4

765 82 34
                                    

Louis partnerinin kim olduğunu öğrenmek için geldiği mekanda menajeri tarafından karşılandı. "Hoşgeldin tatlım. Bizi bekliyorlar, gel bakalım."

"Niye kim olduğunu söylemiyorsun? Buraya kadar yorulmama gerek var mıydı?" kadın ona sahte bir gülümseme gönderdi.

"Söylenme de gülümse." Louis nefesini burnundan verip yaklaştıkları masaya çevirdi başını. Olduğu yerde durdu ve dudaklarının aralanmasına engel olamadı. "Louis, gelsene tatlım."

Louis karşısında Harry'yi görmeyi beklemiyordu. Onunda kendisinden bir farkı yoktu. "Louis?"

"Ha? Şey, tamam." masaya yaklaşıp önce Harry'nin menajeriyle tokalaştı. "Merhaba." dedikten sonra Harry'yi öptü.

"Üzgünüm lavaboya gitmem lazım." deyip Harry'ye baktı.

"Bende geleyim seninle." diyerek peşine takıldı Louis'nin. Tuvalete girdiklerinde Louis sinirle baktı ona.

"Ne işin var burada?"

"Jeff online platformda dizi çekeceğimizi söyledi. Senaryoyu okudum, o onayladığı için bende onayladım. Partnerimin sen olduğunu bilmiyordum."

"Bana böyle bir şeyden bahsetmemiştin. Bende neden partnerimin kim olduğunu söylemediklerini merak ediyordum, belli ki itiraz ederim diye söylenmemiş." Harry'nin de kaşları çatıldı.

"Sen olduğunu bilmiyordum. Eğer bilseydim bende kabul etmezdim. Jeff ile konuşup iptal ettiririm, bu kadar gerilmene gerek yok."

"Sence kabul ederler mi?" dediğinde Harry sıkıntılı bir nefes aldı. "Ben hiç sanmıyorum. Bir şekilde halletmemiz gerekiyor."

"Telaşlanacağın kadar kötü bir oyuncu değilim Louis." deyip Louis'nin yanından ayrıldı.

"Ben onu mu demek istedim sanki?" diye söylendi Louis arkasından ve koşturarak ona yetişti. İki haftadır aralarının pek iyi olduğu söylenemezdi. Arada mesajlaşıyorlardı ama aralarında bir soğukluk vardı.

O gün Louis Harry'nin evine gelmemişti. Onun yerine başka bir arkadaşıyla bar çıkışında görüntülenmişti. Dolayısıyla Harry bu fotoğrafları görünce yanına neden gelmediğini anlamıştı.

Masaya geri döndüklerinde iki menajer merakla onları bekliyordu. İkisi de aynı anda "Konuşmamız lazım." dedi. Louis'nin menajeri Nicole gergince baktı onlara.

"Bir sorun mu var? Eğer size haber vermediğimiz için kızdıysanız-"

"O benim en yakın arkadaşım, onunla öpüşemem." diyerek sözünü kesti kadının Louis.

"Ama bu profesyonellik isteyen bir meslek Louis." sinirle gözlerini devirdi.

"Ben oyuncu bile değilim, en iyisi kendilerine iyi bir oyuncu bulsunlar. Jeff bunu ayarlayabilir miyiz? Hem Louis'de daha rahat eder." Louis'nin gözleri Harry'yi buldu.

"Daha önce sinema filminde oynadın ve oyunculuğun beğenildi. Eminim bununda üstesinden gelebilirsin."

"Eğer sorun Louis'nin böyle düşünmesiyse bir orta yol bulabiliriz." iki menajerde onları ikna etmeye çalışıyordu. Louis onları dinlemiyordu bile.

"Ben senden rahatsız olduğumu ya da kötü bir oyuncu olduğunu söylemedim."

"Bende böyle bir şey söylediğini iddia etmedim."

"Çocuklar sakin mi olsak? Hani siz iyi arkadaştınız?" Louis kollarını göğsünde birleştirip arkasına yaslandı.

"O istemiyorsa bende istemiyorum." dediğinde kadın sabır diler gibi bir nefes aldı.

"Hayatım ne gerek var böyle inatlaşmaya? Biz birbirinizi görürseniz sevinirsiniz diye düşünmüştük, niye böyle yapıyorsunuz?"

"Demek ki sevinme-"

"Selam." Harry lafını kesen kişiye baktığında dişlerini birbirine bastırdı.

