı. Sonra "Mert'in anlattığı gibi oldu her şey. Kasım ayından beri birlikteyiz. Bana ait eşyalar da içeride duruyor. Ayakkabılarım da vestiyer de duruyor. Yani biz birlikte yaşıyoruz. Bunu neden sorguluyorsunuz anlamadım." Dedi. Mehmet hoca "Hayır sorgulamıyorum. Ben sadece sizin arkadaşlığınızı öğrenmeye çalışıyorum." Dedi. Mert araya girdi "Öğrenip ne yapacaksınız?" diye sordu. Oldukça ciddi ve sert görünüyordu. Mehmet hoca "Hiçbir şey yapmayacağım elbette." Dedi.

Ama Mert tatmin olmadı. Bu adam buraya gelip bilgi almaya çalışıyordu. Şimdiye kadar bu adam hiç evlerine gelmemişti. Böyle birdenbire ortaya çıkmasının ardında bir şeyler olmalıydı. Mert Filiz'e "Odaya gelir misin? Sana bir şey göstermem gerek." Dedi. Filiz tedirgin gözlerle Mehmet hocaya baktı. Filiz Mert'ten korkmaya başlamıştı. Mehmet hoca "Ben de görmek isterim." Dedi. Mert ona "Özel bir şey göstereceğim." Dedi. Sesi hala oldukça sertti.

Tavırları hocaya seni ilgilendiren bir şey değil demişti. Filiz hala Mehmet hocanın gözlerinin içine bakıyordu. Mert "Neden ona bakıyorsun? Beni duymuyor musun?" diye sordu. Sinirlenmişti. Filiz sakinleştirmeye çalıştı. "Seni duyuyorum. Ama Mehmet hocaya ayıp olacağını düşünüyorum. Şimdi onunla birlikte otururken beni alıp odaya götürüyorsun ve bir şey göstereceğini söylüyorsun. Kusura bakma ama bu çok kabaca bir davranış. Göstereceğin şey her neyse onun yanında da gösterebilirsin." Dedi.

Filiz bu soruna bir çözüm bulabildiğine sevindi. Mert "Hayır olmaz. Onun yanında gösteremem." Dedi. Hala onu odaya çağırmakta ısrarcıydı. Çünkü ona bu adamın bir şeyler karıştırdığını anlatacaktı. Filiz "Hayır şimdi odaya gelemem. Bu kabaca bir davranış olur." Dedi. Mehmet hoca "Benden gizlediğin şeyin ne olduğunu merak ettim. Bana kalırsa sen bir şey göstermekten çok bir şeyler söylemek istiyorsun. Benim yanımda söylememenin sebebi ise benimle ilgili bir şeyler söyleyecek olman." Dedi.

Mert onun her şeyi tahmin etmesine bozuldu. Filiz'in kendisini dinleyip odaya gelmemesine kızdı. Bir an söyleyip söylememekte tereddütte kaldı. Sonra ne olursa olsun diyerek aklından geçenleri söyledi. Filiz'e "Sen onu nereden bulup getirdin?" diye sordu. Mehmet hocayı işaret ediyordu. Filiz yerine Mehmet hoca cevap verdi. "Beni nerede bulacağını herkes biliyor. Tabi ki C bloktaki odamdaydım. Odama gelip beni seninle tanıştırmak istediğini söyledi. Ama görüyorum ki sen bundan rahatsız olmuşsun." Dedi. Mehmet hocanın kırılmış gibi bir hali vardı.

Mert yine Filiz'e bakarak konuştu "Biz aylardır burada gizlenirken şimdi ne oldu da okula kadar gidip hocayı alıp geliyorsun? Babanın adamları seni görselerdi ne olurdu? Neden birdenbire bu kadar vurdumduymaz oldun?" diye ardı ardına sitem dolu sorular sordu. Ama Filiz de soruların hiçbirinin cevabı yoktu. Dahası Filiz onun sorduklarından hiçbir şey anlamamıştı. O yüzden cevap vermedi. Zaten şaşkın şaşkın Mehmet hocaya bakmak dışında hiçbir şey yapamıyordu.

Mehmet hoca yine onun yerine konuştu. "Babasının adamları mı dedin az önce?" diye sordu. Mert onların neden böyle şaşkın olduklarını anlamadı. Aslında Mehmet hocanın haberinin olmaması normaldi ama Filiz'in böyle hiçbir şeyden haberi yokmuş gibi davranmasının sebebini anlayamıyordu. Mert "Evet size bahsetmedi sanırım. Buraya geldiğinden beri müsteşar babasının adamları onu arıyor. Hatta onları birkaç günde bir sürekli görüyorum. Buralarda dolaşıyorlar. Yurtlara ve otellere bakıyorlar. Her yerde onu arıyorlar." Dedi. Filiz ağlamaya başladı.

ÖZGÜR-TAMAMLANDIHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin