Κεφάλαιο 21. Game

2.8K 288 24
                                    

Η Λίλιαν μόλις με είδε σάστισε. Πήγα χαμογελώντας κοντά της και κάθισα στην θέση δίπλα της.

"Γεια σου." της είπα απλά.βΜε κοίταξε μπερδεμένη. Δεν ήξερε αν ήμουν θυμωμένη για αυτά που έλεγε ή αν τα ήξερα καν. Της χαμογέλασα περισότερο και φάνηκε να καταλαβαίνει ότι ήξερα. Γύρισε το βλέμμα της στην τάξη και κοίταξε τους συμμαθητές μας.


"Τι κάνει η καλύτερή μου φίλη;" τη ρώτησα γλυκά. Αυτή γύρισε και με κοίταξε μπερδεμένη. Την είχα πιάσει στα πράσα και δεν ήξερε πως να φερθεί αυτή την στιγμή, μπροστά σε όλους. Είδα στα μάτια της μιά λάμψη. Είχε πάρει την απόφασή της. Την ίδια στιγμή με αγκάλιασε σφιχτά με θεατρικές χειρονομίες.


"Ωω Άρια! Δεν ήξερα ότι είχαμε κοινά μαθήματα." το είπε δυνατά για να το ακούσουν όλοι. Ήθελα να την χτυπήσω, μα δε το έκανα γιατί θα έμπλεκα σε μπελάδες και αυτό δεν το ήθελα. Της χάρισα ένα χαμόγελο και γύρισα να κοιτάξω τον καθηγητή που τόση ώρα εξηγούσε μία άσκηση. Δεν θα την έκανα ρεζίλι μπροστά σε όλους, δεν ήμουν τέτοια. Γύρισα και την κοίταξα. Είχε καρφώσει το βλέμμα της στον πίνακα και δεν έλεγε να ξεκολλήσει. Γέλασα μόνη μου και άρχισα να παρακολουθώ τον καθηγητή.


"...χ=Dχ/D, το οποίο βρήκαμε προηγουμένως.." έλεγε. Έπιασα τον εαυτό μου να απορροφιέται στο μάθημα και δεν κατάλαβα πότε χτύπησε το κουδούνι. Είχα σκοπό να της μιλήσω μόλις τελειώσει η ώρα, αλλά αυτή εξαφανίστηκε. Βγήκα έξω και κοίταξα τους διαδρόμους μήπως ήταν κάπου εδώ, αλλά ήταν σαν να είχε ανοίξει η γη και την κατάπιε.


Όχι ότι θα είχα πρόβλημα.

Γέλασα με αυτή τη σκέψη και πήγα προς την τάξη της Σαμ. Δεν είχαν βγει ακόμη και καθόμουν στον τοίχο δίπλα από την πόρτα μαζί με τον Εντ και συζητούσαμε για τα μαθήματα, όταν επιτέλους άνοιξε η πόρτα και βγήκε έξω η φίλη μας. Τους είπα για την Λίλιαν και μου είπαν πως το χειρίστηκα λάθος. Τι να έκανα δηλαδή; Το κουδούνι χτύπησε μετά από λίγο και ο καθένας πήγε στη τάξη του.

***

Επιτέλους ήρθε η ώρα του μεσημεριανού, πάλι πεινούσα. Πήγα στην καφετέρια για να πιάσω το τραπέζι μας. Κάθισα και περίμενα να έρθουν τα παιδιά. Κοιτούσα γύρω μου, όταν ήρθε ο αδερφός μου και οι αδερφοί Μπλακ. Σταύρωσα τα χέρια μου κάτω από το στήθος μου.

EmeraldWhere stories live. Discover now