"Louis sana söylemeyi unuttum, buradan birlikte çıkmanız gerekecek. İnandırıcı olması gerek tatlım, birkaç gün daha idare edeceksiniz. Evet Harry, ne diyordun?" yeni gelen oğlan Louis'nin yanına oturduğunda yumruğunu sıktı Harry.

"Bu dizide ne pahasına olursa olsun oynayacağım. Louis'nin de oynamak istediğinden eminim, o nedenle kendi aramızda anlaşırız biz." Louis şaşkınca baktı Harry'ye. Ne değiştirmişti fikrini?

"Çok güzel, anlaştık o zaman. Pişman olmayacağınıza eminim. Hadi bir şeyler içelim."

"Ben içmeyeceğim. Yarın okuma provası var, gidip biraz senaryoyu okuyacağım." Jeff Harry'nin neyi olduğunu anlamaya çalışırken onunla birlikte ayağa kalktı.

"Sonra görüşürüz." Louis Harry'ye baksa da Harry onun yüzüne bakmadan yanlarından uzaklaştı.

"En iyisi bende biraz senaryo okuyayım, başka zaman içeriz." kadın mecburen başını sallayıp ayaklandı.

"Seni evine bırakayım mı?" dışarı çıktıklarında Harry'nin arabasını beklediğini görünce "Harry bırakır." dese de menajerinin bakışlarıyla "Yani bırakırsan iyi olur." diye düzeltti.

Zaten Harry şimdi bırakmazdı ki. Sinirlenmişti Louis'ye, belki birazda yanlış anladığı için kırılmıştı. Harry arabasına binip Louis'ye son bir bakış atıp gaza yüklenerek uzaklaştı.

***

"Selam, müsait misin?" Louis dudağını içten dişleyerek sordu.

"Evet, bir sorun mu var?"

"Senaryoyu okudun mu?" hala elinde olan senaryoya baktı.

"Evet, neden?"

"Hepsini okudun mu?" onaylayan bir mırıltı duydu. "Hala benimle oynamak istiyor musun?"

"Ben bu rolde oynamak istiyorum Louis, senle ya da başkasıyla fark etmez." Harry'nin sesi neden bu kadar durgun ve soğuktu?

"Yarın ne yapacaksın provadan sonra? Eğer işin yoksa-"

"İşim var, eminim seninde vardır." Louis'nin kaşları çatıldı.

"Bunu nereden çıkardın? Seninle konuşmaya çalışıyorum ama hiç karşılık vermiyorsun. Artık iyi arkadaş olmadığımızı düşünmeye başlayacağım." Harry'nin güldüğünü duydu.

"İyi arkadaş mı? Bugün yanımıza gelen oğlan kimdi Louis? Kocaman iki haftanın her gününü geçirdiğin oğlandan bahsediyorum."

"Ne demek istiyorsun Harry?" O bir şeyler mi içmişti? Louis'nin tanıdığı Harry gibi değildi.

"İyi arkadaşlar görüştükleri kişileri birbirinden saklamazlar. Bence artık ne kadar iyi arkadaş olduğumuzu sorgulamaya başlamakla çok doğru yapıyorsun."

"Görüştüğüm kişi falan değil o benim." Harry'nin kapıyı çarptığını duydu.

"Öyle mi? Biz birbirimize ne kadar kızmış olursak olalım, seni her zaman eve ben bırakırım. Bugün seni eve kim bıraktı?"

"Öyle gerekiyordu tamam mı?"

"Tamam falan değil. Kapının önünde seni bekledim ben, yanıma gelmeyeceğini anlayınca uzaklaştım oradan." Louis ağzını açsada tekrar geri kapattı. Bunu söyleyebilir miydi emin değildi ama Harry ile arasının daha fazla açılmasını istemiyordu.

"Nicole öyle söyledi. Birkaç haftalığına sahte sevgilim olacak. Eski arkadaşım zaten, liseden. Bir hafta sonra bitiyor. Ben senin bırakacağını söyledim ama Nicole onun bırakması gerektiğini söyledi. Seninde daha önce başına geldi böyle şeyler. Bu saçma soğukluğa bir son vermeliyiz." Harry'nin yorgun bir nefes verdiğini duydu.

"Yarın görüşürüz Harry." deyip telefonu kapattı. Bu dizi çekimleri bittikten sonra Harry ile bir daha yüz yüze bakabilecekler miydi acaba?

F•R•I•E•N•D•S | LarryWhere stories live. Discover now