Smart ass 12

7.8K 313 54
                                    


Jó olvasást!

'Edward üzenete: Mert érdekellek.'


Másnap mikor ki nyitottam a szemeimet ledöbbenve vettem tudomásul,hogy Harrynek hűlt helye van. Az érzelmeim zavarosak voltak ezzel kapcsolatban. Igazából örültem volna annak ha el mondja mi történt vele. Bár helyes döntés volt tőle hogy elment így mindketten megúsztuk a kellemetlen találkozást... Azóta,tehát 4 napja nem láttam őt ami furdalta a kíváncsi oldalamat. A történtek után kezdett össze állni a nyilván való a felől,hogy Harry zűrös életet él. Igazából nem is értem,hogy volt ekkora merszem mikor oda mentem azokhoz az erőszakos fiúkhoz és megvédtem őt. És egyáltalán miért tettem. Igen,mindezt emberiségből,de még magamnak is alig merem bevallani amikor megláttam Őt nem akartam elhinni amit látok. Talán a látszat csalhat ez esetben. Mármint,mindenki mögött van múlt ami be feketítette az egyébként színes jövőt.

-

-Találkozunk hétfőn!-Öleltem át futólag Fizzyt majd vissza indultam a kollégium felé. A kedvem tökéletesnek bizonyult ám amikor tudatosult bennem,hogy össze kéne pakolni a ruháimat grimasz futott át az arcomon. Nagyot sóhajtva tettem le a táskámat és az utcai ruháimat egy helyre majd a szekrényem elé léptem és kezdtem el kiválogatni melegebb öltözékeket. Mindössze két pulóvert , egy nadrágot tettem a kis utazó táskámba na és persze a neszeszer zacskót. Miután mindent le ellenőriztem amire szükségem lehet elkezdtem készülődni. Lekaptam magamról a maradék ruhát és bele bújtam a gyönyörű esélyi sötét kék ruhába. A közérzetem nem volt benne az igazi,de egy eseményt végig bírtam benne vinni. A fürdőbe léptem és elkezdtem magamra feltenni natúr sminket miután alaposan megmosakodtam. Szempilla spirált és egy kis púdert tettem az arcomra ami bőven elég is volt. A hosszú,dús sötét barna hajamat kifésültem majd be dugtam a konnektorba a göndörítőt és hagytam melegedni miközben halkan dúdolgattam. Mikor már égette a kezemet a fém rúd megfogtam egy nagyobb tincset a hajamból és laza hullámot varázsoltam bele egyszerű mozdulattal. Majd újra és újra elvégeztem mindezt míg nem lettem kész. A tükörképem elegáns és boldogságtól sugárzó lányt mutatott vissza. A kezembe vettem a telefonomat és olyat tettem amit egyébként nem szoktam. Rá kattintottam a kamera ikonjára és készítettem magamról pár képet amik nem is lettek rosszak. A lap táskámba tettem a telefonomat s egyéb fontos dolgokat majd magamra kaptam a vaj színű ballon kabátomat és elindultam a színházba. Annyira vártam már ezt a napot. A taxi amit időközben hívtam abban a pillanatban érkezett meg mikor ki tettem a lábam a kollégium ajtaján. A véletlen egybeesés jól jött mert nagyon hideg volt és késésben voltam.

-A Londoner utcába,legyen szíves!-Szóltam előre az ősz sofőrnek aki válaszul bólintott és elindította az autó motorját. A húsz perces út azzal telt,hogy csodáltam Washington utcáit és hallgattam a rádióból szóló halk zenét. Washingtonban minden annyira természetes. Igaz,az ősz már bővel tombol figyelembe véve,hogy szeptember végét írunk viszont annál gyönyörűbb minden látva a sok megbarnult fa levelet. Miután a taxit sikeresen kifizettem kiszálltam a járműből így feltárult előttem a gyönyörű színházi épület. A telefonomat újra elő vettem és lefotóztam mindent ami körülöttem volt. Amikor be léptem az épületebe nem kellett sok,hogy az állam a padlót verje. Sugárzott az elegancia és a kihívás a letisztult,régies díszítésen. Miután be mutattam a jegyemet és le adtam a kabátomat indultam meg a terem felé,ugyan is alig öt percen belül kezdődik az előadás. A terem majdhogynem telt volt,így gyorsan helyet foglaltam azon a széken mint a jegyemen volt. Alig egy-két perccel később le sötétült minden és meghallottam Esmé kellemes,bársonyos hangját:

Tégy valamit annak érdekében, hogy újra megteljen az életed fantáziával. A fejünk fölött itt az égbolt, amelyet az emberiség évezredes megfigyelések során már annyiféleképpen magyarázott. De most felejts el mindent, amit a csillagokról tanultál, és újra angyalokká változnak, vagy gyermekekké, vagy bármivé, amiben éppen kedved van hinni. Ettől még nem leszel buta, hiszen ez csak egy játék, de gazdagabbá teheted az életed. „

Smart ass H.S. /Hun./ Bef.Where stories live. Discover now