ŞAKA

2.3K 581 51
                                    


Mert ilk makalesini gezegenler üzerine yazdı. Onların sıralanışlarından ve soğukluk, sıcaklık durumlarından bahsetti. İnsanoğlunun olası bir yeni gezegene taşınma durumunda bunu yapması için en uygun gezegenin hangisi olduğunu yazdı. Bilimsel nitelikte bir yazı olmuştu. Mert yazısını fazlasıyla yararlı ve bilgilendirici buldu. Yazısını sayfaya yolladıktan birkaç saat sonra onaylanmadığına dair bir mesaj aldı.

Hemen mesajı açıp yazsının neden onaylanmadığına baktı. Mesajda gençlere yönelik şeyler yazılar yazması isteniyordu. Mert bir an durup düşündü. Ne yani? Gezegenimizi yok ediyor olmamız gençlerin problemi değil miydi? Bu saçmalık dedi kendi kendine. Bu bütün insanlığın problemiydi. Elbette gençleri de yakından ilgilendiriyordu. Hatta gençleri daha çok ilgilendiriyordu. Seksen yaşına gelmiş bir yaşlı artık bu olayları düşünmeyi bırakıp dünyadaki son yıllarını keyif içinde yaşamak isteyebilirdi. Ama gençlerin bu problemleri görmezden gelme lüksü yoktu. Gençler bu problemleri yakından takip etmeli ve onların çözümü için teoriler geliştirmeliydi. Mert bu fikirlerini site editörleriyle de paylaştı. Editör ona haklı olduğunu ancak gençlerin bu tarz haberlere tıklamadığını bu yüzden para kazanamadıklarını söyledi. Mert mesajı aldı. Eğer para kazanmak istiyorsa onların ilgisini çekecek bir şeyler yazmalıydı. Bunun üzerine yeni bir makale yazdı.

Yeni makalenin konusu bir şarkıcıyla bir oyuncunun sürpriz aşkıydı. Mert onların birbirlerine ne kadar çok yakıştıklarından bahsetti. Ama ilişkilerinde ortaya çıkabilecek sorunlarında olduğunu yazdı. Mesela şarkıcı olanın sık sık farklı illere konsere gittiğinden ayrı kalacaklarını yazdı. Mert'in tahmine göre bu ilişki pek yürümezdi. Çünkü kızın popülaritesi erkekten fazlaydı ve kızın aşk yaşamı çok hareketliydi. Sevgililerinden çok çabuk sıkılıyordu. Bu yüzden bu sevgilisinin de ömrü uzun olmayacaktı. Bu ve buna benzer boş bilgilerle dolu bir yazı yazıp siteye gönderdi. Saat geç olduğundan ne cevap vereceklerini beklemeden uyudu. Bütün gün iş aramaktan çok yorulmuştu. Henüz tam anlamıyla iyileşmiş sayılmazdı.

Gözlerini kapattığında kızıl saçlı kızın hayalini gördü. Onu unutmuş değildi. Artık istese de onu unutamazdı. Ancak onunla şimdi konuşamazdı. Çünkü ona çay ısmarlayacak kadar bile parası kalmamıştı. Onu en güzel yerlere götürmek istiyordu. Onla ilk buluşmasında mutlaka elinde güllerle karşılamak istiyordu onu. Olabilecek en romantik şekle bürünmeliydi ilk buluşma. Mert işini şansa bırakmak istemiyordu. Onu etkileyebilmek için tüm kozlarını oynayacaktı.

Sabah uyandığında ilk iş yazısının onaylanıp onaylanmadığına baktı. Yazısı onaylanmıştı. Hatta yüz tıklanma bile almıştı. Mert bunu çok garipsedi. İnsanlar kendi hayatlarındaki sorunlar yerine popüler insanların hayatlarıyla ilgilenmeyi seviyorlardı. Bu ona son derece saçma geldi. Zaten hiçbir zaman bir insana derin bir hayranlık duyan ve onun her adımını takip eden biri olmamıştı. Kalbi onu hemen uyardı "Kızıl saçlı kızı unuttun sanırım." Dedi uyaran bir ses tonuyla. Beyni "Tabi ki unutmadık. Popüler insanlardan bahsediyorduk." Dedi. Kalbi tartışmak için bahane arıyordu "O benim için en popüler insandır." Dedi. Beyni cevabını hazırlamıştı ama aşağılardan bir ses duyuldu. Mideydi bu. "Ben acıktım." Diye guruldadı aşağıdan. Tartışmaktan vazgeçtiler hemen. Çünkü mide demek enerji demekti. Bir an önce onu doldurmaları şarttı. Mert midesinin uyarısı üzerine kahvaltıya gitti.

Kahvaltısını yaparken bir yandan da yazısının okunma sayısı artıyor mu diye bakıyordu. Şimdiki okunma sayısı yüz otuz olmuştu. Site editörü her bin okunmada üç lira kazanacağını söylenmişti. Bu da demek oluyordu henüz sadece otuz kuruş kazanmıştı. Mert bu işten para kazanması için sürekli yazı yazması gerektiğini düşündü. Ama sürekli yazı yazamazdı. Çünkü yazı yazmak için bazı yaşantıların olması gerekirdi. Bu yüzden bu işten çok fazla para kazanamazdı. En azından bu aşamada kendisine yetecek parayı kazanması için başka bir iş daha bulmalıydı.

ÖZGÜR-TAMAMLANDIWhere stories live. Discover now